|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DAVIDMAN Član

Pridružen-a: Pet 16 Nov 2007 0:22 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.24 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2011 3:54 pm Naslov sporočila: BOSCH servo kontroler |
|
|
Pozdravljeni !
Rabim pomoč pri priklopu servo gonilnika model SM25/50 .
Nikakor ne morem dobiti PDF-ja ali katerekoli info o priklopu za komunikacijo na PLC.
Tudi na BOSCH-u mi ne dajo info.
Če ima kdo podatke o katerem koli modelu serjeSM bi mi prišli prav....
Hvala v naprej.... _________________ Nikoli ne reci nikoli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Sre Apr 13, 2011 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popravljaš obstoječe, ali gradiš nov sistem?
Če gre za novogradnjo, nesi servo gonilnik lepo nazaj v trgovino, zahtevaj denar nazaj in se jim zahvali za sodelovanje.
Nato kupi bolje dokumentiran gonilnik.
Nasploh se izogibaj uporabi izdelkov, pri katerih na internetu ne moreš dobiti komplet dokumentacije že pred nakupom. S tem ti bo prihranjeno marsikatero neprijetno presenečenje.
Ampak če si kupil novo, bi morala biti notri tudi priključna shema . _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DAVIDMAN Član

|
Objavljeno: Čet Apr 14, 2011 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ne ni govora. V avtomatizaciji brez tehnične podpore ne kopujem ničesar !
Gre se za nadgradno obstoječega stroja tako, da moduli so predvsem starejši in brez nobenih navodil za uporabo.
Ja v najslabšem primeru bom primoran na konektirju za ukaze ( signalno tipati ) skoraj vsak pin posebej ter opazovati stanje motorja .
Z nekaj poskusi pričakujem, da bi najdel STEP in DIRECTION pin.... za moje namene to bi mi najbolj ustrezalo. Vprašanje pa je, če to modul sploh podpira ?!  _________________ Nikoli ne reci nikoli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Čet Apr 14, 2011 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
DAVIDMAN je napisal/a: |
Ja v najslabšem primeru bom primoran na konektirju za ukaze ( signalno tipati ) skoraj vsak pin posebej ter opazovati stanje motorja .
Z nekaj poskusi pričakujem, da bi najdel STEP in DIRECTION pin.... za moje namene to bi mi najbolj ustrezalo. Vprašanje pa je, če to modul sploh podpira ?!  |
To sta k sreči povsod sosednja pina. No, potrebuješ še signal RUN, pri neskončnem rotiranju (pogon valjev) pa še COUNT RESET.
Če slednjega ne rabiš, boš ostale tri določil sorazmerno hitro. Najprej boš našel RUN, nato STEP, naslednji za njim je pa DIR.
Od 1 naprej so vhodi, nekje do polovice, druga polovica konektorja so izhodi.
Ampak tipaj preko upora vsak 1kohm . Če boš direktno z žico potipal aktiven izhod, ga boš skuril.
Da se pa pri BOSCHu takole skrivalnice igrajo pa tudi ni najbolj lepo. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DAVIDMAN Član

|
Objavljeno: Čet Apr 14, 2011 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo res hvala za info.....
No no.... tako ja nameravam narediti.... upam samo, da gonilnik podpira to funkcijo STEP-anja... No, upor bi pa dal načeloma nekoliko nižjo vrednos, do 8mA toka nebi smelo biti težav.... ja pa na balancirane pine vhodov bom moral upoštevati... že vidim bo kar pestro.
Ja na Boschu... očitno imajo svojo politiko, če ne kupiš nove opreme...  _________________ Nikoli ne reci nikoli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni