|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Eruj Neznanec

Pridružen-a: Sre 08 Feb 2006 16:10 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 4:19 pm Naslov sporočila: Prekinjanje povezave ADSL |
|
|
Zanima me, če kdo ve zakaj mi ruter D-Link (DI-624, 802.11g Wireless) prekinja povezavo ADSL?
Seveda se povezava takoj ponovno vzpostavi.
Včasih prekinja vsako minuto, včasih le vsake pol ur, včasih pa je ne prekinja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.69
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce bos izvedel razlog, napisi tukaj - dogaja se mi isto (D-linkov router z 1000 Mbps switchem) in bi rad izvedel zakaj. Sicer ga uporabljam izkljucno kot switch in wireless AP, ker imam namenski router (racunalnik) ze od prej in sem z njim zadovoljen, a me vseeno grize to prekinjanje, ki mu ne najdem vzroka (na Siolu pravijo, da stvar zgleda v logu kot zahteva za prekinitev s strani routerja).
Ocitno ni firmware, ker sem imel nalozeno zadnjo verzijo in ta je imela ze kar nekaj "brade"; ce bi bila v tem tezava, bi najbrz objavili novo verzijo. Seveda semimel obkljukano "keep alive", tako da to ni razlog, pa tudi router, ki ga sicer uporabljam, nikoli ne prekinja povezave na tak nacin, tako da gre za kaprico D-linkove skatle. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eruj Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta težava se vrjetno da na nek način odpravit. Saj jaz v začetku nisem imel težav s prekinjanjem.
Tudi sam sem zamenjal firmware, pa nič ne pomaga
Težava je izključno v RUTERJU, saj običajni modem ADSL ne počne tega.
Pozna kdo, v čem je problem???? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na kako vrednost je nastavljen MTU? Ne spomnim se koliko je natančno nastavljena prevzeta vrednost. Nastavi jo na 1370. V podjetju imam sicer postavljene 3 Dlinkove ruterje (DL804-HW) Imam dva VPN-a tunela. Od začetka so tuneli padali nenormalno. Ko sem prestavil MTU zadeva dela stabilno. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eruj Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na: 1492
Bomo videli, če tvoj odgovor pomaga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bilo bi nenavadno, ce bi, saj je MTU podatek, ki vpliva sele na IP (in visje) protokole, na PPP pa samo toliko, da se pac manjsi fragmenti posiljajo naokoli. Lahko si predstavljam, da so se s prevelikim MTU pojavljale tezave pri uporabi IP tunelov, ne razumem pa kako bi lahko to prekinjalo PPP session. Zivi bili pa videli, so rekli v bistvi drzavi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eruj Neznanec

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem so krivi virusi, črvi ali kaj podobnega (predvsem: Trojanski konji,...).
Ko sem z Normanom pregledal ves disk (trajalo je več kot 1h in 30min) in še z Ad-aware zbrisal nesnago, je od takrat dalje povezava stabilna.
MTU res ne odpravi te težave.
Vprašanje kako dolgo bo mi sedaj povezava "stabilna"
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.04 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri routerji imajo težave z torrenti. Pri meni je bilo isto, pa sem zamenjal program za torrente pa je od takrat vse uredu. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2006 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eruj je napisal/a: |
Po mojem so krivi virusi, črvi ali kaj podobnega (predvsem: Trojanski konji,...).
Ko sem z Normanom pregledal ves disk (trajalo je več kot 1h in 30min) in še z Ad-aware zbrisal nesnago, je od takrat dalje povezava stabilna.
|
To bi bilo pa se bolj cudno - noben program na drugem racunalniku ne more routerju narociti, naj prekine PPP session (kar se je dogajalo pri meni in se najbrz tudi pri tebi, sodec po opisu). Misterij, skratka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.29 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
To prekinjanje je res zanimivo. Meni se zdi, da je za vse skupaj kriv Siol. Doma imam adsl brez routerja 5 mesecev in mi je povezavo prekinjalo naključno od 10 min pa do 1 ure. Zdaj pa sem opazil, da se povezava ne prekinja več . To opažam ta teden. S tem, da se na modemu ali računalniku ni spremenilo popolnoma nič.
Na drugi lokaciji imam router (Planet) in je več kot 1 leto delalo brez prekinitev, zdaj so se pa začele dogajati nakjučno nekaj 10-krat na dan. S tem, da se nastavitve routerja niso spreminjale.
Na tretji lokaciji imam router (D-link) in se prekinitve pojavljajo konstantno. Tudi če dam direktno na modem se situacija ne spremeni.
Na četrti lokaciji imam router (Planet) in dela konstantno brez prekinitev.
Zdaj pa naj mi nekdo pameten to pojasni. Na Siolu niso dovolj pametni (kriv router, računalnik... - vse samo oni ne). Jaz pa sem tudi že obupal, čeprav je ta pojav zelo moteč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 71165.73
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 2:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 7:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede MTU-ja. Nasvet sem dobil ravno na Siolu. Sprememba je rešila padanje VPN tunelov. Na eni lokaciji v podjetju pa sem imel težave, kjer je prišlo do blokiranja - težavo je rešil le reset ruterja. Krivda po mnenju Siola je je ruter. Ker sem imel še na eni lokaciji enak ruter (s katerim ni bilo težav) sem ju ob priliki, ko sem jih nadgrajeval zamenjal med sabo. Tudi to ni rešilo težave. Sedaj sem bil prepričan, da je težava drugje. Klical sem znanca na Telekom ter mu objasnil težavo. Rekel je, da bodo izvedli meritev v centrali, še prej pa se bo oglasil ter zamenjal modem. Res, za težavo je bil kriv modem. Ko je videl verzijo firmwera se je čudil, da je sploh delalo. Rekel je, da so morali vse tiste modeme zamenjati ter jih poslati na nadgradnjo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, glede tunelov je logicno - uporabljate najbrz IP tunneling, torej mora IP delovati brez problemov, za kar je en od pogojev tudi ustrezen MTU (tukaj je poljudna razlaga).
Ob tem PPP session ves cas deluje; v tem primeru se pa (vsaj pri meni) podira PPP session, en protokol nizje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni