www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ima kdo izkušnje z radarjem? :P
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PonosniSlovenec
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Maj 2010 11:46
Aktiv.: 0.74
Kraj: Ljubjana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 9:37 am    Naslov sporočila:  Ima kdo izkušnje z radarjem? :P Odgovori s citatom

No, mogoče malo čudno vprašanje za elektro forum, pa vendar.
Vozil sem iz Doba (pri Domžalah) proti Ljubljani ponoči, skozi tunel, kjer je bila omejitev 80km/h. Cesta je bila prazna, vozil sem prehitro (110-120kmh), ko sem prišel skozi tunel pa se mi je nekaj posvetilo (flash) iz odstavnega pasu in videl sem bel avto (drugega nevem ker je bila tema).

No zanima me, če ima kdo izkušnje, koliko časa traja da dobim položnico, sliko, karkoli?

Edit: Zanima me tudi če kdo pozna kazni za v predoru kjer je omejitev 80? Koliko so?

Nazadnje urejal/a PonosniSlovenec Sob Apr 09, 2011 11:16 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne čakaj. Sam prijavi prekršek in ti mogoče polovico oprostijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borber je napisal/a:

A se tudi to da narediti? Smile
Potem pa nasi mozje v modrem niso taki, kot jih opisujejo vici... Cool

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borber je napisal/a:
Kolikor jaz vem ti polovico oprostijo v kolikor plačaš v 8mih dneh od prejema kazni ne od prekrška.
Če je pa avtomatski radar, boš pa šele naslednje leto zvedel, če so te dobili.

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kazen boš čakal kak mesec ali dva. Mogoče bo kazen znotraj 40€. Naslednja kazen je če se ne motim še okoli 200€. Vsekakor boš moral počakat. 1/2 kazni boš plačal prav tako ali jo prijaviš že prej, gre se za termin plačila.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

40€ za prekoračitev hitrosti za 40 km/h? (50%) hysterical

Imaš vse možnosti, da boš dalj časa pešec. Tudi če ne, poceni ne bo.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly, v to je že vštet 50% popust! Dejanska kazen je 80€. Na avtocestah so malce bolj "potrpežljivi", tako da bo mogoče ta kazen.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja ampak omejitev je bla pa 80, pa tunel....
Dvomim, jaz sem pred 3. leti plačal 500€ pa en mesec sem bil pešec, pa še tri pike sem fasal. Omejitev 60, kao gradbišče pred tunelom ( v nedeljo zjutraj ), peljal sem 105 proti tunelu.
Mislim, da bo kar sledil obisk sodnika za prekrške.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jože, bodi srečen da nisem jaz policaj, ali še hujše, sodnik. Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, ti bi me poslal na robijo v Lepoglavo! Cool
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nažalost sem samo...

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 09, 2011 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mam srečo, kaj? Dancing
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 10, 2011 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobim včeraj kuverto, žig od Policijske uprave Celje, pograbim prvi nož in odpiram kuverto preklinjajoč vse po vrsti, razmišljajoč o vseh mogočih radarjih in kamerah; dobil pa neko vabilo za prikaz varne vožnje z motorjem ali nekaj podobnega. Zgleda, da so poslali vsem, ki imamo izpit za A kategorijo. Vozim pa Tomos avtomatik, enkrat letno, do tehničnih pregledov in nazaj domov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 10, 2011 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
40€ za prekoračitev hitrosti za 40 km/h? (50%) hysterical

Imaš vse možnosti, da boš dalj časa pešec. Tudi če ne, poceni ne bo.

Ne vem sicer kako je skozi tunel ampak za vožnjo 120km/h skozi prikljucek na obvoznico kjer je omejitev 80 dobiš preverjeno 80€ kar je napol 40€.

Ne sprašuj od kje to vem Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 7:43 am    Naslov sporočila:  Re: Ima kdo izkušnje z radarjem? :P Odgovori s citatom

PonosniSlovenec je napisal/a:
Edit: Zanima me tudi če kdo pozna kazni za v predoru kjer je omejitev 80? Koliko so?

Kaj ti je tako težko pogledati v zakon? V 10. odstavku 32. člena ZVCP piše:

Citiram:
(10) Voznik, ki preseže s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:

a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, s 50 eurov;

b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 100 eurov;

c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, s 150 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;

d) če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h, z 200 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;

e) če prekorači hitrost za več kot 50 km/h, z najmanj 300 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

PonosniSlovenec, sedaj pa je vse odvisno, kolikšna hitrost je bila izmerjena.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni