www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Radio prazne akumulator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36
Aktiv.: 0.75
Kraj: Severna Primorska-Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 9:40 pm    Naslov sporočila:  Radio prazne akumulator Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi sem kupil RCd210 mp3, radio je iz polota l.2011 in je praktično nov. Prejšnji radio je prav tako rcd210 brez mp3 in je deloval normalno.
Fora je v tem, da po zamenjavi, mi je prvič po 3 dneh spraznu akumulator, sem nabavil novega in po 14-dneh popolnoma crknu.
A je možnu, da mi ta zadnji mp3 radio prazne akumulator. Sedaj sem izklpou F8 varovalko in bom nekaj dni brez radia, da vidim če je to to.
Imam golf 5 l.2005 (12mesec), modelno leto 2006.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Normalno to definitivno ni! Smile
Pomeri tok na akumulatorju pri izklopljenem avtu z in brez radia in poročaj.

LP, Grega

bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtoradio prazni akumulator! Če je vozilo dnevno v pogonu tega ne opaziš. 100mA ni veliko? 100 mA X 24h X 10 dni je ? Ah. 80 Ah akumulator mi je avtoradio skoraj uničil (accu je imel samo 11,1V) po dobrem mesecu stanja. (avtodom). Prva stvar polnilec, druga pa "izpulil radio". Tako da, malo opešan akumulator + malo voženj = avtoradio izprazni akumulator. Nič novega.
tihi10
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Okt 2009 21:32
Aktiv.: 0.32
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtoradio že prazni akumulator, vendar če na standbay-u pokuri 100mA, je pa nekaj narobe z njim.Izpraven, kvaliteten radio pokuri cca 10mA.
LP
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če avtoradio ni narobe priključen, potem z njim nekaj ni v redu. Poraba avtomobila, ko je vse ugasnjeno mora biti pod 10 mA. Tipične vrednosti so okrog 6mA. Večina tega gre na račun varnostnih sistemov in daljinskega zaklepanja. Radio potrebuje minimalno in še to le kot zaščito proti kraji. Ostalo se ob pravilno priključenem radiu izklopi.

@bojans: Če ne poznaš stvari ne zavajaj ljudi !

fatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 11, 2011 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom jutri probal z tokovnimi klešči preverit, če kaj vleče, ko je ugašen. Sedaj sem izklopil F8 varovalko. Lahko pa je seveda čisto kaj drugega.

lp
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj na temo porabe piše tukaj, kot kaže je problem v verziji CAN-a v samem vozilu.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Nekaj na temo porabe piše tukaj, kot kaže je problem v verziji CAN-a v samem vozilu.

LP, Peter

Aha, to je to, definitivno avtoradio.
Stari radio RCD210 z oznako Z1G je ok,
novi RCD210mp3 z oznako 1KO problem
A lahko na pooblaščenem servisu to zrihtajo?

Peter, hvala za to informacijo.

lp
Nazaj na vrh
fatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, meritve z tokovnimi klešči.

brez varovalke standby.jpg
 Opis:
Brez varovalke oziroma brez napajanja radia
 Velikost datoteke:  38.2 KB
 Pogledana:  4 krat

brez varovalke standby.jpg

z varovalko standby.jpg
 Opis:
Z varovalko oziroma z napajanjem avtoradia v standby načinu
 Velikost datoteke:  42.78 KB
 Pogledana:  4 krat

z varovalko standby.jpg

Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uhhhh - tale je pa (pre)huda.
Ali lahko zvežeš mogoče tako, da radio odklopiš preko releja, ko odklopiš kontakt? (samo na ta način bi verjetno potem izgubil spomine za postaje itd.)

Lp, g

fatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 12, 2011 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem danes klical na porsche verovškova in so mi dejali, da naj se pripeljem do njih, da mi nastavijo parametre za pravilno delovanje.
lp
Nazaj na vrh
fatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 12:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stari radio nazaj in pa xcar link. Ne morejo tudi na uradnem servisu tega uštimat(nočejo, ne znajo ali pa res ne morejo), so rekli, da so omejeni z programsko opremo, še najbolj je en serviser na vw ac kondor servisu vedu za kaj se gre.

lp
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

The problem is the CAN bus Gateway is too old and an updated version 1k0907530 (1k0 907 530) of L revision or higher is required - CAN bus gateway removing, installing and upgrading – Volkswagen Golf.

Problem je "CAN bus Gateway", ki je prestar. Potrebno ga je odstranit,
zamenjat z novim in nadgradit.

To piše na linku par postov nazaj. Piše tudi kateri link si oglej, da boš
opravil nakup po zmerni ceni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.00
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred časom sem naletel na enak problem. Rešil sem ga na način, kot ga je predlagal mucek - dodaten rele, vezan na kontakt ključ. Preko kontaktov releja sem peljal "+PWR" (ta linija je ob izklopljenem avtoradiu pred posegom "vlekla" slabih 400mA).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skodlar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 21:09
Aktiv.: 0.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer malo stara team ampak vseeno
sem montiral novejši avtoradijo v starejši avto , avto imel veliko porabo pa če prav je bil ugasnjen
uredil s tem da sem can računalnik zamenjal z novejšim ter z ross tech kablom prav skodiral računalnik. računalnik sem dobil iz zbitega avta za male pare , novi pride cca 160€ plus
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni