|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2011 5:33 pm Naslov sporočila: Altium neznanje |
|
|
Sem občasni uporabnik altium designerja, pa imam določene probleme
1.V CAM datoteki za izdelavo ne vidim lukenj za vrtanje, kaj moram pred tem nastaviti? spreminjal sem že vidne layerje, pa je vedno isto.
2.Želim imeti komplet prazen prostor povezan z maso, kaj moram v tem primeru označiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2011 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. Verjetno je za nas, hobiste, bolj primeren izpis pod File->Print preview. Klikneš z desnim na list in v Page setup nastaviš Scale Mode na Scaled Print, Scale nastaviš na 1. Color set nastaviš na Mono. Potrdiš.
Desni klik na list, configuration. Tu nastaviš da imaš layerje Top (oz bottom), keep-out layer, multilayer). Označiš še Holes kvadratek ter po potrebi mirror. Potrdiš.
Bo uporabno?
2. Uporabi orodje polygon pour (v place meniju) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2011 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takoj sem izdelal tiskanino po tvojih navodilih; hvala. Vedno sem imel probleme z vrtanjem lukenj, ker je težko nastaviti sveder, če nimaš zjedkane luknje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70809.79
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2011 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni