|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Feb 26, 2011 2:25 pm Naslov sporočila: Stikalo za tiskalnik |
|
|
Kako bi napravil stikalo ki bi vključil.Ker ima dva računalnika(vsak svoj usb kabel za tiskalnik) in včasih hočem natisniti na tiskalnik.Zdaj ga to ročno prestavljam (usb).Zato bi rad imel stikalo tako da lahko preklopim na en ali drug računalnik.Kakšno stikalo bi lahko uporabil če je mogoče? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Sob Feb 26, 2011 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sta računalnika povezana v mrežo in je eden od njiju prižgan tudi ko bi rad iz drugega tiskal, se zadeva reši drugače, s skupno rabo tiskalnika, nastavljeno na več časa prižganem računalniku.
Za že narejen preklopnik, ki bi fizično preklapljal žice, še nisem slišal.
Bi se ga pa dalo narediti, vendar delovanje ni zagotovljeno, ako ne paziš na več stvari:
1. vsi kontakti se morajo odklopiti iz enega PCja preden se začne priklop na drugega
2. zelo priporočljivo je, da se napajanje priklopi pred podatkovnimi kabli (in obratno, najprej odklopi podatkovne, nato napajanje)
3. vse povezave čim krajše in releji čimmanjši, da ne prihaja do motenj, lahko bi zadeva recimo delovala le kot USB1, ali pa bi računalniki javljali priklop neznane naprave in podobne težave.
/edit: zanimivo, je predhodnik našel interesantno zadevo. Očitno sem malce v zaostanku z novitetami  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Feb 26, 2011 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem bom še rajši ročno ker ne bi kupil.Vidim da ni mogoče fizično preklapljal.Nimam mrežo imam skupaj pod mizo računalnik in na polici tiskalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Feb 26, 2011 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
En rotacijski preklopnik ali prevesno stikalo (3PDT), pa je problem rešen.
Zakaj 3P, če ima pa USB 4 linije? Masa je lahko tako ali tako skupna.
Primer |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Pon Feb 28, 2011 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred kratkim sem kupil preklopnik, ki ga navaja elson2k. Uporabiti sem ga moral, ker nikakor nisem mogel inštalirati isti printer za dva računalnika, en z XP drugi z Win 7. Klical sem na vse možne servise, prodajalce in vsi so mi dajali mnogo nasvetov, na koncu sem obupal in priklopil oba računalnika na printer s preklopnikom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni