|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 3:21 pm Naslov sporočila: mplabIDE.build failed,no source files |
|
|
Pozdravljeni,
v mplabu sem odprl project<new.......začel pisati mali programček (asembler), ko pa pritisnem build all (da bi mi naredil *.asm), pa mi sporoči
BUILD FAILED
NO SOURCE FILE ??
V test.mcf se mi odprejo podmape: source files, header files, object,...............Ali moram v source files še kaj izbrati??
V header files sem vstavil Picf84a.inc (knjižnica)
Hvala za pomoč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2006 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Mislim, da je problem v tem da nisi vključil asm kode v projekt. Če želiš da bo Mplab projekt prevedel mu moraš povedati katero *.asm datoteko naj uporabi. To narediš enako, kot si za header file v project managerju. Desni klik na Source Files / Add Files - Na sliki obkroženo z rdečo. Če asm datoteka v projekto ni vključena Mplab javi napako, ki je obkrožena z modro.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
63.57 KB |
Pogledana: |
30 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,žal zaradi narave mojega dela nisem uspel prej odgovorit..
Kako pa naj vključim *.asm datoteko, če sem šele napisal program in mi jo bo šele MPLAB naredil ??
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
<ales> Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 19:59 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2006 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko napišeš program ga moraš prvo shraniti, npr. Example.asm, vključiš ga
v projekt tako kot je napisal gaborp, to bi potem moralo zgledati nekako tako kot na sliki, nato pa program prevedeš.
Lp, Aleš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
237.5 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

|
Objavljeno: Tor Feb 14, 2006 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za odgovore, čeprav malo pozno.....
sem tudi sam malo posrfal po internetu in našel eno dobro stran, kjer se počasi učiš. Vsekakor priporočam za vse začetnike kot sem jaz......
http://amqrp.org/elmer160/lessons/
No včasih se pa zatakne pri čisto irelevantnih stvareh in se je potrebno za nekaj odmaknit os problema, kasneje se pa samo smejiš.....hehehe
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni