|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Marjanp Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 22:28 Prispevkov: 250 Aktiv.: 1.16 Kraj: Dragomer/Brezovica/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 2:11 pm Naslov sporočila: Peugeot 307 SW - AC - ventilator prezračevanja kabine |
|
|
Prijatelj ima problem s klimatsko napravo na omenjenem avtomobilu.
Dejansko se nekontrolirano zaustavlja ventilator za prezračevanje kabine.
To se pojavlja pogosteje v toplejšem vremenu.
Testiral sem ga v garaži. Ta napaka se je pojavila pri maksimalni hitrosti ventilatorja in nastavitvi temperature kabine na 14 stC, temperaturo sem tedaj dvignil na 26 stC ventilator se ni zagnal.
Potem sem poizkušal z polovičnimi obrati ventilatorja, takrat je ventilator deloval normalno.
Po trditvah prijatelja se ob toplem vremenu (ko potrebuješ klimatiziran avtomobil) napaka pojavlja tudi z zmanjšanimi obrati.
Moj občutek je, da ta ventilator izklaplja tokovna zaščita (mogoče bimetalno stikalo) samega ventilatorja za prezračevanje kabine (mogoče je tudi, da je motor ventilatorja preobremenjen – umazani ležaji).
Problem je, da niti ne vem kje se tokovna zaščita ventilatorja nahaja!
Zelo bi bil hvaležen tudi za električni načrt, ali kaj podobnega!
Seveda je dobrodošla tudi kakšna strokovna razlaga!
Če je za konstruktivni odgovor potreben še kakšen podatek samo napišite, zaenkrat o napaki lahko povem le kar sem napisal. Skozi debato, ob iskanju napake pa mogoče še več.
Avto pa je:
Peugeot 307 SW
Mislim da letnik: 2004 (kupljen 26.01.2005)
VAT številka: VF33HUFUB83718462
LP
Marjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej preveri dovod.
Pogosto odpove kontakt v ključavnici.
Drugače pa preveri :
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=20644
sicer je to na 'sestrični', vendar ima tvoj enak sistem, mislim, da tudi regulator.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjanp Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 22:28 Prispevkov: 250 Aktiv.: 1.16 Kraj: Dragomer/Brezovica/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ Igor01
V naslednjih dneh pogledam in poročam o napredku.
Na Citroenu sem pa ta regulator že popravljal, simptomi so bili drugačni, ventilator je popolnoma prenehal delovati ali je deloval samo na polno.
Kar sem prebral na predlaganemu delu foruma zgleda, da so v tem primeru prekinjene vezi ali so mrzli loti, mogoče bo potrebno zamenjati par transistorjev.
Najprej pa bom preveril kontakt ključavnice.
Hvala za enkrat
LP
Marjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjanp Član

|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem preveril dovod (iz ključavnice) - dovod je aktiven samo kadar motor "lavfa" - kot kaže dovod aktivira računalnik.
Nato sem skušal priti do ventilatorja (njegove elektronike).
Ali je res, da moram razdreti celo armaturo, da pridem do ventilatorja prezračevanja kabine?
Omenil sem že, da je avto: Peugeot 307 SW.
Nahaja se na drugem mestu, kot pri Citroenu. Je za sredinsko konzolo, pri vmesni steni, pod armaturo.
Naprošam za nasvet!
LP
Marjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Carko Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.61 Kraj: KP
|
Objavljeno: Pet Apr 15, 2011 2:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Upam da ni že prepozno, tukaj je prikazano, kako prideš do ventilatorja na tem modelu.
V prilogi še shema (položaj motorja in kablovja)
Upam, da kaj pomaga.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
49.5 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
60.5 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni