|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Apr 26, 2011 2:22 pm Naslov sporočila: SMS alarm previsoke temperature |
|
|
Pozdravljeni!
Moja težava:
Na podjetju imamo server sobo, v kateri je nekaj serverjev in stikal. Vse to proizvaja kar nekaj toplote. V tem prostoru je nameščena klima, danes se je zgodilo da je odpovedala. Posledica tega je bila povečana temperatura v sobi in serverji so se avtomatično ugasnili.
Dlje časa že razmišljamo o alarmnem sistemu, ki bi preko sms sporočila in na email javil previsoko temperaturo,gibanje,razlitje vode..... Kakšne rešitve priporočate?
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Apr 26, 2011 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se za to že dobi namenska naprava...
V samogradnji pa je potreben mikrokrmilnik in en gsm/gprs modul. Npr. Telit.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Apr 26, 2011 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa termometer na en server, pa da ti server pošlje email ob previsoki temperaturi ali pa sms.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 846 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2011 8:03 am Naslov sporočila: |
|
|
To sem pred leti že reševal.
Serviserjem omogoča informiranje preko SMS-ja ali pa preko računalnika.
Če rabiš bolj podrobno me kontaktiraj na ZS.
LP M.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
62.1 KB |
Pogledana: |
27 krat |

|
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Apr 27, 2011 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi te zanimalo kaj takega:
http://vrtnarija.eu.org
up. ime: "anita"
geslo: "anita"
Ko boš gledal graf in seznam, vpiši pogled za zadnjih 380 dni ali več. To pa zato, ker je bil to testni sistem. Do živega sistema te ne morem spustiti...
Poleg javljanja SMSa, omogoča tudi telefonski klic ter spremljanje temperature, upravljanje relejev... Malo si poglej pod nastavitvami...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ejmi Neznanec

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 10:33 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Šk.Loka
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 11:12 am Naslov sporočila: HACCP nadzor temperature živil |
|
|
Mogoče bi ti ustrezale profesionalne rešitve, ki se uporabljajo za HACCP nadzor temperature živil.
Obstaja več sistemov, mi ponujamo od proizvajalca iz Italije
Komplet vsebuje WEB server na katerega se priklopi :
- GSM modem(potrebna naročniška SIM kartica)
- poljubno število senzorjev, NTC, PTC ali PT100 preko ustreznih vmesnikov
Sistem omogoča pošiljanje sms alarme, e-mail alarme, arhiviranje podatkov temperature, pregled podatkov v obliki grafa, izvoz podatkov, vsi podatki se shranjujejo na WEB serverju, omogoča LAN priklop tako da lahko dostopate do podatkov iz vseh računalnikov priključenih v mrežo itd..
Za ponudbo povprašajte neko podjetje ki se ukvarja z inženiringom in servisom hladilnih naprav ali pa me kontaktiraj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem svoj čas beležil temparaturo kar s linux serverjem.
Je imela plošča že senzorje zraka v kišti in procesorja.
Če se je zunanji zrak ogrel si videl ravno tako na teh senzorjih.
Stane te pa vse skupaj nič, daemon ti vsako minuto odčitava temparaturo in če prekorači prag pošlje mail. Če pa dodaš GSM modul pa tudi SMS.
_________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 9:17 pm Naslov sporočila: Re: SMS alarm previsoke temperature |
|
|
panja003 je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Moja težava:
Na podjetju imamo server sobo, v kateri je nekaj serverjev in stikal. Vse to proizvaja kar nekaj toplote. V tem prostoru je nameščena klima, danes se je zgodilo da je odpovedala. Posledica tega je bila povečana temperatura v sobi in serverji so se avtomatično ugasnili.
Dlje časa že razmišljamo o alarmnem sistemu, ki bi preko sms sporočila in na email javil previsoko temperaturo,gibanje,razlitje vode..... Kakšne rešitve priporočate?
lp |
imam še en kos tegale na zalogi:
http://www.conrad-forum.com/viewtopic.php?t=132&highlight=gx106
bi dal nekaj evrov ceneje kot pri Conradu....
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni