www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Microsoft office Excel

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 5:49 pm    Naslov sporočila:  Microsoft office Excel Odgovori s citatom

Pozdrav!

Pri omenjenem programu sem naletel na problem, ki je za mnoge verjetno lahko rešljiv.
Želim namreč izdelati nek preprost program, zatakne pa se pri sledečem: želim, da bi mi po vnosu v neko celico, program avtomatsko naredil nov list, v katerem bi bila shranjena že neka predloga, ime lista pa bi bilo identično s tistim kar bi bilo vpisano v celico v začetnem meniju. Kako se lotiti takšnega problem ? Morda pa le ni tako preprost Rolling Eyes . Celica in pa nov list morata biti povezana (hiperpovezava).
Obenem se priporočam tudi za kakšen po možnosti slovenski (ni pa nujno, lahko angleški) vodič za delanje v excellu.
Hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 2:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi imaš vzorec. V označeno celico vneseš ime, in ustvari se nov list s tem imenom. Če potem v isto celico vneseš drugo ime, se ime ustvarjenega lista spremeni.

Če je to približno to, kar si iskal je potrebno program le razširiti na več celic in dodati lovljenje napak (prazen vnos sem eliminiral že jaz), pa seveda neko predlogo, po kateri se nov list ustvari.

V koloni B lahko resetiraš "preimenovanje" in ponovno ustvariš nov list.

V excelu moraš omogočiti makre.

lp

excel_vba_2.xls
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  excel_vba_2.xls
 Velikost datoteke:  26.5 KB
 Downloadano:  47 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala, točno to je to, kar sem iskal. Sedaj moram samo še ustrezno predlogo vstaviti in je to to.
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva se da ziher tudi kako drugače realizirat. Sam pri aplikacijah z VBA velikokrat uporabim kar kašno celico za zapis ali branje kakšne spremenljivke, ki na tak ali drugačen način vpliva na potek programa. Te celice (vrstice ali kolone) lahko skriješ, lahko pa jih namenoma pustiš odprte in tako z ročnim vpisom v celico na enostaven način vplivaš na potek (obnašanje) programa. Če boš rabil še kaj, kar vprašaj. Če rabiš, ti lahko pokomentiram kodo. Včeraj sem zadevo naredil tako na hitro.

lp
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 14, 2011 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No prosim, če si slučajno pri volji, če lahko pokomentiraš, saj z VBA aplikacijami nisem delal še nikoli in mi je malo težko začeti.
Hvala Angel .
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, popravljena in pokomentirana verzija. Dodal sem tudi primer kreiranja novega lista iz predloge.

lp

excel_vba_3.xls
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  excel_vba_3.xls
 Velikost datoteke:  40 KB
 Downloadano:  56 krat

Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super hvala sedaj bom pa že nekako brcal naprej Smile . Če ne pa bom še vprašal kaj.
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No tako, malo sem se pomatral in si preuredil tvojo kodo, ki si jo lepo skometniral, hvala še enkrat Mr. Green .
Imam pa še sledeč problem, ki ne vem kako se ga lotiti: ko bi se nov list naredil, bi želel, da se v nekem začetnem glavnem listu, izpišejo določene informacije tega lista, ki se vpišejo ko se ga naredi. Se pravi nekakšna hitra zbirka informacij na začetku.
Se pravi, ko naredim nov list, bi se moralo v neko tabelo samodejno skopirati podatke iz tega na novo narejenega lista, zraven pa bi lahko bila še povezava oz. link do tega lista. Upam da razumete, kaj mislim Rolling Eyes .
Preden še nisem vedel za VB aplikacije, sem se matral s hiperpovezavami, ki sicer delajo, problem pa je v kopiranju podatkov iz listov. Če so podatki v celicah nepremično tam, potem je v redu. Problem je v tem, ker bi velikokrat uporabljal možnost razvrščanja oz. filtriranja, kjer se vrstice med seboj menjajo Confused . Tako se mi potem linki niso ujemali s podatki v tabeli.
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako napreduje zadeva?
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 19, 2011 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je taka, da sem rešil bolj na "podomače", ker pisanja skript v VB nisem toliko vešč, in se bo potrebno usesti ter malo naštuderati, za kar pa trenutno primanjkuje časa.
Zadevo sem zaenkrat rešil tako, da po noven vnosu, ki naredi nov list, (hvala za tvoj primer), v hitri zbirki kopiram ročno neko predlogo, nato pa z "poišči in zamenjaj" funkcijo zamenjam podatek v predlogi z imenom lista.
Hiperpovezavo moram prav tako ustvariti ročno Angel .
Hotel sem posneti makro za kakšno zadevo, pa je nek problem, ker je izven dosega. Lahko samo po listu delaš, če pa klikaš na funckije excela pa mi ne gre.
Edino sreča je ta (pameten excel), da pri filtriranju premika celotno vrstico in s tem ne pomeša vseh podatkov Pray .
Nazaj na vrh
mecajek
Članica
Članica

Pridružen-a: Pon 02 Feb 2015 11:38
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pa sodelavec informatik pravi, da tega ne zna naredit ker kao ni programer, no tudi jaz nisem, pa me zanima kako na preprost način preimenovat list, da bo imel takšno ime kot je npr. v celici A1 in, da se, ko list npr. kopiram in spremenim ime v celici A1, hkrati spremeni tudi ime lista (rabim za mesečne evidence, kjer bi imeli listi imena po mesecih).
Primera v excelu zgoraj pa žal ne morem odpreti, ker je samo za aktivne člane, da bi videla kako to deluje.
Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.28
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1.Desni klik na (npr.) list1
2.Ogled kode
3.Dodaj kodo :
Koda:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo ErrHandler
If Not Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then
If Not Range("A1") = "" Then
Application.EnableEvents = False
Me.Name = Range("A1")
End If
End If
ExitHandler:
Application.EnableEvents = True
Exit Sub
ErrHandler:
MsgBox Err.Description, vbExclamation
Resume ExitHandler
End Sub

Very Happy
Nazaj na vrh
mecajek
Članica
Članica

Pridružen-a: Pon 02 Feb 2015 11:38
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dela!!!!
najlepša hvala Smile
fullllll vesela Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni