www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

napajalnik od epsona
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ervinja
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Jan 2005 14:32
Aktiv.: 1.94
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2006 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

točno ko ga povežem na +5 se vklopi ali bi to moral preko upora vezat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2006 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je upor 100 ohm že na tiskanem vezju, vendar ne vem kak tok prenese baza tranzistorja, tako, da daj raje preko upora 220 ohm, ali pa zamenjaj upor na tiskanem vezju s 330 ohm in priključi direktno na +5V

Lp
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2006 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ervinja,

Počasi imam tvojega načina pisanja dovoj. Bil si že parkrat opozorjen s strani ostalih obiskovalcev foruma. Prav tako si bil upozorjen na forumu SE. Stavki se začnejo z veliko začetnico ter končajo s piko. Sporočila pisana v tvojem stilu se zelo težko berejo. Da ne bo potem vroče krvi - vsako sledečo "klobaso" brez repa in glave bom premaknil v smeti.

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2006 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem se spravil na točno enak napajalnik ki mi je ležal v hiši. Če sem sredinski pin zvezal na maso se je napajalnik vklopil, ko sem pa ga zvezal na 5V se je napajalnik vklapljal in izklapljal v nedogled. Prav tako sem zamenjal tisti hladilnik na čipu z malo boljšim. Obstoječi namreč sploh ni delal dobrega kontakta. Priporočam da se ta hladilnik zamenja zaradi boljšega hlajenja čipa.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2006 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
takole ima +35- gnd- priključek brez napetosti- +5 -gnd to v sredini ne vem zakaj je nima nobene napetosti

Po temle sem sklepal, da rabi +5V, ker drugače bi imel na priključku okrog 1,5V

Lp
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2006 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pametno je zamenjati izolacijsko podložko pri glavnem tranzistorjem in izhodno diodo s sljudo in temperaturno prevodno pasto. Jaz sem imel original izolacijo in mi je podoben napajalnik crknil po eni minuti, pri obremenitvi 135W. Hladilnik je bil hladen, le tranzistor se je pregrel in prebil

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni