www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Faks elektrotehnike
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na obeh smereh je bolj malo prakse. Če si hodil prej na kvalitetno srednjo elektro je velika verjetnost da si se tam glede prakse več naučil. Na UNI je več prakse kot na VSS, kar je sicer skregano z logiko. Je pa tako, da se moraš sam potrudit, da boš kaj praktičnega tam sprobal in naredil, če se dogovoriš s kakim profesorjem za uporabo laboratorija in mentorstvo. Na UNI je matematika bolj poglobljena in precej varira glede na smer.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

semzzzz je napisal/a:
Oba sta 3 leta. Na VSS se že, ko se vpišeš v drugi letnik izbereš katero smer boš šel. Na UNI pa jo izbereš šele ob vpisu v 3 letnik. Pa VSS ima v tretjem letiku en semester predavanj, nato ima 3 mesece prakse in tri mesece cajt za diplomo. UNI prakse nima.

To že, ampak včasih je bilo tako, da si lahko samo po uni študiju nadaljeval na podiplomcu. Sedaj lahko iz vs ali uni. Enako, kot se sedaj lahko vpišeš na uni program s poklicno maturo. Nekaj mi tukaj ne štima... oz. moti me, da se iz leta v leto spuščajo kriteriji na vseh področjih.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cimo je napisal/a:

Samo v vednost, da se bodoči bruc slučajno ne prestraši.....jaz sem prišel iz gimnazije na elektro, kljub slabemu poznavanju matematike (redna ocena v redovalnici je bila 2) in povprečni oceni letnikov 3. Šel sem na ta faks, smer UNI, ker me je zanimalo to področje. Moram reči, da sem prvi in drugi letnik faksa študiral in preštudiral matematiko, ki sem jo nekako preskočil v srednji šoli in se mi je to zelo obrestovalo v naslednjih letnikih. Danes pa že pišem diplomo, čeprav sem v štartu dvomil, da bom sploh prišel do sem, ker sem mislil, da bo moja slaba matematika pretežka ovira.

Res pa je, da sta nekako 1. in 2. letnik malo težja, ker naj bi bilo vse nekako novo, potem pa kar gre, saj se snov veliko ponavlja in nadgrajuje.

Priporočam ta faks....veliko odneseš in imaš velike možnosti zaposlitve.

LP,
Mitja.

Vsekakor tudi jaz priporočam ta faks. Vsaj sedaj v prvem letniku imamo tudi kar dobre predavatelje.

sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.95
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:

Vsekakor tudi jaz priporočam ta faks. Vsaj sedaj v prvem letniku imamo tudi kar dobre predavatelje.

In asistente Dancing

Predavatelji so pa sploh v redu, vsaj tisti, ki jih imam jaz!

lp, Jernej

GopherB
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44
Aktiv.: 0.52
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Praksa je meni osebno malo manjkala. Jaz sem se po prejsnem sistemu, je nismo imeli nic, le laboratorijske vaje. Kjer lahko odneses veliko, ce se ti da pogljabljati v zadevo; "kaj sploh kaze naprava pred menoj" Smile
UNI je prvi 2 leti res matematicno bolj podroben, ampak noben bav-bav.

Srecno!
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Enako, kot se sedaj lahko vpišeš na uni program s poklicno maturo. Nekaj mi tukaj ne štima... oz. moti me, da se iz leta v leto spuščajo kriteriji na vseh področjih.

Sploh ne. Moraš narediti dodatni predmet in to res ni pravično. Nekdo, ki je naredil gimnazijo in splošno maturo, ter nima o štromu balge veze se lažje vpiše kot nekdo, ki je naredil npr. ERSŠG.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja še to.

S tega faks boš odnesel kolikor boš hotel.

Če te zanimajo bolj praktične stvari, lahko delaš v kakem laboratoriju na faksu.

nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FE je ena najbolj prijaznih fakultet za študente v UL, vrjemi, sem v svojih 7ih letih, ko sem opravil VSŠ in UNI govoril z veliko študenti iz veliko Fakultet in sem bil vsakič presenečen kako nedostopni so pri njih in kako so pripravljeni pomagat pri nas.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@nakamichi kako ti je pa ratalo v 7 letih narediti VSS+UNI?? Po starem programu je VSS 3 leta+diploma(pa se praksa), UNI pa 4.5 leta(+diploma). Boo hoo!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po končanem VSŠju je naredil diferencialne izpite (mislim da matematiki 3,4 in num), nato pa se je normalno vpisal v 4. letnik UNI.
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V 3. letnik se vpiše po prehodu.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni