|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
maty Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57 Prispevkov: 124 Aktiv.: 0.63 Kraj: Svečina
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 11:20 am Naslov sporočila: PIC 16F877A IN GSM MODUL (MODEM) WAVECOM Q2403A - RS232 |
|
|
Pozdravljeni!
Kot že iz naslova razvidno, hočem komunicirati s PIC 16f877a (20MHz kristal) z GSM modemom preko usarta.
Problem je naslednji:
Ko komuniciram preko hyperterminala z gsm modulom, deluje vse ok.
Ko komuniciram preko hyperterminala z PICom, on pošilja ukaz, ki sem ga sprogramiral. Torej, da pokliče neko številko. (ATD+38600111222;).Ko pa priklopim pica na gsm modul pa nič.
Prav tako sem pogledal celotno štorijo pošiljanja (pc-->gsm) preko rs232 sniferja, da vidim kaj se sploh pošilja, in prav to pošiljam tudi s picom. (torej na koncu CR (0x0D) in LF (0x0A)).
Tudi RTS linijo vklopim pred vsakim pošiljanjem AT ukaza na picu.
Uporabljam pa razvojno ploščo easy PIC 5 in mikroC.
Prosil bi, če je že kdo imel podobne težave ali morda vidi v čem je težava, da mi jo sporoči. Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.15
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je ta Wavecom modul (PCB tiskanina s 60 pin konektorjem) ali modem (v škatli z RS232 izhodom)?
Jaz bi poskusil za začetek z enostavnimi komandami - na primer preverjanje statusa modula.
Preberi še enkrat user manual, da ti ni kakšna bistvena podrobnost ušla.
Temeljito preveri hardver vezavo. Še posebej nivoje, in pravilno povezavo - Tx na Rx in obratno (mogoče na kablu, ki ga uporabljaš za povezavo med PIC in Wavecom nimaš obrnjenih signalov, pri priklopu na PC uporabljaš pravi kabel?).
Če do tu vse štima, pa nam zaupaj kodo, da vidimo, če je tam kakšna napaka. _________________ LP, Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.10 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
- Preveri ali deluje RS232 povezava na 12, 5 ali celo 3.3V.
- Ponavadi so v kablu ki je priključen na modem še kakšne brike torej dva pina skupaj ali pa več pinov na maso, napajanje..
ker če iz kontrolerja pošiljaš totalno identično vključno z pavzami itn.. potem je težava v sami električni povezavi.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
maty Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57 Prispevkov: 124 Aktiv.: 0.63 Kraj: Svečina
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete.
Me je kar malo sram, toliko sem bil v programu in prepričan da je napaka v programu, da sem čisto pozabil na ničelni modem.
Ko sem križno zvezal liniji TX in RX, je v prvo delovalo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni