www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nov (malo močnejši) router ?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 9:53 pm    Naslov sporočila:  Nov (malo močnejši) router ? Odgovori s citatom

Sedaj, ko sem iz dial-up zamenjal na optiko, je pa stari router WGR614v6 počepnil Rolling Eyes
Očitno ne prenese več kot 10 hkratnih povezav in ga konkretno zabaše, ker tudi njegova spletna stran za nastavitve rata zelo počasna ali se sploh ne javi več.

Torej, rabim priporočilo za nov router.
V mislih sem imel nekaj, kamor lahko naložim DD-WRT ali kaj podobnega. Za prvega je seznam konkretno golg in poznam mogoče enega ali dva modela...
Moja želja pa je, da je čim manjše ohišje Anxious
Rabim cca 4 LAN porte.

Na obstoječega DD-WRT ne gre, ker ima samo 1 MB flash.

luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam linksys wrt160 in ga uporabljam za access point na morju. Gor imam naložen DD-WRT firmware... Deluje super! hiter in majhen. Škoda ker nima zunanjega priklopa za anteno Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70783.82

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 09, 2011 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potrebuješ enega bolj zmogljivejših routerjev, če ne že switcha. Predvidevam, da bi ta TL-WR1043ND bil zmožen takšne naloge, gotovo pa Linksys E4200. Enega izmed predhodnikov WRT610N uporabljam doma, pa je dobro kos prometu.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm,
N wireless standarda ne rabim, 3 anten tudi ne, gigabit - ajde, če je že Smile
Trenutnemu povsem očitno manjka RAM-a in procesorske moči.
Switch-a sigurno ne bom dal, ker mi je NAT pomembna funkcija in rabim ločeno lokalno omrežje. Zanotraj LAN-a ni toliko prometa kot čez WAN in NAT.

Tomato izgleda tudi v redu, samo ne podpira ravno dosti različnega hardvera.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj se odločam med
- "good old classic": Linksys WRT54GL; 48 eur; DD-WRT ali Tomato (16 MB RAM, 4 MB Flash, Broadcom BCM5352 @ 200 MHz) (malo je velik in počasen)

- TP-Link TL-WR1043ND; 58 eur, 3 antene, gigabit, USB NAS; DD-WRT (32 MB RAM, 8 MB Flash, Atheros AR9132 @ 400 MHz)

- Linksys WRT160NL; 68 eur, 2 anteni, USB NAS; DD-WRT (tanek) (32 MB RAM, 8 MB Flash, Atheros AR9130 @ 400 MHz)

- Buffalo WHRxxxx (meni nepoznani routerji - klik); DD-WRT ali Tomato; 40 - 90 eur
na primer: Buffalo WHR-HP-G300N; DD-WRT (na uradni strani!) ali Tomato; 55 eur (32 MB RAM, 4 MB Flash, Atheros AR7240 @ 400 MHz)
WZR-HP-G300NH ima za 90 eur še USB priključek.

150 eur za E4200 pa ne dam.

Prosim za mnenja.

Nazadnje urejal/a aly Tor Maj 10, 2011 8:51 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70783.82

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WRT160NL imam jaz, gor pa dd-wrt.Nanj imam priključen 16G USB ključek, na routerju pa zagnan NAS in torrent odjemalec. Če na USB daš switch, lahko gor priklopiš več stvari, med drugim tudi printer, ki tako postane mrežni. Uporabna zadeva.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še moj prispevek Wink
sam uporabljam WRT54GS - mislim da sem dal okoli 70EUR, deluje pa brez problemov...sicer je original sofware bil "počasen", nadgradil sem ga na dd-wrt in brez problema prebavi vse (4 računalniki v hiši, file/print server/torr**t client ipd.).
Ima pa to slabost, da lahko nanj spraviš (zaenkrat) le dd-wrt, tomato ni podprt.

LP Luka
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mikrotik 750G? Edina resna napaka je, da nima grafičnega vmesnika oz. je neuraden in ne-podprt.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grafični vmesnik mi je še kar pomemben. Hvala vseeno za predlog.

MarE69 je napisal/a:
WRT54GL s tomatotom ali DD-WRT ti lahko posodim, pa poskusi.

Verjamem da bi delovalo. Ampak WRT54*** mi nekako ne sede. Kaj pa vem. Vseh resoursev ima pol manj kot ostali. Pa velika plastišča škatla. Jaz bi ga rad stisnil v elektro omarico (kot na sliki). Gledam kaj bi kupil, da imam naslednjih 5+ let mir. Tako kot je bilo s sedanjim.

Buffalo nihče ne pozna?

Med tema dvema se odločam...
- TP-Link TL-WR1043ND; 58 eur, 3 antene, gigabit (klik)

- Linksys WRT160NL; 68 eur, 2 anteni (klik)

hm...

P1270847 (Medium).JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  55.76 KB
 Pogledana:  17 krat

P1270847 (Medium).JPG

Nazadnje urejal/a aly Tor Maj 10, 2011 8:51 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Buffalo so, če prav vem praktično isti kot WRT54 serija.
WRT160NL ima pa zunanjo anteno, 160N ima notranjo, če prav vem, ampak ta potem nima USB vhoda.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

alix board... vse drugo so bolj približki ... je malenkost drazje vendar ne razočara

osebno sem zamenjal po moje skoraj vse "hišne" routerje in na koncu pristal na alixu

nanj lahko spraviš dd-wrt x86, m0n0wall, pfsense, Zeroshell,...

boot preko kartice ali diska

265m rama, 500Mhz proc... noben torrent ga ne spravi na kolena... vsaj do sedaj še ne.. pa je 15 kompov v mreži

konfiguracijo izberes ne tej strani
http://shop.varia-store.com/index.php?language=en&cat=c129_ALIX-Board.html&gclid=CKbS_uud3qgCFVEh3wodOV0o_g

posiljajo v slovenijo preverjeno

za 4 porte pa daš zraven en switch... imam doma tako urejeno

poraba 4W neslišen
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mona, se podpisem pod tvoj post!

sicer poganjam freebsd in nimam nobenega GUI-ja za konfiguracijo ampak ker sem bolj CLI tip mi to ni ovira
pa se alix ima gor dvakrat RS232 ter I2C port tako da je elegantna resitev tudi za home automation, sploh ker imas moznost sam zgraditi svoj OS ter temu primerno naskriptati zadeve
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Buffalo so, če prav vem praktično isti kot WRT54 serija.

Niso niti približno.

WHR-HP-G54 ima izhodni ojačevalec na kanalu za zunanjo anteno. Načeloma zadeva limitira do 100mW, ampak folk jih je navijal na 1W.

Ima tudi pre-amp/bolj občutljiv vhodni del na čipu.

Jaz ga imam in moram reči da je odličen.

WZR-HP-G300NH se ne more primerjati z njim - Sploh na DD-WRT, sam čipset (Atheros) ima slab driver in Wifi se crasha. N-klasa je popolnoma neuporabna
Edina prednost je gigabit switch in mnogo hitrejši notranji CPU

USB razen za printer nebi priporočal. Zadeva zna veselo zgubljati datoteke in jih tudi kvariti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni