|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
lucca brassi je napisal/a:
valilnica intelihence bi rijeku Karlo Špacapan
Primorski G niti približno ni podoben H-ju. |
no ja goriški
Skratka, kot normalno razmišljajoči (upam vsaj) nekomu, ki je naredil diplomo iz bureka ne bi dal zaposlitve. Zapomnil bi si pa ustanovo, ki je to priznala kot diplomsko delo!
Jaz pa nebi zaposloval ljudi brez diplome, ha ! |
jaz bi ti takoj poslal po enosmerni pošti brez možnosti vrnitve par projektnih inženirjev s strojno izobrazbo in celo magisterijem (MBA). Sam da mi pol ne boš rekel da sem ti zagrenil življenje - stanje bi pa bilo tako kot bi imel 14 mesečnega otroka ali pa terierja - situacije so skrajno zanimive in neprevidljive  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Lej no lej kako se je Pyr0Beast razpisal!Od njega sem v "tazaresnih" temah vajen kvečjemu kako besedo,če je pa cel stavek pa je že ogromno.Pa dodam še jaz svoj komentar.
1. zato pa smo tam kjer smo če si zagotoviš VII stopnjo izobrazbe s tako diplomo
2. raje bi zaposlil človeka z "zdravo kmečko pametjo" kot pa takega
3. za to da tam sedijo profesorji in ne neumna raja bi uporabil tisto:bil je bedak.Potem je šel v šole.In postal je šolani bedak(je lahko še kaj hujšega?)
4. Če se ta v teh letih študija ni naučila drugega kot pomena bureka?Upam da je še imela državno štipendijo(pa ne mislim iz Prištine ampak iz Slovenije!?)
5. Res smo bili neumni da smo se borili(čeprav ne za to),ko gledam kaj se v tej ljubi Sloveniji dogaja!Sicer pa če se ne bi,zdaj taki ne bi mogli pisati takih diplomskih nalog!
Da pa za konec umirim žogico:že pred par stoletji so ugotovili da o okusih ne gre razpravljati  _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.71 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Tip bi moral že v prvem stavku napisati, da nima pojma o matematiki, in da tudi slovenskega jezika ne zna uporabljati (sem preletel par strani in so uporabljene tujke tudi tam, kjer obstajajo slovenski izrazi).
|
reber je napisal/a: |
Kaj se zgražate? Ali niso večina politikov in novinarjev ravno iz FDV? In oni več ali manj krojijo usodo države, naroda, zavajajo, poneumljajo, analizirajo, ... na koncu analiziranje naredi še najmanj škode, problem nastane takrat, ko umotvori FDVja začnejo delovati domnevno konstruktivno.
|
Bojim se da jezik pacajo/mažejo s tujkami že predavatelji posledično mentorji. To me žalosti in se posledično čudim zakaj sem bil zabit pri tehničnih predmetih in nisem mogel doseči boljše ocene.
Bolj bi bil pristaš klobas in krompirja kot pa hamburgerja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.13 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2011/01/burek_sofisticiran_stankovic.aspx
To je starejša tema, tudi jaz sem pisal o tem, Jernej Mlekuž je iz nje doktoriral. |
http://isi.zrc-sazu.si/?q=node/419/
pa še par komentarjev:
sploh ta ki je pisala to diplomsko..ne razloči sploh kaj je BUREK in kaj je PITA..Burek je samo eden narejen je z mesa in ima dost maščobe,PITA:pa je lahk sirni nadev ali sirnica,in ostali nadevi..tako da burek nikakor ne more bit nadevan z sirom!! tej bi dal jaz da pade na diplomski!! njene informacije so totalno zgrešene...
Normalno, da ta mentorski cepec zagovarja takšno diplomsko nalogo, ker je verjetno sam diplomiral s slične banalne neumnosti.....
Kje je pa odgovor na predzadnje vprašanje, če ima še kakšna hrana tak pomen? Vprašanje je jasno - če je še kakšna hrana, ki IMA podoben pomen. Intervjujanec pa pove katera hrana NIMA podobnega pomena. Torej sploh ne ve, če še ima katera hrana podoben pomen, hkrati pa zgoraj navaja, da je proučevanje hrane zelo pomembno dan danes. No in moje mnenje je, da tudi če je pomembno proučevanje hrane, je to pomembno za izvrstne kuharje, ne za študente. Katastrofa. Pol se pa čudijo, da ne dobijo služb.
Magisterij bo najbrž: Zakaj je kebab premagal burek.
prav razumljivo, da tisti, ki razumemo to delo raje ne komentiramo, ker ostali lahko le sanjate in se delate norce iz svoje nevednosti in zaostalosti... samo smejim se lahko in preveč banalnih komentarjev nekih kvazi srednješolčkov, ki pojma nimate o čem debatirate... meni je pa všeč to delo in daje lepo sliko slovenčkov... delo pa ne dobi nihče kdor ne želi delati.. pa če imaš ali nimaš diplome... sipa.. pojma nimaš kaj pišeš.. komur pa je matevž in krvavico težko spraviti skup je pa tudi kriza. |
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo je verjetno to, da so tisti najbolj pametni popolnoma brez izkušenj na temo diplomskih nalog.
PyroBeast, popolnoma se strinham s tabo, nekateri pač ne vidijo čez prag svojega dojemanja.
Resno dejte se malo zamislit. Upam, da jo je kdo izmed vas, ki jo najbolj ostro kritizirate prebral, ne pa da kritizirate zaradi naslova.
igo je napisal/a: |
Tip bi moral že v prvem stavku napisati, da nima pojma o matematiki, in da tudi slovenskega jezika ne zna uporabljati (sem preletel par strani in so uporabljene tujke tudi tam, kjer obstajajo slovenski izrazi).
|
Žalostno je da se ob uporabo slovenščine obregne nekdo, ki napiše "Tip", da vejico pred in , itn.
Sicer pa sem nehal jesti burek, odkar je zvit v obliko štrudla. Pravi burek je namreč narejen v okrogli posodi z zlaganjem plasti testa in mesa. |
Zanimivo. Nazadnje ko sem jedel burek v srbiji je bil zavit (oz. bila je sirnica - sirova pita). Tudi ko sem dobil burek iz Sarajeva, je bil zavit. Očitno je več pravih načinov izdelave bureka. Kolikor je meni poznano se burek ne zlaga s plasti, ampak se uporabi listnato testo, v katerega vstaviš nadev, tako da niti ni toliko različen od štrudla po izdelavi. Psst.. če pogledaš v diplomo boš dejansko videl tvojo zmoto, saj so opisane značilnosti burekov posameznih držav.
Jaz sem se ob prebiranju naslovov diplom FE in FRI včasih bolj zgrozil, kot pa ob tem naslovu.
Oh kje je Mojca Mavec z njeno oddajo "Čez planke" sedaj ...  _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Lej no lej kako se je Pyr0Beast razpisal!Od njega sem v "tazaresnih" temah vajen kvečjemu kako besedo,če je pa cel stavek pa je že ogromno.Pa dodam še jaz svoj komentar. |
Količina podanega znanja nima zveze s številom besed v katerem je to podano.
1. zato pa smo tam kjer smo če si zagotoviš VII stopnjo izobrazbe s tako diplomo |
Tam kjer smo smo si sami krivi. Naše šolstvo je le odraz družbene mentalitete. Povsem enako je s politiko.
Ne bit zdaj pameten da so vsega, od ekonomije do šolstva 'oni' krivi, ti pa nič.
2. raje bi zaposlil človeka z "zdravo kmečko pametjo" kot pa takega |
Obstaja izpit za 'zdravo kmečko pamet' ?
kaj drugega kakor test sposobnosti preživetja pri strojnikih, ki so tako neumni da se grejo 'fajtat' s stružnico, niti ne obstaja.
3. za to da tam sedijo profesorji in ne neumna raja bi uporabil tisto:bil je bedak.Potem je šel v šole.In postal je šolani bedak(je lahko še kaj hujšega?) |
Ja, nešolani bedak ki misli da je šolan in vedno uporablja zdravo kmečko pamet; Čuj kaj si ti pameten kle; Kadarkoli mu kdo nasprotuje.
In če njegova inteligenca ne zadostuje, se posluži še sile. Ja. Takle mamo.
4. Če se ta v teh letih študija ni naučila drugega kot pomena bureka?Upam da je še imela državno štipendijo(pa ne mislim iz Prištine ampak iz Slovenije!?) |
V OŠ bi te morali naučiti brati. Očitno te niso ?
Vsaj preberi zadevo do kraja. A lahko ?
5. Res smo bili neumni da smo se borili(čeprav ne za to),ko gledam kaj se v tej ljubi Sloveniji dogaja!Sicer pa če se ne bi,zdaj taki ne bi mogli pisati takih diplomskih nalog! |
Ja no. Drugi pa se 'borimo' za našo diplomo. Za vas pa ne vem za kaj ste se sploh borili. Se mi zdi da ste bolj politično naravnani z vašo borbo.
Enkrat je to šolstvo, drugič vlada, tretijič spet pokojnine ...
Vi se kar nekaj stalno borite.
Kot da je to dober argument.
Koga briga kaj ste vi v preteklosti počeli. Nehajte ga uporabljati čimprej, ker se samo smešite s svojo zaplankanostjo.
Da pa za konec umirim žogico:že pred par stoletji so ugotovili da o okusih ne gre razpravljati Shame on you
|
Aja. Kdo je ugotovil to ? Podaj vir in potem vsaj pravilno citiraj, ali pa napiši da si povzel po tem in tem pisatelju oz. raziskavi.
Tako te jaz lahko strokovno podje*avam, ampak takšen nivo je potreben za diplomsko, katere 100% folka, ki bluzi s komentarji ni prebrala, kaj šele napisala kakšno diplomsko delo.
Le čevlje sodi naj kopitar od Prešerna je dobra za tako debato, hehe.
PyroBeast, popolnoma se strinham s tabo, nekateri pač ne vidijo čez prag svojega dojemanja. |
Hehe.
Edini razlog da se borim za kaj takega je to, da mi ne bo tak folk čez 5 let pametoval o moji diplomski. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskušam gledati čez prag svojega dojemanja, pri tem si pomagam si tudi z drugimi komentarji na internetu, ponovnim čitanjem diplomske in doktorata na temo bureka, poskušam burek razumeti večdimenzionalno, ..... pa se mi vse skupaj še vedno zdi hecno. Glede na to da pišemo v rubriki Dobra volja je najbolja, menda ni nič narobe s tem.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
V celoti sem prebral diplomsko nalogo.
Mislim, da je napisana dobro. To pa zato, ker je pisana z različnih aspektov tega nesrečnega bureka. Ne obravnava zgolj jedi kot take, temveč posredno tudi mešanje kultur. Ja tudi kulinarika je kultura.
Je pa problem tovrstne diplomske naloge v tem, da jo je izjemno težko napisati, saj utegne mnogim biti nerazumljiva (tukajšnje polemike to dokazujejo).
Vsem, ki se zmrdujete nad to diplomo, raje svetujem, da si jo vzamete pod drobnogled, saj se da iz nje marsikaj naučiti.
Ker pa smo tu skoraj izključno tehnične duše, bom kar konkreten:
Ko boste delali svojo diplomo, poglejte to diplomo in jo vzemite za vzorec: Uvod, razčlenitev problema, raziskava, zgodovina, povzetek in zaključek. Večina namreč ni sposobna kaj več, od prvih dveh in zadnjega dela.
Na forumu se zavzemamo za slovenski jezik, a toliko, da bi šli kritizirat to diplomsko delo po tem vprašanju je le malo prehudo. No jaz nisem zasledil ničesar, kar bi me zmotilo.
Naslov teme je sicer provokativen, tematika pa je vsekakor aktualna. Moram reči, da je provokacija uspela, kar daje nalogi še nekoliko večjo vrednost.
Je pa žalostno, da se ljudje z odzivi polarizirajo ne glede na vsebino in realizacijo naloge, temveč na podlagi skritih rasističnih občutij ob besedi burek. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazadnje urejal/a VolkD Čet Feb 03, 2011 10:56 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Težava nas tehnikov je, da smo slabo pismeni. Z leti se potem učimo. Gledam študente na tehniških smereh, eni so skoraj nepismeni. Žal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Darko, v celoti se strinjam s tabo, kot sem že napisal, tudi po mojem mnenju je diplomska naloga dobra in to iz enakih razlogov, kot si jih napisal ti. Mislim, da večina članov na tem forumu ni sposobna narediti diplomske naloge tako dobro in ja, tudi jaz ugotavljam, da je mnogo dijakov tehnične smeri slabo pismenih... žalostno  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Data386 Član

Pridružen-a: Tor 02 Feb 2010 19:34 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.44 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avtorica diplome je hote ali nehote nastavila ogledalo ...
Zanimivo je, kako nekatere moti drugačnost ali drugačno razmišljanje.
Razlika med naravoslovnimi in družboslovnimi študiji je velika. Nekateri
študije delijo na "sedeče" in "ležeče", v praksi je pa tako, da eden drugega
niti ne razumemo, pa še težje sodelujemo...
Mi z zgornjega konca Male vasi dobro vemo kaj je prav, dobro , vzgojno, moralno in kar je še teh nategljivih pojmov, vi s spodnjega konca ste pa tako ali tako druga liga. Kaj je spodaj ali zgoraj je pa včasih relativno.
Zdrava kmečka pamet je zbirka kompleksov in predsodkov, ki smo jih zbrali do
svojega 18. leta. Morda veste kdo je to rekel?
PS: Tudi jaz sem prebral diplomsko nalogo "burek", všeč mi je! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bdbstone Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2011 23:05 Prispevkov: 49 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 2:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem hotel na temo napisat, malo obsiren odgovor, samo se mi je potem zazdelo, da brez veze se toliko truditi pri tem, ko lahko v bistvu na najbolj preprost nacin pastam odgovor nekoga na BMWslo forumu, ki se najbolj strne moje misli:
Zame sama tema diplomske naloge ni problematična, problematično je, da je diplomska naloga totalno za en drek napisana. |
Nazadnje urejal/a bdbstone Sob Feb 05, 2011 3:31 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.94
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 3:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Jejhata. In, kaj je tako 'drek' napisanega pri diplomski nalogi ?
(Pravtako, ali je avtor citata sploh zaključil srednjo šolo, bohnedaj diplomiral ?)
Takih 'drekastih' odgovorov se je treba braniti kot hudič križa.
Diplomska ni napisana za en drek ali pa za dva ali tri dreke.
To, kako je napisano je IZKLJUČNO _MNENJE_ TISTEGA KI JE PODAL TAKO OCENO
Profesorji očitno niso bili takega mnenja. Očitno je on bolj pameten in strokoven od njih a ne da ...
Dokler mi tisti model ne pokaže svoje diplomske, da jo lepo skupinsko spljuvamo, pa zaključujem oz. sem mnenja, da so taki primerki nevredni komentarja, saj očitno niso sposobni diplomirati.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bdbstone Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2011 23:05 Prispevkov: 49 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 3:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče "drek" ravno ni pravšnja beseda, hočem reči kljub temu, da ma izraz "diplomska naloga" je to kvečjemu vedež ali pa "pod zlatimi pogoji" seminarska. Po drugi strani se mi pa zdi, ki išče družbeno in kulturno okolje v globaliziranem svetu kakršnem je youtube pač ni mogoče jemati resno, ne glede na to kakšen status dobi(ali ima)..
Sicer mi pa lahko poveš, kaj si ti v tej diplomski najdel tako všečnega..
(Pravtako, ali je avtor citata sploh zaključil srednjo šolo, bohnedaj diplomiral ?) |
Še malo pa boš začel spraševati za starost uporabnika. Naj te pomirim ne, starost, ne status, ne izobrazba te ne naredi "pametnega" ali "neumnega".. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!No,da odgovorim Pyr0Beast-u:
A misliš tisto: E=mC*2 ?
1. Saj zato pa je šolstvo tako kot je,ker je odraz družbene mentalitete(veš koliko stane diploma na Prištinski univerzi?)!Sicer pa ne vem česa bi naj jaz bil kriv?
2.Zato pa je "zdrava kmečka pamet",ker ne rabi izpita.Upam da strojniki ne gledajo ta forum.Če si mene prištel med njih si se debelo zmotil.
3.Nisem še srečal bedaka ki misli(zato pa je bedak!).Ni v pravilih foruma,da pišemo slovensko(kle)?Drugo te pa ne razumem.
4.V OŠ me niso naučili brat,ker sem vedel že prej.Zadeve ne bom prebral do konca ker imam v življenju pametnejše opravke,pa tudi v vojski sem bil 15 mesecev v šiptariji,tako da res ne vidim potrebe po tem.
5.Enkrat praviš da se boriš(na koncu dopisa),drugič da ne.Kaj zdaj-ja ali ne?Pa lahko pojasniš termin "zaplankanost"?Pač ne razumem.
Pravilno se glasi:O okusih ne gre razpravljati!(da ti nakažem izvor-pred približno 2000 leti v antični Grčiji-pa bil je filozof,ne pisatelj).Tisto "shame on you" pa je padlo not od smeška in nima veze s tem stavkom.
Težko da bi ti mene podje*baval,sploh pa strokovno.Torej moramo počakati 5 let do tvoje diplomske?Bo naslov baklava ali tulumba(če veš kaj to je?)?
Pa brez zamere in lep dan želim-z burekom ali brez! _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni