www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako na računalnik naložiti karte,da jihgledaš brez internet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.78
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 2:36 pm    Naslov sporočila:  Kako na računalnik naložiti karte,da jihgledaš brez internet Odgovori s citatom

Zdravo!

Zanima me ali se da na računalnik naložiti karte (free), da ko nisi priključen na internet, lahko gledaš karte.
Vem da gre to z Garminovimi, bi pa vprašal za kake free, GOOGLE MAPS ali kaj drugega kaj je prosto da ne zlorabljaš lasništva ...
Sedaj imam na telefonu Nokia karte in navigacijo vse legalno, ker je z nakupom telefona to nekako pokrito (nokia maps) ampak tam je tako mali displej da je zelo zamudno iskanje in premikanje ... upam da me razumete kaj me muči, na računalniku je to veliko bolj komot če si želiš ogledati "širši plan" pokrine in dobiti bolj celovitio sliko.
Če ne gre pač nič, sedaj sem vedno uporabljal internet ... tokrat pa ga žal ne bom mogel Sad

Hvala vsem za naige odgovore, lep preostanek praznika vam želim.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi Mapsource s kartami AdriaRoute, AdriaTopo oz. City Navigator.
Če jih ne odkleneš, ne zlorabljaš lastništva oz kar te pač moti.

LP

PS: če rabiš (zelo) poceni licenco za AdriaRoute ... ponudi na ZS.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja praktično je tako da če nimaš odklenjenih zemljevidov, je zadeva zelo slaba saj jih ni mogoče dovolj približati. Kolikor sem slišal oz. prebral greš v italijo, kar pomeni da Adria Route odpade, torej City navigator licenca stane okrog 120€ oz. če si omsiliš piratsko verzijo je free.

Skoraj bi pozabil, zelo dobra zadeva je tudi AUTO ROUTE.
Nazaj na vrh
ignis
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No da ne bo pomote, saj imam navigacijo za pot (legalno), ki se je redno poslužujem v AT in IT pa tudi doma in me še ni pustila na cedilu (tok tok tok, praznoverje Smile )
ampak sem se vprašal, ali obstaja varianta da si zvečer, kje v miru pregledam poti na velikem displeju, brez da moram na internet ... pač sem samo razmišljal v to smer.

lp
Nazaj na vrh
infernal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46
Aktiv.: 1.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo GMapCatcher ti povleče mape dol iz google maps in jih lahko preglejuješ offline.
Nazaj na vrh
ignis
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

infernal je napisal/a:
Zdravo GMapCatcher ti povleče mape dol iz google maps in jih lahko preglejuješ offline.

infernal to sem imel v mislih (upam da deluje), VEILKO hvala, bom po noči preizkusil

lp
Nazaj na vrh
ignis
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zadeva deluje, preizkusil,
hvala

lp
Nazaj na vrh
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo že pri temi - mogoče pozna kdo program za dolpoteg geopediinih map? Po možnosti da jih avtomatsko izvozi v Oziexplorer?
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2011 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolpoteg geopediinih map bi pa tudi mene zelo zanimal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na prenosniku lahko uporabiš nalslenjo varjanto:

Kupiš Mikrosoftovo avto karto.
V trgovini se da dobiti sprejemna GPS antena, ki se poveže preko blutuja

KArto zaženeš in nastaviš vrata na ateri se bo računalnik sporazumeval z anteno in zadeva deluje isto kot navigacija z vsemi ukazi.

Dobra zadeva. GArminovi zemljevidi ne delujejo z temi antenami, ker nimajo podpore.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni