|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 9:13 pm Naslov sporočila: FIO na portu 2 LPC2364 |
|
|
Živijo,
Poskušam pognati FIO dostop do porta 2 na LPC2364, pa mi ne gre. Na portih 0 in 1 z GPIO dostopom nimam problema. Ne potrebujem nikakršnega hitrega dostopa, a na portu 2 ni drugega kot FIO dostop. Konkretno gre za pin 2.4, ki je konstantno nizek. Inicializacijo naredim takole:
#define IR_pin (1 << 4) // P2.4
#define TEST_pin (1 << 5) // P2.5
PCONP = 0xFFFFFFFF; // za vsak slučaj vključeno napajanje vse periferije !
FIO2MASK = 0x00000000; // omogočen dostop do vseh pinov na portu 2
PINSEL4 = 0x00000000; // vsi pini GPIO
FIO2DIR |= (IR_pin | TEST_pin);
in potem v zanki "migam" z dvema pinoma na portu 2:
FIO2SET = (IR_pin | TEST_pin);
FIO2CLR = (IR_pin | TEST_pin);
Potem sem hotel ugotoviti, ali sploh kaj miga na portu 2 in sem spremenil
FIO2DIR = 0xFFFFFFFF;
in v zanki "migam"
FIO2SET = 0xFFFFFFFF;
FIO2CLR = 0xFFFFFFFF;
V tem primeru se spreminjajo samo P2.11, P2.12 in P2.13
FIO dostop do periferije sem že uporabljal na LPC2148 in ni bilo nikakršnih problemov. Sem tudi razmišljal, če je kompleten port uporabljen v osnovi za kaj drugega. Ampak tudi s PINSEL4 ga postavim v GPIO način.
Pognal sem tudi FIO primer http://www.standardics.nxp.com/support/documents/microcontrollers/zip/code.bundle.lpc23xx.lpc24xx.uvision.zip, a ni razlike. Potem se postavi vprašanje ali sta pina priključena na konektor. Premerjeno in sta.
Lahko da sem tudi kaj bedastega spregledal in bo kakšno drugo "oko sokolovo" takoj videlo. Melo me tole.
LP Primož. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole napiši nekam na začetek inicializacije:
Koda: |
PINSEL10 = 0; /* Disable ETM interface */
|
Še iz pdfja:
Citiram: |
ETM interface is enabled. ETM signals are available
on the pins hosting them regardless of the PINSEL4
content. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Tor Mar 08, 2011 12:18 am Naslov sporočila: FIO na portu 2 LPC2364 |
|
|
Živijo Jan,
Najlepša hvala za to dragoceno informacijo. Se mi je zdelo, da bo en tak "napreden" vzrok .
LP Primož. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Maj 16, 2011 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Še jaz bi se ti zahvalil Jan, si me rešil ogromno dela. V primeru, da se kaj srečava imaš kavico/pijačo v dobrem.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni