|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
glede na odnos nekaterih profesorjev/predavateljev/kakorkoli do dijakov/študentov, se ne čudim, da se marsikomu fučka za znanje, samo da je matura ali diploma proti plačilu, potem pa bo že nekako naprej.
Nekateri predavajo na normo, v časovni enoti zmeče na tablo in prosojnice določeno snov in ga ne bi moglo manj zanimati, ali je kdo kaj razumel ali ne. Še bolj iznjadljivi primerki pa poglavja iz snovi, ki bi jo sami morali predavati, razdelijo v obliki seminarskih nalog med študente in so večinoma fraj do konca šolskega leta, sedijo v predavalnici kot slušatelji in "kao" ocenjujejo seminarske naloge, svojo lenobo pa označujejo kot "nov pristop k podajanju snovi".
Zakaj bi se potem jaz kot dijak, študent, trudil za neko potrdilo o končanju neke šole ? Kupi, pa amen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JTratar Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 205 Aktiv.: 1.15 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
samo tale špene pa res ne ve kaj bi sam sabo počel, pri 23-ih še ni naredu mature, faks si izbira tako da se za vse zanima, potem pa izloča tiste ki mu ne ležijo. Na koncu bo ugotovil, da je idealen za politika, mamica mu bo kupila diplomo in doktorat iz menedžmenta, potem nam bo pa kot minister sral po glavah, kradel državni proračun in živel na račun državljanov.
vozil bo pa porsche 911 pa čeprav ne bo naredil vozniškega izpita, ker ga bo kupil, pa niti ne bo vedel zakaj ima ta avto kolesa.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
No nehajmo ignorirat našega glavnega aduta... Špene če bereš (vem da bereš) to temo in se kesaš, ker si sploh prašal, pridi, vklopi se v debato...
Mogoče izvemo kaj novega... _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Od kod toliko vicev o policajih... |
Ah no, saj jih ni toliko, mogoče eden ali dva, vse ostalo je resnica!
Dobro ste ga spucali , sicer pa, kako ne, l.2006 je naredil vozniško, tri leta kasneje je bil star 19 let, še dve leti kasneje mu še vedno manjka en izpit za poklicno maturo, tako kot leta 2009 ........, ampak ali ni že leta 2006 pisaril, da je pred koncem šole in mu bo dedi kupil BMW5xx.......
Da te kap, če ne bi bil navajen!
Ja, če ni za nič drugega dober, naj bo pa miličar, je rekel ata, danes pa imamo, kar imamo!
Mogoče si pa samo malo pozornosti želi , vi pa takole . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če jo je res iskal (pozornost) jo je več kot le našel... Bom bolje povedal, pozornost je našla njega...
Če bi jaz bi na njegovem mestu, se nebi več usedel za PC, na vsak forum ki popuka je več kot 50 postov namenjeno direktno njemu... In en boljši od drugega...  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko vse tole berem - kaj si mislim. Ena zelo velika črna pika profesorju, ki zahteva izdelek.
Če se postavim v kožo dijaka, celo razumem zakaj kupuje izdelek. Verjetno nima doma niti enega elektronskega elementa, kaj šele kako orodje. Da gre za popolnoma nezainteresiranega dijaka v tem primeru ne moremo trditi. Je vsaj skušal najti svoj končni izdelek preko foruma.
Kje je tu krivda profesorja? Roko na srce, če bi bil profesor za kako rabo dijaku ne bi niti na kraj pameti prišlo, da bi kupil nek izdelek, katerega ne bi bil potem sposoben zagovarjat. Skozi vso leto bi lahko pripravili kak skupen izdelek. Lahko bi svetoval nakup kakega kit kompleta. Na začetku leta bi dijake opozoril, da brez končnega izdelka ne bo narejenega razreda..
Tole kar bom napisal v nadaljevanju ne sodi v to sporočilo sodi pa v tole debato.
V podjetje pridejo dostikrat na ogled proizvodnje dijaki študenti. (pred vsem gre za lesarsko stroko)
Zadnji obisk večje skupine dijakov nekje iz centra Slovenije je bil pred kakim mesecem. To kar sem doživel ob tem obisku se ne da opisat. Drli in tulili so kot čreda živali. V kontrolnem prostoru katerega so si tudi ogledali je kakih 15 PC-jev. Debesedno sem jih moral poditi od njih, da ne bi naredili kake pizdarije. Prisotni profesorji pa nič. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.84 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede profesorjev - se ne smejo učencev niti več dotaknit!! Besed je treba pa mnogo več kot zaleže klofuta in to se jim pa ne da..
Glede našega špenkota..
Pa to je multitalent - igralec, policaj, player, pa še šolan iz telekomunikacij!
Kdo še bolj obvlada  _________________ na tekočem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
obisk večje skupine dijakov |
- se pač odpovejte obiskom dijakov in sprejemajte samo še študente, če so ti kaj boljši.
Ko sem bil še v osnovni šoli, smo šli na ogled tovarne ivernih plošč. Učitelji so nam strogo zabičali DA JA NE BO KDO PRITISNIL KAKŠNEGA STIKALA !!!
Ok, saj ga tudi ni, ampak smisel voditi 13-14 letnike na ogled tovarne ivernih plošč... enkrat so na ogled kotlovnice prišli nekje 7-8 letniki in poslušali delovodjevo razlago o kemični pripravi napajalne vode za parni kotel moči enajst megavatov... super. Srednja šola, obredni obisk tovarne polprevodnikov, tu in tam je kdo hodil med policami kot namagneten - vse se ga je prijelo, od najmanjših diod do tistih na "zajlo"... tako uspešen obisk je potem bilo treba zaliti z alkotom kar za zidom tovarne in kam boš s praznimi steklenicami ? Razbiti, seveda ! Se mi zdi, da se je potem Iskra Polprevodniki zahvalila za pozornost in nikoli več na svidenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marki1 Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 14:52 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.10 Kraj: Potok
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem se prav prijetno nasmejal, ko sem prebiral ta post.
Res zanimiva je današnja šola, da nam ven daje veleume tipa Špene. Pa takih ni malo. Ravno pred tednom sem imel konflikt s sinom, ki je (kasneje sem ugotovil že nekajkrat) izdeloval domačo nalogo za sošolca s katerim naj bi določen projekt izdelala skupaj. Pritisk mi je dvignilo, ko mi je sin dejal. če ne naredim še za njega, me bo počakal pred šolo s svojimi kolegi. Na koncu bo sošolec najbrž odličnjak ali vsaj v višjem rangu, moj pa, hm, ker raje "šraufa", lota, sestavlja, popravlja, bo komaj prilezel (vsaj upam) do naslednjega letnika. In to se dogaja na elitni - Vegovi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Pritisk mi je dvignilo, ko mi je sin dejal. če ne naredim še za njega, me bo počakal pred šolo s svojimi kolegi |
- kako je ata rešil situacijo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GopherB Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Kje je tu krivda profesorja? Roko na srce, če bi bil profesor za kako rabo dijaku ne bi niti na kraj pameti prišlo, da bi kupil nek izdelek, katerega ne bi bil potem sposoben zagovarjat. Skozi vso leto bi lahko pripravili kak skupen izdelek. Lahko bi svetoval nakup kakega kit kompleta. Na začetku leta bi dijake opozoril, da brez končnega izdelka ne bo narejenega razreda..
|
Res se najde vsake toliko kak pacient, ki ne razume "bruk" zaradi svojih neumnosti, ampak jaz se strinjam s Silvom, glavni krivec je zagotovo profesor!
Na primer; Litostroj bi bila super sola, kjer imajo veliko prakse in zanimiv program, ce bi le profesorji mignili za mladino!
Zaradi osebnih problemov med sosolci pa Vegova ni nic slabsa, saj se povsod najdejo kaksni represorji. To se z lahkoto resi, ce se le prof. ravnatelj Tratar ni prevec pomehkuzil
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.18 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
marki1 je napisal/a: |
če ne naredim še za njega, me bo počakal pred šolo s svojimi kolegi. |
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Današnja šola ni vredna 3..
V razredu mojega sinu v 3-jem razredu osnovne šole so dosegli to,
da se njegov sošolec lahko svobodno sprehaja po razredu (med poukom) in mu nihče ne sme nič.
Prav tako v podaljšanem bivanju.
Kako potem lahko kaj pričakujemo v višjih razredih ???? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem zadnje dve leti deležen teh šolskih fint. Sinov sošolec je v prvem razredu poslal učiteljico v tri ... in ji zagrozil, da jo bo zabodel z ravnilom. Malo kasneje se je drugi sošolec slekel, nag skakal po razredu in si na lulka nalepil tatooje iz čigumijev... takih in podobnih zgodb je cel kup, učitelji pa v veliki večini popolnoma nesposobni. Še tistim nekaj ukrepom, ki so se jih lahko posluževali, naprimer podpisom so izničili pomen. Zdaj mulc dobi podpis, da pri telovadbi ne upošteva pravil igre. Ko sem rekel, da naj mu dajo kakšno drugo nalogo, ker se boji žoge, je edin možen odgovor "učni načrt"...  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.96
|
Objavljeno: Pet Mar 18, 2011 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem zgrožen nad vsem, kar se dogaja na splošno pri nas in seveda tudi naših v šolah.
Poskusimo si predstavljati, kaj bodo današnji šolarji počeli z državo in z nami, ko bodo na položajih, mi pa stari in betežni.
A se sploh še da kaj narediti, ali smo že vse zafurali?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni