Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 12:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam z navedenim. Ampak, ali sploh še kje v SLO "lisičijo" avte? V MB že nekaj let ne....
Sam z veseljem pofotkam take tepce in jih objavim, ponavadi na FB.
Kot recimo tega (v petek):
Če verjamete ali ne, eni trije so se mi doslej že pritoževali nad objavami, ampak ni nič zaleglo in tudi na raznoraznih invalidskih parkitnih mestih v okolici forme jih več ni videti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bogi invalid....
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal! Ivalid! V glavi! Pa mu povej, če upaš? (Če že vsaj "pajsar" v roki!).
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa veste da ni invalid?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Kako pa veste da ni invalid?  |
Vsekakor je! Če si invalid se skušaš držati predpisov, UMSKI INVALID pa išče luknje v zakonu. . Tako pridemo do Tajkunov ne? Ali pa do nasproti vozečih po avtocesti. Zamisli se koga zagovarjaš!
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Kako pa veste da ni invalid?  |
Na sprednjem in zadnjem vetrobranskem steklu mora biti cca 15x15 cm velika modra nalepka.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za parkiranje na teh mestih je dovolj invalidska parkirna karta, ki je odložena na armaturki.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ampak jaz sem že nekajkrat opazil da vsi invalidi tudi nimajo te nalepke. Pri tem mislim na tiste prave. Naprimer en znanec nima desne roke, pa kljub temu nima nalepke na avtu. Nisem pa nikoli upal vprašat zakaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Ampak jaz sem že nekajkrat opazil da vsi invalidi tudi nimajo te nalepke. Pri tem mislim na tiste prave. Naprimer en znanec nima desne roke, pa kljub temu nima nalepke na avtu. Nisem pa nikoli upal vprašat zakaj. |
Verjetno se ne počuti invalid in mu ta ugodnost, da parkira na mestih za invalide ne predstavlja nič.
Moja tašča je tudi delni invalid zaradi hrbtenice in ima doma nalepko. Nikoli je pa ni dala v avto.
Je pa zanimivo videt, da na mestih za invalide so večinoma parkirani avti višjega cenovnega razreda.
Kako pa je z objavljanjem slike avtomobila s tablico glede zasebnosti???
Sam sem večkrat pomislil, da bi take slike objavljal na spletu. Nebi pa rad imel sitnosti glede tega.
L.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekega dne sem šel do lokalne trgovine z bratom. Parkiram svoj kolo, v bljižini pa vidim avto parkiran čez dva mesta za invalide. Pogledam če je kje kakšna nalepka, potem pa bratu povem: poglej ta ki je parkiral avto je invalid v glavi, poleg tega ne zna niti avta parkirati kot normalen človek. Brat mi odvrne: mogoče je pa on opica.
Zaklenem svoje kolo, nakar vidim nekega neinvalida, ki je stal kakšen meter od mene, se vsesti v ta, napačno parkirani avto ter se odpeljati.
Če človek ne razume napisev pred svojim nosom, hja, ni invalid, je pa umsko zaostal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.40
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
Je pa zanimivo videt, da na mestih za invalide so večinoma parkirani avti višjega cenovnega razreda. |
Hja... če bi parkiral nekam na konec parkirišča, potem ne bi nihče videl, da ima boljši avto od soseda ane?
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Zamisli se koga zagovarjaš! |
Zamisli se, preden pišeš oslarije.
Pravilnik o parkirni karti je napisal/a: |
Parkirna karta je pravokotne oblike, velikosti 106 x 148 mm. Osnovna barva parkirne karte je svetlo modra, z izjemo belega simbola »uporabnika invalidskega vozička«, ki je vrisan v kvadratu temno modre barve. |
Ali je s pogledom na sliko mogoče, nedvoumno zaključiti, da na levi notranji strani vetrobranskega stekla ni nameščena invalidska parkirna karta?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolegica je enkrat parkirala na prostoru za invalide. Pač mudilo se ji je (to ni izgovor)
Ko se je vrnila k avtu je našla listek. "Če si mi že zasedel moje parkirno mesto vzemi še mojo bolezen".
Nikoli več niti pomisli ne na to, da bi tja parkirala.
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno paraplegik.