www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HP nx6125 problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jarc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20
Aktiv.: 1.46
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 4:40 pm    Naslov sporočila:  HP nx6125 problem Odgovori s citatom

Na tem laptopu je krepala grafika na matični in se ni dala popravit ker je nekdo pred mano tako močno pritisnil na čip da je ukrivil matično ploščo in potrgal pade na plošči pod čipom.

Naročil sem popolnoma novo matično in ko je prispela, prvo sploh ni hotela prižgat, kasneje je prižgala, ampak ob istalaciji win xp mi je sprva začel zmrzovat ali pa se je kar ugasnil, sem menjal procesor AMD sempron mobile z istim procesorjem in je spet nekaj časa delalo ampak potem spet zmrzal in na koncu niti prižgal ni več, samo restart v nedogled.

Sem reklamiral matično in danes dobil spet novo ploščo, od začetka ista pesem spet ni prižgala kot treba, spet menjam procesor in čudo začne delovat ampak originalni ekran ki je ne prejšnji matični deloval BP. ni več kot je bil včasih, na zunanji dela OK, zamenjam zaslon z ekvivalentnim in zadeva spet nekaj zmrzuje ali pa se sploh ne prižge.

Imam dva original napajalnika in sem malo menjal ne pomaga nič, sem poskusil preko zunanjega monitorja kar naložit win xp ampak spet sekje na sredini ugasne.

Je lahko vzrok teh težav spet matična ali bi lahko bil procesor ?

Ima kdo 100% izpraven procesor AMD Mobille sempron 3100+ za posodit da poskusim če slučajno ni v tem napaka.

LP

nx6125.jpg
 Opis:
takšna slika nastane, čeprav je to original zaslon in je prej delal čisto normalno.
 Velikost datoteke:  1.12 MB
 Pogledana:  1 krat

nx6125.jpg

nx6125-bsod.jpg
 Opis:
včasih ob instalaciji win xp ali vin 7 vrže ven tudi takšen BSOD
 Velikost datoteke:  1.46 MB
 Pogledana:  3 krat

nx6125-bsod.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri RAM.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja ne vem, sem menjal že kar nekaj ramov in vedno je ista pesem. Pač ni važno kater ram dam, vedno je enak scenarij, od začetka še nekaj sodeluje potem ga pa začne biksat, enkrat prižge, drugič zmrzne takoj, tretjič je nemogoče dobit sliko na zunanji monitor, četrtič priklopim drug LCD ki prižge in da normalno sliko ampak vse zašteka po nekaj sekundah, petič dam spet drug LCD panel kje pa je vse postane belo čez kako minuto s tem da ne tipke ne ubogajo nič.

Ni mi jasno, kaj ga tolk matra, edino kar nisem 100% je procesor, čeprav oba procesorja na neki drugi matični delujeta brez problema in vsedno štartata od prve (vsaj v biosu, ker drugega kot matične za tistega nimam) ne vem kaj naj naredim, preden odneham bi probal še procesor, zato iščem nekoga ki bi ga posodil samo za test, če bo potem OK ga tudi odkupim. LP
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nimaš ti okvarjen LCD in njegov kabel za priklop? Nemara je lahko novejša plošča nekompatibilna z ostalo periferijo tudi napajalnikom, če je matična kakšne druge revizije. Ali na bateriji deluje normalo? Mogoče boš moral pa sam dati ploščo v peč za reflow in si imel takšno srečo, da so ti iz iste serije poslali plošče z slabimi loti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bi delal reflowa ker so plate nove in se bo videlo če bi jih kaj grel, ker pol ne bom dobil nazaj denarja. Je pa seveda čist možno da imajo slab stik.

Matične so pa obe za HP nx6125 in so malo oskubljene (De-Featured ) KLIK to pomeni da nimajo s-video izhoda, porta za dock station, ne podpirajo čitalca prstnih odtisov in mislm da bluetooth.

Lahko je kaj na tem, ampak prodajalca sem vprašal če mi garantira delovanje na nx6125 in poslal service tag, je reku da bo delalo hudred prucent
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri delovanje heatpipe-a.
Nazaj na vrh
Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 29, 2011 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In procesor in grafika je neke normalne temperature, se mi pa zdi da se preveč greje drugi čipset (označen na sliki) ampak mi je zmanjkalo hladilnega spreja da bi ga sport hladil.

Se še vedno bolj nagibam k procesroju, čeprav drugje dela OK

411888-001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  56.99 KB
 Pogledana:  4 krat

411888-001.jpg

Nazaj na vrh
Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Preveri delovanje heatpipe-a.

Kako pa to izvedem ?
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej če je tam, kjer je procesor nadpovrpečno vroč, tam kjer so pa rebra pa popolnoma hladen.
Nazaj na vrh
Jarc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK. Hvala bom zjutraj probal to.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni