www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

N95 pokvarjen zaslon

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 6:44 pm    Naslov sporočila:  N95 pokvarjen zaslon Odgovori s citatom

Kolega mi je prinesel omenjen telefon. Osvetlitev ozadja deluje, ampak izpis je zelo temn. Lahko bi rekel da so črke popolnoma črne na temnosivem ozadju. Je to znak, da je LCD zanič ali mogoče druga napaka?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobno napako sem imel jaz. Tezava je v tistem flat kablu, ki povezuje LCD z ostalimi deli telefona.
Jaz sem imel sreco, ker mi je prijatelj podaril svojo N95, ki pa je imela drugo napako, tako da sem od tam pobral ven flat kabe. Drugace je cena takega kabla 20€.
Poglej na bolho. Zamenjava je sila preprosta.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TNX !
to gre za ta kabel?
Kako se pride do njega?

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je, to je ta kabel.
Najprej je treba odpreti telefon, kjer se odstrani nosilec od LCDja, tako da imas LCD posebej. Na zadnji strani LCDja je par vijakov in to je tudi vse. Noter je flat kabel, ki ga samo potegnes ven in novega not vstavis.
Poglej si tale posnetek, ti bo takoj vse jasno. Smile
http://www.youtube.com/watch?v=fNEOaB-mlSI

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš kupoval nadomestni flat kabel se pozanimaj če imajo original kamero ali je le ponaredek kamere.

Originali imajo delujočo (prednjo) kamero, ponaredki pa le "igračo".

V skrajnem primeru jo lahko preciniš.

( v opisu kabla, ki si ga prilepil : Notice: the flex cable doesn't include the camera, the camera on it is fake. )
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer ce se ne uporablja sekundarne kamere, je cisto vseeno kateri kabel se vzame. Smile
Samo da dela telefon. Smile

Aljaž T.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da so redki, ki to kamero uporabljajo. Sploh pa, ker je cena teh ponaredkov dosti nižja Smile
Tvoj video kaže samo zgornjo stran. Sem našel enega, kjer se vidi, kako se menja kabel.
TNX za informacijo
http://www.youtube.com/watch?v=eL91V2RlgjU

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2011 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, nisem podal najbolj primeren video posnetek. Ko bos zadevo odpiral bos videl da gre vse lepo in zelo hitro.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni