|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dusan24si Neznanec

Pridružen-a: Ned 12 Feb 2006 10:59 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2006 2:48 pm Naslov sporočila: Začetki |
|
|
Na področju elektronike sem čisti začetnik, zato me zanima, kako ste ostali začeli z pridobivanjem znanja, katere knjige ste uporabljali in kaj ste se najprej sploh naučili? Ali je najbolje najprej začeti s prakso ali se je najprej bolje naučiti branja raznih shem?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2006 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se osnov naučil v srednji šoli (tehniška gimanzija, smer elektro). Potem sem se naročil na Svet elektronike in si kupil še vse revije za nazaj. Potem sem z branjem, opazovanjem shem in "plonkanjem" iz njih dobil malo občutka za to. Kasneje sem si kupil še programator PG302 (zraven sem seveda kupil še upore, kondenzatorje, nekaj tranzistorjev, LEDice, multimeter, testno ploščo, napetostne regulatorje, nekaj TTL-ov, ...) in začel programirati v Bascomu - mislim, da je za začetnike idealen. Pametno je tudi, da imaš usmernik (drugače se lahko znajdeš tudi z akumulatorjem, vendar ni tako praktično). Jaz sem si ga naredil za približno 6000SIT (1,2 - 24V, 1,5A). Sledilo je testiranje, ugotavljanje, opazovanje, dimljenje ... V veliko pomoč mi je bil tudi internet. Potem sem si počasi naredil osvetljevalno napravo, začel jedkat, kupil sem spajkalnik, presedlal sem na AVRje in STK200 in uspešno sem naredil 7 projektov - dva bolj resna (težja), 5 pa bolj tako tako. Vse to v približno dveh letih. Seveda pa je vse odvisno od idej, interesa, časa in denarja. Veliko so mi pomagali tudi znanci (tako z izkušnjami kot tudi z podarjenim elektro materialom). _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2006 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej si tudi tole . _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2006 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si popolnoma začetnik, potem si le preberi najprej nekaj uvodne literature. Pojdi v knjižnico in si sposodi knjige za začetnike. Ko boš imel nekaj osnov, pa seveda to preizkusi tudi v praksi, ker bo tako veliko bolj zanimivo spoznavati elektroniko. Potem pa sledi zahtevnejša literatura, pa zahtevnejši projekti in tako naprej.
Pa veliko se lahko naučiš tudi z branjem tem na forumu.
Za začetek lahko pogledaš to temo, če je še nisi:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1005&highlight=za%E8etnik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni