|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Res je termo člen.V začetku me je zmotilo to da sem med tisto bunkico na koncu(izgleda kot aluminij) in cevko(izgleda kot baker) izmeril "kurcšlus",pa mi potem ni bilo jasno kako bi se tu ustvarila napetost.Hvala za odgovore! _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.95 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima to tvoje tipalo kakšne žice? Slika?
Malo bolj pojasni, na katerih točkah si izmeril kratek stik?
gl, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Evo,izumil sem toplo vodo .V znanstvene namene sem stvar razstavil na prafaktorje in tu so ugotovitve:termočlen(sicer ne vem kombinacije kovin) je v kapsuli,ki je pritrjena zraven gorilnika.Od tega dalje gre bakrena cevka,ki je + pol.Notri je bakrena žica,izolirana s svilo,- pol.Na drugem koncu pa je tista bunkica(- pol) izolirana od cevke(+ pol) s koščkom pertinaksa.To je samo za mehansko pritrditev na ventil.Heh,vse je enostavno ko veš  _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni