|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2006 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jur, jaz imam Pozitiv 20,ki sem dobil v Nemčiji.In imam na polici že več kot 25 let in še ni ražrla.Uporabil pa sem malo.Ker raje nanašam z čopičem na ploščo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2006 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče koga zanimajo oslojene ploščice made by reber ?
Kogar zanima, lahko dobi brezplačen vzorec, potem pa napiše mnenje.
Povpraševanje izključno direktno na moj mail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2006 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem kupil en kos ploščice v HTE z nanešenim lakom in z modro folijo. Moram rečti, da se je zelo dobro obneslo. Uporabil sem sicer dve foliji zleplejni za fotopostopek in pa čisto navadno 200W žarnico. Vse skupaj sem osvetljeval cca. 50min pa mi je nato zelo lepo zjedkalo, med nekaterimi povezavami imam do 10mil pa ni bilo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2006 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
50 minut? Moje povprečno osvetljevanje je 2:30 minut, pri teh, katere imam zdaj 2:20, pri modrih je bilo potrebno 3:00 (eksperimentalno določeno) z 250 W UV žarnico.
Ali govoriš za običajno žarnico? _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 03, 2006 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
zcetrt je napisal/a: |
50 minut? Moje povprečno osvetljevanje je 2:30 minut, pri teh, katere imam zdaj 2:20, pri modrih je bilo potrebno 3:00 (eksperimentalno določeno) z 250 W UV žarnico.
Ali govoriš za običajno žarnico? |
LoLek :
Citiram: |
...in pa čisto navadno 200W žarnico... |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Feb 20, 2006 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Mogoče koga zanimajo oslojene ploščice made by reber ?
Kogar zanima, lahko dobi brezplačen vzorec, potem pa napiše mnenje.
Povpraševanje izključno direktno na moj mail. |
Naročil ... dobil! Rebrove ploščice - fotolak lahko samo pohvalim. Všeč mi je ker se lak dovolj kontrastno vidi za potrebe kakšne korekture. Naredil sem posnetek kjer se tudi lepo vidi debelina laka na podlagi odseva fleša.
klikni za povečavo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Pon Feb 20, 2006 7:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Lepo da ti uspeva. Napiši še način osvetljevanja, čas in kakšna luč, razdalja luči ... ker tudi mene zanima. Veš, ploščice so lahko stare tudi mesec ali precej več, pri starih pa se čas osvetljevanja podaljša tudi do 100% glede na ploščice stare nekaj dni. Pa še to napiši kateri film, oziroma kako printaš film.
Pri mojih ploščicah je gor tudi kakšen prah, kakšna pikica se najde, ki pa običajno ne moti, še posebej če pride tja, kjer ni vezi. Bolj pikčaste obdržim zase, za kakšne bolj robustne projekte, kjer pikice tudi na vezeh ne motijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 3:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Osvetljujem 7 minut na takšni škatli:
V njej so 4 neonke, močne 15W in oddaljene od filma 30mm.
Film sprintam z HP LaserJet 4L na prozorno folijo v dveh izvodih hkrati na A4 format. Potem folijo posprejam z Plastik sprejem in ga tako potemnim (AfterPrint spreja nisem našel nikjer). Folijo nato prerežem čez pol in zlepim še v dve plasti, kot se vidi na sliki.
Ploščico razvijem v Natrij-Hydroxidu in jedkam v Natrij-Peroxodisulfatu.
Čas staranja, ki si ga navedel me malce preseneča. Imel sem nekaj ploščic od conrada, ki sem ji založil in našel šele po več kot treh letih. Tudi po tem času so se razvile kot ravnokar kupljene. Je lak, ki ga ti uporabljaš tako drugačen od tistega na kupljenih?
P.S. Glede prahu ... če jih bomo naročili več, se boš verjetno potrudil in uredil lakirnico z vodno zaveso ter antistatiko kot dobri avtoličarji ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Namesto spraya Afterprint uporabljam spray Density Toner.
Kupil sem ga v podjetju Sitograf v Ljubljani ( ca 2000 sit)
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

|
Objavljeno: Tor Feb 21, 2006 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede staranja: v trgovini dobiš že postarane ploščice. Tudi pri P-501 je razlika med 2 meseca in pol leta staro ploščico minimalna. Med nekaj dni staro in en mesec pa je razlika opazna kar precej. Je tudi odvisno od debeline nanosa.
Prah pride v lak tudi pred nanašanjem, v lonček, na čopič ... zato raje malo pogledam in slabših ploščic ne dajem iz rok, ampak jih porabim sam, pa ravno tako ne opažam problemov. Včasih je bolje dati kakšno ploščico za povrh, se mi zdi da je ravno tako v redu. Za zelo fina tiskana vezja pa tiste z napakicami pač niso najbolj primerne, ker je večja možnost bolj opazne napake na vezju.
Kupljenih plošč ne poznam, nimam izkušenj z njimi. Z nanašanjem laka pa se ukvarajm zato, ker porabim dosti ploščic, da pa pridobim izkušnje, moram pobarvat veliko ploščic, več kot jih porabim sam. Zato me tudi zanimajo povratne informacije.
Lakirnico ? mislim da ne, toliko pa ne bom barval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni