|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je maček enkrat že na havbi, je v tistem trenutku že nevarno ukrepati, ker maček lahko na hitro pobegne s havbe z iztegnjenimi kremplji in povzroči še praske. Treba ga je prestrašiti še preden gre na avto.
Našega mačka sem navadil tako, da sem ga pahnil dol s havbe, in takrat sploh ni imel časa da bi iztegnil kremplje ker je letel dol kar po zraku. Približal sem se mu lahko ker je pač domač maček, sosedov me ni nikoli čakal. No, sedaj se naš maček raje greje in poležava na tovorni prikolici, natančneje na lesenem pokrivalu za prikolico, je še bolj toplo kot pločevina.
Ne razumem pa mačka, kaj dela na havbi takrat, ko je mrzla, ker avto stoji nekaj dni
Drugače mene ne moti če mački 3m v luft skačejo sredi dvorišča, samo avto naj pustijo pri miru, vsaj takrat ko ni umazan
Strašenje z vodo bi bilo vredno poskusiti. Poleg zvočnih strašilnih signalov bi odprl še vodo. Za to bi uporabil elektromagnetni ventil od starega pralnega stroja in nekaj domišlije ....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
iggy je napisal/a: |
Slemi je napisal/a: |
A je kdo že probal airsoft puško, bo sigurno pregnala mačke, pa preživeli bodo tudi.
Kdor ne ve, airsoft je podobno kot paintball, le da se tu uporabljajo 6mm kroglice iz plastike.
Pa uspešen pregon! |
Ne airsofta nikakor! Ko sem bil star 15 let sem šel v San Marino in glej ga zlomka štandi so bili polni teh pištol. Ker me je gnala radovednost sem povprašal prodajalko koliko daleč nese in če je zadeva efektivna, pa je zavihala rokav in mi pokazala 10 cm grdo oteklo modrico. Groza  |
Brez skrbi, da je paintball tudi boleča zadeva. Poleti, ko je sezona paintballa imam včasih po nogah zelo velike plave slive in to fajn boli. Včasih priteče tudi kri, strel v nezaščiten obraz pa lahko povzroči trajne posledice.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa porabiš kar škropilce za pranje šip avtomobila.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
..Mačke se bojijo vode, kot hudič križa. Ko vidiš, da lenari na tvojem avtomobilu jo pač malce pošpricaj z vodo, prej ali slej jo bo minilo, da bi se znova in znova tuširal....
|
Tole popolnoma drži s kako izjemo. Sodelavka je imela dolgodlakega hišnega mačka, ki je bil nor na vodo. Morala je prav pazit kje je, ko je šel kdo pod tuš. Če je le mogel, je šel zraven.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Oprosti,če nisi razumel.Mogoče nisem jasno pisal,ker jaz ne slišim.To pišem ,ker tu pišejo za airsoft ali kašno drugo.Ki povzroča bolečino.Edino hrup pa bi pomagalo.
Lp |
Malo offtopic. Andrej eno vrašanje. Že večkrat sem razmišljal, a nisem imel ravno prilike vprašat. Je govorica gluhih - s kretnjami po celem svetu enaka? Torej zanima me, če se lahko sporazumevate med sabo neglede kake narodnosti je kdo? (Nemec, Italjan,...Kitajec...)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo,za kretnje niso vse enake.Je pa so nekaj podobno.Vseeno pa se sporazumemo.Enkrat smo na morju srečali gluhe Italijane in smo se dobro sporazumeli s kretnjami.Veliko naši gluhi so po vsem svetu.Moj sošolec je v Ameriki.drug pa Nemčiji.Ostali so pa v Italiji,Švedski,Franciji.Za komunikacijo za gluhe je zelo dobrodošlo faks,e-pošto in najbolj pMislim da preveč pišem na to stran,ki ne spada.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam tudi mačka pa ne hodi na havbo ne meni ne sosedu. Sem pa napisal nekaj postov nazaj kako sem odvadil sosedovega. Po drugi strani pa ko razmišljam da avto ni kos kruha in ga ne kupujem vsak dan ampak na nekaj let in je potrebno zanj odšet nekaj milijonov in ko ga greš prodat čisto nič ne zaleže ko rečeš "ja saj to ni nič takega samo sosedov mucek ga je popraskal". Je ustrezno manj vreden in ljubezen gor in dolj račun se na koncu ne izide. Torej maček na avto "ne in ne" zlepa ali zgrda.
LP
Božo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
V prilogi načrt tistega conradovega odganjalca iz povezave zgoraj. (snel sem z avstrijskega Conrada) Žal elementi niso označeni. Je pa zadevo mogoče za poskusit na protobordu. Prvi del je očitno vezje za PIR senzor (zazna gibanje), drugi del je oscilator. Čip po razporedu sodeč je dvoji timer 556. Elemente okrog njega bo potrebno izračunat. Znana je frekvenca 23khz.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
620109-sp-01-en-Elektronischer_Hunde-Katzenschreck.pdf |
Velikost datoteke: |
19.63 KB |
Downloadano: |
16 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri tem načrtu mislim, da je še največji problem ustrezen zvočnik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.67 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsa umetnost ki se skriva pri takih načrtih je tisti transformator. Nekaj podobnega smo enkrat premlevali tukaj, pa se je zataknilo ravno pri transformatorju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.67 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pa zvočnik je pa problem številka 2. Torej bi moral nabavit nekaj takšnega kot je spodaj v priponki.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
182273-da-02-en-ma40s-sq40t.pdf |
Velikost datoteke: |
84.86 KB |
Downloadano: |
11 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Transformator je preko kondezatorja priključen direktno na izhod. Izhod 556 zmore tam do 150mA. Namen transformatorja je po mojem mišljenju, da dvigne napetost. Kot zvočnik pa verijetno ni uporabljen kak nizkoohmski zvočnik ampak piezo piskač.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ja Sokrat, svoj čas so nas pri biologiji učili:
- bolečino občutiš preko živčnega sistema. To dejstvo izkorišča tudi medicina, tako da ob operativnih posegih, blokira živčni sistem z narkozo.
- človek spada v rod sesalcev tako kot mačke ali pa podgane, kam pa spada plevel?
Vsekakor, kdo ima živčni sistem in kdo ne, ter kaj so sesalci je stvar osnovnošolske biologije, ne pa tega foruma, kjer sem hotel opozoriti samo na human odnos do živali.
Stvari namreč dokaj hitro postanejo relativne, v kakšnem Auschwitzu človeško življenje ni imelo kaj prida večjo vrednost, kot pa plevel. Prav vsa živa bitja in rastline na tem planetu, vključujoč plevel pa tako ali drugače odigravajo svojo vlogo tudi za naš obstoj. Mislim, da se tega marsikdo premalo zaveda.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Reber: "Ko je maček enkrat že na havbi, je v tistem trenutku že nevarno ukrepati, ker maček lahko na hitro pobegne s havbe z iztegnjenimi kremplji in povzroči še praske" |
Mora pa imeti ta tvoj maček "opasne kremplje"
Na mojem avtomobilu do sedaj še nisem opazil kakšnih mačjih prask, pa na njemu (zaradi temne barve, ki jo hitro segreje tudi sramežljivo sonce) zelo radi parkirajo.
Redno pa opažam nove praske:
- ko ga pelje čez avtopralnico, kjer je deležen "nežnega" božanja krtač,
- pozimi, ko mimo mene pelje plug z vključenim posipalcem ali takrat, ko je cesta polna peska, ki ga v zrak meče vsak, ki pelje mimo mene ali pred mano.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Na drazljaje se odzivajo tudi rastline; zakaj so ti te manjvredne od zivali, specificno mack ? Ce si ze za zascito ubogih cutecih zivih bitij, potem bodi konsistenten.
Kot sem napisal v prvem sporocilu v tej temi sem mocno proti maltretiranju zivali, zdi se mi pa absurdno na tak nacin potegniti crto; ali pojamraj za vse, ali pa ne. Omenil si Auschwitz (ki je dober primer tega, kako lahko nekdo potegne crto in potem nekdo drug naj**e), hkrati pa sam pocnes isto.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni