|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Electro Član

Pridružen-a: Čet 08 Jul 2010 13:15 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.40 Kraj: Okolica Maribora
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 1:59 pm Naslov sporočila: Rešitev prazne baterije v prenosniku! |
|
|
KLIK, KLik, klik
Mene zanima samo kje se, da to kupiti!!!! _________________ Realnost je zgolj bitka argumentov med opazovanim ter opazovalcem.
(Made by Me) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.36 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda zelo koristna stvar, perpetum mobile!
In toplotni regenerator je vključen v ta kabel, ane? Prav tako tudi fotocelica, ane? 0% izgube, saj tudi ventilatorji in trdi diski gonijo generatorje! =)
Takoj kupit, ker se brez tega ne da ž'vet!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
watts je napisal/a: |
Seveda zelo koristna stvar, perpetum mobile!
In toplotni regenerator je vključen v ta kabel, ane? Prav tako tudi fotocelica, ane? 0% izgube, saj tudi ventilatorji in trdi diski gonijo generatorje! =)
Takoj kupit, ker se brez tega ne da ž'vet!  |
Motiš se, v kablu je mikro jedrska elektrarna .
Da te kap, če nisi navajen, kaj vse ne prodajajo .
He,he saj dobiš poleg knjigo Zdrava pamet za telebane, v kateri zagotovo izveš, da so te nategnili in to dvakrat  _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eagle Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:38 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa naj bi tole polnilo 10.8V baterijo, če usb premore le 5V??
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.89
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
eagle je napisal/a: |
Kako pa naj bi tole polnilo 10.8V baterijo, če usb premore le 5V??
 |
Kako le, v kablu je mini DC-DC pretvornik iz 5 na 12 V z 500% izkoristkom
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Predkambrij Član

Pridružen-a: Ned 24 Maj 2009 14:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej to je fajn stvar. Če imaš še kakšen USB port, lahko odpoveš elektriko, ker iz prenosnikom filaš tudi druge naprave. Če imaš pa še 2, lahko pa celo prodajaš elektriko. Fajn  _________________ bivši englishman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar citiral slavno osebnost 19. stoletja z imenom Canada Bill Jones:
Citiram: |
It's immoral to let a sucker keep his money. |
(Moralno nedopustno je, pustiti naivnežu (ali bedaku), da obdrži svoj denar.)
Termodinamika |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70641.49
|
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JTratar Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 205 Aktiv.: 1.15 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Tor Feb 01, 2011 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
važno, da dajo zraven priročnik "zdrava pamet za telebane" ker mu je tistemu, ki bo tole kupil res primankuje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 2:48 am Naslov sporočila: |
|
|
To bom moral kupiti prijatelju za rojstni dan. Vedno je sanjal, kako bi lahko rešil svet z izumom, ki bi dal več energije, kot bi jo vzel. Sedaj bi mu pokazal, da takšen izum že obstaja (pod pogojem, da na stvar gledaš iz napačne perspektive) _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.95
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem bi spadal tudi predlog enega mojega, s tehniko skreganega prijatelja, ki je nekoč fantaziral, da bi izdelal napravo za pridobivanje elektrike: "Povezal bi elektromotor in dinamo. Motor bi poganjal dinamo, elektrika iz dinama bi pa poganjala ta motor in še zunanje porabnike."
Ko sem mu oporekal, da je to absolutno nemogoče, pa trenje, pa izkoristki, pa razlika med dovedeno in odvedeno energiji...itd., se je razhudil:
"Saj to ni problem, bi dal pa toliko močnejši dinamo!!!"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: širša okolica ormoža
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
dyfan je napisal/a: |
Sem bi spadal tudi predlog enega mojega, s tehniko skreganega prijatelja, ki je nekoč fantaziral, da bi izdelal napravo za pridobivanje elektrike: "Povezal bi elektromotor in dinamo. Motor bi poganjal dinamo, elektrika iz dinama bi pa poganjala ta motor in še zunanje porabnike."
Ko sem mu oporekal, da je to absolutno nemogoče, pa trenje, pa izkoristki, pa razlika med dovedeno in odvedeno energiji...itd., se je razhudil:
"Saj to ni problem, bi dal pa toliko močnejši dinamo!!!"  |
V podobni situaiji sem bil tudi sam, prijatelj me je prepričeval, da bo nabavil tak generator, ki bo proizvedel več energije kot jo prejel, ko bo ga imel mu bi pa naj to jaz vgradil v vozilo na 4 kolesih, nato bo pa to seveda patentiral in bova oba mastno služila . Menda res ja, čudno da me več nič ne kliče v zvezi s to zadevo, ker bi mi denar prav prišel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.89
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drago_G je napisal/a: |
To bom moral kupiti prijatelju za rojstni dan. Vedno je sanjal, kako bi lahko rešil svet z izumom, ki bi dal več energije, kot bi jo vzel. Sedaj bi mu pokazal, da takšen izum že obstaja (pod pogojem, da na stvar gledaš iz napačne perspektive) |
Kaj, če bi kar sam naredil ta izum, te bo mnogo ceneje prišel, treba šparat. Pa še tisti brihtnež v trgovini se ti ne bo smejal.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa ne mores tega kr doma narediti.
Kljucnega pomena tukaj je tistih 3x 9.90eur
Ce naredis to doma potem ne bo delovalo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Moram iti po USB konektorje in jacke za napajanje. Potem zlotam in na bolho z njimi. Ni hudič, da tega ne bo kdo kupil. Pa še eno škatlico dam vmes, da boljše izgleda.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni