www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Plače
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70622.23

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2005 9:36 pm    Naslov sporočila:  Plače Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 14, 2005 9:19 am    Naslov sporočila:  Re: Plače Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
dipl.ing. (6.stopnja) in univ.dipl.ing. (7. stopnja)

Oba naziva spadata pod 7. stopnjo. Wink

Drugače pa mislim, da so plače pod 200ksit, ne vem sem še študent.
Nazaj na vrh
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 14, 2005 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas med 240000,00 in 300000,00. Odvisno od delovne dobe v podjetju, znanja, prizadevnosti, sposobnosti, ... Začetnik s tako izobrazbo (VS 7. stopnja) začne z manj kot 100 tisočaki, po pol leta se to poveča na cca 140000,00 ali pa ga ni več (sposobnost), po dveh letih je na 240000,00 in s časom na več, odvisno kaj pokaže.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da nekje od pod 200 do 300. S tem da je slednja bolj za kljucne ljudi pri projektu in vodilne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je malo off tropic ampak kot zanimivost
V Italiji placajo delavca na CNC stroju (zahteva znanje branja strojnih nacrtov in malo znanja programiranja, ki pa ni prezahtevno) od 250-400k SIT Odvisno, koliko casa si pri firmi. Exclamation Question
Le kje smo mi draga slovenija Shocked

Aja zahtevana izobrazba 4. stopnja oz niti to ne, ce delo obvladas.

CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.40
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem z vss diplomo v žepu iskal službo, sem imel podobne "težave". Težko je bilo dobiti kakršnokoli številko. Ljudje so preprosto govorili: "Odvisno...". To mi seveda ni bilo všeč. Hotel sem konkretne številke.

Po dveh letih dela sem si stvari vsaj MALO bolj razčistil. Števila, ki jo nekdo pove, je lahko zelo varljiva. Pravilen odgovor bi vsekakor moral biti daljši. Veliko daljši. Kje delaš? Koliko časa na dan delaš? Ali imaš proste vikende? Si dežuren na domu? In če si kolikokrat na teden se zaradi tega voziš v službo 20km daleč ob pol štirih zjutraj? Kaj pravzaprav delaš. Je delo umazano. Kaka odgovorno delo imaš? itd itd.

lp, CArpeDiem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav vsem skupaj!

No ja te plače večna dilema, bom pa se jaz podal svoj komentar glede tega.
Kot so ze naketeri pred menoj omenili določa višino plače izobrazba oziroma stopnja izobrazbe, potem tvoje delovne sposobnosti, pridnost iznajdlivost, potem kako visoko si koliko ljudi imaš pod seboj, predvsem pa znanje tukaj ciljam na praktično znanje elektronike, računalništva, mehanike, avtomatike....., pa se ena stvar, ki je zelo lepo razvidna odvisno v kateri občini in firmi delaš nekdo v lj imam večjo plačo kot nekdo kje drugje.
Poznam ljudi, ki imajo srednjo šolo in imajo preko 200.000sit plače sevda so so v to plačo všteta tudi težurstva ni pa obračunana malica in pa prevoz.
Imam par znancev, ki pa zasluzijo tudi iz srednjo šolo ali poklicno šolo preko 200.000 seveda pa tudi dosti delajo in imejo dosti znanja.

Pa gremo še pogledat študente, ki končajo fax, nekateri imajo res dost praktičnega znanja in te slej ko prej dobijo večjo plačo saj v firmi vidijo da so sposobni opravljati tudi zahtevna dela. nazalost pa imamo tudi take, ki na koncu faxa z diplomo ne znajo nič kvečjemu nekaj teorije prakse pa čisto nic in so totalno nesposobni za take pa je tudi 100.000sit preveč plače.

Ok to je moje mišlenje glede plač, zato jaz vedno nabiram izkušnje tako praktične kot teoretične. Saj naj oboje skupaj dajo neko poprečno sredino, saj kej vem bi govoril saj nekateri še bolje veste, da se učenje nikoli ne konča še vedno so neki seminarji in podobne reči in tega bo vedno več ker tehnika napreduje zelo hitro. lep pozdrav vsem skupaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BrezC
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Aktiv.: 0.39

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2005 7:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, se strinjam z povedanim, samo vseeno bom malo pokomentiral, imam samo 5 stopnjo, elektrotehnik elektronik vendar sem že cca 8 let v informatiki...Rad bi videl enega frišnega ing. računalništva delat moje delo, čeprav bi me on v šusu sekal za 80 jurjev plače...Je problem pri delodajalcu, zaposli te kot da imaš 4. stopnjo in ti da preko tiste osnove še 50 jurjev 'stimulacije' da se ti lepo zdi..Moj predhodnik na tej firmi je z 7 stopnjo imel 50 jurjev več...Za isto delo..Zgleda sem se na razgovoru slabo pogajal, pomanjkanje samozavesti naredi svoje, delodajalec pa to fino izkoristi..No da me še poleg tega izkoristijo za vzdrževanje elektronike na strojih, čeprav tega v pogodbi ni, niti ne omenjam, zgleda da je za delodajalca fino če obvladaš dva poklica, plačuje te pa le za enega.....
Nazaj na vrh
Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2005 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BrezC je napisal/a:
No da me še poleg tega izkoristijo za vzdrževanje elektronike na strojih, čeprav tega v pogodbi ni, niti ne omenjam, zgleda da je za delodajalca fino če obvladaš dva poklica, plačuje te pa le za enega.....

Če imaš v pogodbi o zaposlitiv opis del in nalog, je najverjetneje tudi alineja:
- ostala dela po nalogu vodje (direktorja)

To pa si šef lahko razlaga tudi, da si dolžan kidati sneg oz. voziti okoli šefovo ženo. Evil or Very Mad

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2005 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@BrezC
Saj zato pa se že danes izplača narediti visoko šolo oz. faks, zaradi večje plače.
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2005 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te zgodbe o sposobnih tehnikih in nesposobnih inženirjih so že del urbanih legend. Jasno je, da je razlika med tehnikom z 10 letno prakso in novopečenim inženirjem.

Prvi, seveda dobro pozna zadeve s katerimi se dnevno ukvarja, drugi je v firmi nenadoma postavljen pred razkorak med teorijo in prakso.

Vsak dober inženir bo seveda v roke vzel literaturo in naštudiral teorijo procesa in to v nulo z vsemi tehnološkimi ozadji. Tukaj se počasi začnejo kazati razlike med obema profiloma. Za razumevanje fizikalnih procesov pač potrebuješ znanje matematike in fizike, ki pa ti ga srednja šola ne da v dovolj veliki meri. S srednješolsko matematiko in fiziko enostavno ne moreš brati in razumeti zahtevnejše strokovne literature.

Poleg tega delo inženirja ni vzdrževanje (izjema so kompleksnejše zadeve) obstoječih že postavljenih sistemov, delo inženirjev je načrtovanje novih sistemov.

Res pa je, da naše firme velikokrat ne znajo izkoristiti šolskega znanja, ki ga imajo posamezni izobrazbeni profili. Potem pa gre zgodba naprej po principu: "zakaj bi se matral če mi ni treba".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 20, 2005 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nobena diploma ni garancija, da je človek sposoben razumeti nek proces ali celo razviti kaj novega. Bilo bi preveč preprosto.
Je pa res večja verjetnost da bo to uspelo dipl.ing.-u kot pa tehniku ali mehaniku.
Nazaj na vrh
iggy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 13:38
Aktiv.: 1.04
Kraj: LJ/ng

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 2:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta elektro plača je za en k**c. Glede na to, kolk je*eš ježa na faxu (predvsem na UNI) glede na ostale faxe, mi je včasih prav malo žal, da nisem šel na kakšen drugi fax, elektroniko bi si pa obdržal kot hobi. Tako pa bom večno tisti klinc ki bo folk hodu do njega ko bo kaj crknilo. A crkne ponavadi ker je marsikdo dovolj glup, da to pokvari (jaz ne vem kako jim uspe?!). Potem popraviš, pa spet pozabijo in spet pokvarijo. Čez čas se najde en "ta pametn" ki ..."VE, da se to kvari ker ti ne znaš to popravit kakor je treba..." sploh lohk od dobi [slovenščina je zame španska vas] ki mu isto delo opravi v protivrednosti dveh arašidov v pol manj časa...etc.

Skratka naš sektor NI cenjen, plača je pa kot sem rekel. Glede na to, da poznam folk ki pere avte in zasluži enih 160k, koplje jarke, sezonsko in zasluži več kot 240k, medicinske sestre pa z srednjo šolo okol 170k da ne govorimo, o razno raznih iz "...storitvenega sektorja...", za nekatere lahko trdim, da še njim ni jasno kaj delajo.... Evil or Very Mad Mislim, dajte mi vi povedat... ali tudi vi to opažate. Mogoče samo jaz poznam takšne primere???

Se opravičujem, če sem spravil na površje tako star post ampak so bili ravno pravi pogoji za to.. Exclamation

EDIT1: UNI=7.1, VSP=7.0 menda. Razlika je menda neverjetna. Imam 3 prijatelje, dva sta z mano začela UNI, tretji je leto mlajši, ki jim je do*****lo in so šli na VSP. Menda je kot OŠ.

EDIT2: Še to... delodajalci se ne zavedajo tega, da bodo na koncu zanje delale opice, če bodo plačevali z bananami. Meni se mi to zdi povsem logično. A sem edini?

Iggy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 6:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poznam firmo, kjer je delavec s poklicno elektro šolo po cca 3 letih del. izkušenj plačan za 150-160Ksit osnove(neto), s tem da je delavnik od 6-14, razen montaže maximalno do 18h. Če je pa še kaj nadur se da pa hitro pridet na cca 200Ksit.
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2006 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektronika - VSP.. Plača je nekaj čez 200k. Brez delovne dobe. Mislim da se ne bom pritoževal....
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni