www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gravitacijski generator
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Makaron
Član
Član

Pridružen-a: Sob 21 Jan 2006 20:12
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 11:04 am    Naslov sporočila:  Gravitacijski generator Odgovori s citatom

Kaj si mislite o tem ?
http://freeenergynews.com/Directory/GravityMotors/index.html

Ma kdo izkušnje s čim podobnim?
Če to deluje, nebi več postavljali vetrnic ali pa sončnih celic. Question
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dancing 250% izkoristek ... wow, kaksni bedaki; 250% cesa ? Edini "motor", ki izkorisca gravitacijo i(in se bolj pomembno: medsebojno premikanje teles, saj brez tega ne pomaga nobena gravitacija) in deluje v praksi, je elektrarna na plimo. Njen izkoristek je tak kot je pac lahko pri turbinah in to ocitno ne more biti vec kot 100%, saj do izgub pride ze ob premikanju mase vode, potem pa se pri pogonu turbin in generatorjih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vladek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11
Aktiv.: 0.47
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja če so viri za njegovo teorijo oz. stroj povzeti iz znanj starega Egipta, Indije ter iz starih ruskih legen, bo pa že delalo. A ne?

Nisem pa vedel, da energijo, s katero se telo odzove na bolezen (zvišana temperatura) dobimo iz energije gravitacije. Se pravi, da v breztežnosti ne moremo imeti vročine??

Laughing Laughing

Če drugega ne, mi je pa polepšalo dan.
lp
Nazaj na vrh
Makaron
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da podobne perpetuum mobile varjante niso možne, je pa zanimivo, kakšne stroje vse si ljudje izmislijo. Poglejte tole: http://freeenergynews.com/Directory/GravityMotors/Sully/index.html
Kaj je že tisto tekmovanje, najbolj zakomplicirani stroji za opravljanje enostavne naloge ?
Dober kandidat.
Laughing
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70790.14

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Makaron
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo je to, kako veliko zelo različnih strojev je narejenih na zelo čudne načine va ta namen.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, omenjeni "generator" je porabljal energijo (toploto) za delovanje, je ni ustvarjal. Mislim, da poznamo bolj ucinkotive toplotne stroje Laughing Rolling Eyes

Einstein je bojda dejal: "Samo dve stvari sta brezmejni; vesolje in cloveska neumnost, pa za vesolje se nisem povsem preprican".
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj večina "izumiteljev" ne govori več o "perpetuum mobile" napravah, temveč o napravah, ki izkoriščajo nam nezanane energije.

Res pa je, da se znajo te neznane energije dobro skrivat. Vse nam znane naravne sile namreč delajo (takrat ko imajo slab dan) same piz....je.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
...Nisem pa vedel, da energijo, s katero se telo odzove na bolezen (zvišana temperatura) dobimo iz energije gravitacije. Se pravi, da v breztežnosti ne moremo imeti vročine?...
lp

Energijo (toploto) s katero se telo odzove na bolezen dobimo iz pokvarjene (povečane) presnove. Tipi v vesolju (zemljani) so tudi v breztežnosti dobili vročino. Manj vročine/bolezni imajo zato, ker gor pošiljajo nadpovprečno zdrave ljudi.

Energije se iz nič ne da narediti. Energije se brez izgub ne da pretvarjati (perpetum mobile). Prezplačna energija (free energy) pa definitivno obstoja. Ta hip mi sonce pri odprtem oknu brezplačno greje hrbet. Tisti ki imajo fotocelice na strehi, dobivajo brezplačno energijo, ko so celice računovodsko amortizirane. Tisti, ki krade elektriko mimo števca ima zastonj energijo (če ga ne dobijo).

Nekatere naprave, ki so jih preizkušali Mythbusterji pa so definitivno delujoče (ni perpetuum mobile, ker dobiva energijo kot toploto od zunaj). Tiste plinske steklenice se lahko vrtijo precej hitro. Če bi plin na eni strani močno hladili (plin se mora utekočiniti) in jeklenke na drugi strani močno segrevali bi delovalo dobro, ampak izkoristek bi bil vseeno zanič. Če bi bilo hlajenje in gretje zastonj, bi bila pridobljena energija brezplačna.

Gravitacijski motorji obstojajo. Preprost primer uporabe gravitacije je vodni mlin na kolo. Nadtočni model (voda z vrha pade na kolo in ga vrti).

Zaprl bom okno in spustil roleto. Brezplačne sončne energije imam preveč. Saj ne da bi se pritoževal nad brezplačnostjo, ampak prevroče je....

Jur
Nazaj na vrh
Vladek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11
Aktiv.: 0.47
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, zdaj mi pa je nerodno.

Saj me nisi resno vzel? Le onega "izumitelja" sem citiral.

lp
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.19
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 2:18 pm    Naslov sporočila:  Izgleda, da se Makaron zabava Odgovori s citatom

Izgleda, da se Makaron zabava, ko na meče ocvirke o zadevah, ki so na robu znanosti, prav za prav že čez rob.
Naprave, gravitacijski motorji, so perpetuum mobile, za katerega do danes še niso naredili. Edini gravitacijska energija bi bila turbina na plimo in oseko, pa še ta igra na gravitacijo lune.

Spominjam se, kako so mi nekoč resni ljudje razlagali, da imajo v Ameriki že izumljen motor za pogon avotomobilov na vodo, a ga petrolejski lobiji ne pustijo na plano, da so odkupili in zaklenili pravice.

Eh, kaj vse si en človek ne izmisli in kup ljudi verjame!

Predlagam, da te teme administrator prenese v drug del foruma, nekako se mi zdi, da ne paše sem.

Pozdrav

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vladek je napisal/a:
Jur, zdaj mi pa je nerodno.
Saj me nisi resno vzel? Le onega "izumitelja" sem citiral.
lp

Seveda mi je jasno, da je to citat nekega "znanstvenika". Napisal sem, da ne bi kdo drug slučajno resno mislil... Poznam enega človeka, ki nekatere stvari iz Star Treka jemlje kot znanstvena dejstva :bonk:. En kup ljudi pa je, ki vsemogoče oslarije dokazujejo ravno z podobnimi linki iz interneta. Stvar je bolj za zjokat, kot za smejat.

Jur
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh, meni je pa Star Trek precej vsec (najljubsa Sf serija v bistvu ... vse razen Voyager in TOS). Pac moras vzeti v zakup, da za delovanje dolocenih stvari na platnu "izumijo" nekaj naprav, ki so skregane s trenutnim razumevanjem (in bodo verjetno take tudi ostale).

Ni razloga, da ne bi v prihodnosti obstajali majhni telefoncki ("komunikatorji"), holografski 3D prikazovalniki, majhna letala, itd. (v bistvu imamo vse to cisto zares ze danes, ce samo pomislis, kaj se je spremenilo v zadnjih 20 letih), moral pa bi biti precej prismuknjen, da bi koncepte, ki so priznano izmisljeni ("Heisenbergov kompenzator" je en tak "izum"), vzel za zaresne zadeve, saj tudi za najvecje naivneze avtorji pojasnijo kako in kaj si je bilo potrebno izmisliti, da bi nekaj (teleportacija in reorganizacija snovi nasploh) izgledalo priblizno verjetno.
Nazaj na vrh
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 3:56 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

dobre debate
v stilu svizca in cokolade, no pa aluminijastega papirja.

Drugače pa občasno srečam , koga ki mi skuša prodat kaj takega. Moram pa rečt, da jih se malo spodujam k raznim inovacijam. Zal pa ponavadi vsakdo prehitro odneha. To je [slovenščina je zame švedska vas] kot pri AMway pa Golden. Full dober job, samo nobenega ne poznam, ki bi obogatel. Veliko jih poznam ki so zaradi tega bankrotiral. Laughing

lp
Greg
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 01, 2006 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, star trek ni slaba stvar. Ampak tisti prvi (če jih gledaš danes) zgledajo malo ubogo. Naprave iz sivo pobarvane vezane plošče in nakaj raznobarvnih žarnic (žarnic, ne LED diod)... Naše televizije žal niso preveč navdušene za prikazovanje takih serij. Preostane le HTV (občasno) ali pa nemški kanali (...Ja, ich bin ein Ferengi aus Andromeda...).

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 1 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni