www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PWM in AVR -oblika signala pri pwm?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2006 9:33 am    Naslov sporočila:  PWM in AVR -oblika signala pri pwm? Odgovori s citatom

Malo se igram z PWM.

Imam tinny2313 ki dela na frekvenci 16 Mhz.

Nastavil sem 8 bitni z predskalerjem 1.

Vse dela OK.
Moti pa me izhodna oblika signala. Ki ni pravokoten signal , ampak je podobna, kot bi imel na izhodu vzporedni priklopljen kondezator.

Kako bi odbil pravokoten impulz. Frekvenca PWM je nekje cca 20 Khz.

Ker pa ta signal potem peljem na moffet driver in ker ni pravokoten si trazistorji preveč grejejo.

lp
Greg
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2006 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi uporabil komparator in driver za MOSFET-e ali pa kar oboje skupaj v enem izmed namenskih IC-jev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2006 10:54 am    Naslov sporočila:  PWM Odgovori s citatom

Na izhodum imam potem 7409 in na ta chip imma potem vezan ir2111, ki je low/high side mosfet switch.

Problem je v tem, da mi AVR oz. izhod ne da ustrezne oblike signala. Problem je v avr-ju oz. pač ugotavljam da imam preveliko frekvenco in tudi kapacitivnost prikljopljeno na izhodu.

Za resitev pa ne vem.

lp
Greg
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2006 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi se MOSFET driver potrudi narediti preklop kar najhitrejsi, kakor mu pac omogoca napajanje (tantal ali elektrolit ob napajanju), ko pride signal skozi mejno tocko. Oblika signala iz mikrokontrolerja tako nima nobene veze, razen ce bi bil signal prevec polozen, kar se pa v tvojem primeru (20 KHz, domnevam da z amplitudo 5V) res ne more zgoditi.

Na tvojem mestu bi se enkrat preveril datasheet driverja, da vidis ali je napajanje izvedeno ustrezno.

Pa se to: delovanje driverja lahko preveris tako, da dodas en schmitt trigger pred vhod; se izhodni signal driverja, ko je MOSFET vezan nanj kaj spremeni zdaj ko je vhodni signal v driver pravokoten, vse ostalo pa je enako kot prej ? Najbrz ne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cfrik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 16:15
Aktiv.: 0.17
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 11, 2007 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težave ti dela vhodna kapacitivnost MOSFET-a, ker je attiny2313 tokovno prešibak. Sam sem imel podoben problem s tranzistorjem BUZ 11 pri frekvenci PWM cca 21kHz. Če sem pa zmanjšal frekvenco pa je stvar lepo delovala. Problem boš rešol le s primernim driverjem za MOSFET.

LP Samo

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni