|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2006 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da stvari malo razjasnim:
Priznam, od samega začetka sem nekoliko nejasen, vsi prispevki so bili napisani v naglici, vendar se mi zdi, da je iz prejšnjih prispevkov razvidno, da ne želim telovaditi z mikrokontrolerjem, temvec želim narediti aplikacijo, ki bo tekla na PC-ju (del logike ASP.NET spletne strani), ki bo s telefonom komunicirala preko serijskega porta brez kakršnega koli vmesnika z CPU-jem temvec preko serijskega kabla.
Če je prišlo do nesporazuma zaradi mojega zanimanja za vilikov projekt, ki je zasnovan na ATMELU naj še enkrat povdarim, da so me zanimala pojasnila, še posebej sem upal na razlago PDU-ja.
Ker je tehnologija ASP.NET razvita pri Microsoftu le ta zaenkrat deluje le v okolju Windows, torej vse Linux rešitve nažalost odpadejo - vseeno hvala za ponujeno rešitev.
Aplikacija naj bi delovala nekako tako, kot SMS Server Tools. Vendar to vsaj dokler ne poizkusim nekaj narediti sam ni rešitev, ker bi se rad tudi česa naučil.
Doma imam dokument od proizvajalca telefona z opisom AT komand, ki jih telefon podpira. Vendar ker z njimi še nikoli nisem delal, mi ni bilo cisto jasno, kako jih uporabiti. To težavo rešujeta clanka, ki sta ju priporocila viliko in Proteus - hvala obema.
Naslednji problem je zgradba PDU-ja, opis katerega pa sem medtem tudi že našel.
Če koga zanima je opis dosegljiv tu in tukaj.
Zanimivo za branje pa zna biti tudi:
- Digital cellular telecommunications system (Phase 2+);
Use of Data Terminal Equipment - Data Circuit terminating;Equipment (DTE - DCE) interface forShort Message Service (SMS) and Cell Broadcast Service (CBS)
(GSM 07.05)
- Digital cellular telecommunications system (Phase 2+); Technical realization of the Short Message Service (SMS)Point-to-Point (PP) (3GPP TS 03.40 version 7.5.0 Release 1998-), ETSI TS 100 901 V7.5.0 (2001-12)
- Digital cellular telecommunications system (Phase 2+); Alphabets and language-specific information (GSM 03.38 version 7.2.0 Release 1998-), ETSI TS 100 900 V7.2.0 (1999-07)
Vse dokumente je možno dobiti na ETSI (European Telecommunications Standards Institute).
Dokumente iščite pod oznakami GSM 07.05, GSM 03.40 in GSM 03.38.
Nažalost podatkovni kabel dobim šele jutri, tako da mi še ni uspelo preveriti ali si stvari predstavljam pravilno ali ne.
Zaenkrat hvala vsem, bom poročal kako stvari napredujejo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni