|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 8:54 am Naslov sporočila: Čudno visok fuel trim (OBD-II) |
|
|
Sem že spraševal na Fordovem forumu, pa nisem dobil nobenih odgovorov. Torej, na mojemu Focusu (1,6 bencinar, l.2000) sem opazil, da ima v prostem teku visok LTFT (Long-term fuel trim) - okoli 25%, v višjih obratih pa med -5% in +5% (večino časa pa 0%). Najprej, je ta visok faktor v prostem teku normalen?
Če ga pustim v prostem teku, mi po parih minutah začnejo naraščati obrati sami od sebe od 700 pa preko 800. Če rahlo pritisnem gas, poskočijo in padejo nazaj na 700, potem pa spet začnejo naraščat. Tega mi prej ni delal (ves čas je držal na 700).
Zamenjan je že bil PCV ventilček in pa cev do njega. Kaj bi še lahko bilo? _________________ Lp,
Matevž
Nazadnje urejal/a NeoTO Čet Jan 27, 2011 3:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DonFelipe -2
Pridružen-a: Pet 07 Jan 2011 12:39 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.52 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri Focus pa imaš ?
mkI (1998-2004)
mkII(2004-2010)
mkIII(2011-)
Tudi jaz na XM-u sem imel podoben problem.
Vzrokov je lahko več ; pri meni je bil regulator oziroma motorček prostega teka ; lahko pa je tudi preveč zategnjena gas zajla,oksidirani kontakti in spoji na obratomerju ali električnem krogu,ipd... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Focus je mk1 verzija (letnik 2000).
Ventil prostega teka je bil lani menjan, ker so obrati poskakovali. Zdaj pa motor navzven deluje v redu, a diagnostika kaže na povišano vrednost LTFT. Do naslednjega tedna moram zrihtat tole...
Kolikor brskam po internetu, vse kaže na to, da je nekje luknja na vakuumskem delu (situacija pri meni je identična kot na peti sliki na http://www.obd2scanners.com/obd2scanners/Fueltrim.aspx). Zdaj moram samo še serviserja prepričat, da pogleda. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni