www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Poslovni račun ; pri kateri banki?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 6:36 pm    Naslov sporočila:  Poslovni račun ; pri kateri banki? Odgovori s citatom

Pozdrav,

Če ima človek namen odpret poslovni račun - pri kateri banki se to splača naredit? Stroški vodenja računa, upravljanja, vse ostalo? Gre se mi tudi za to da bi to rad izvedel in kasneje uporabljal z minimalno nujno potrebno strojno opremo (raznorazne kartice in čitalci zanje).

Potrebujem čimveč informacij - da človek ve kaj je sploh na voljo Mr. Green

LP

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hranilnica LON je že ena izmed najbolj ugodnih. Vodenje računa 6,26 eur, nadomestilo za e-banko 1,50 eur na mesec

LP

elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za idejo, na LON pa res nikoli nisem pomislil... Stroškovno so očitno res eni najugodnejših.

LP

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno je tudi od tega, s kom posluješ.
Če naprimer nakažeš z n lbproklikom na isto banko, je provizija za nakazilo 0,35€ , nakazilo na drugo slo banko stane 0,80€ , nakazilo v tujino pa 1,45€ .

Če imaš za plačati veliko malih računov (po možnosti na drugo banko), se na leto takoj nabere nekaj 10€ provizij. Lani mi je naprimer šlo samo za provizije pri nakazilih 127€. Stroški vodenja so 5,42€/mesec , s tem da so začeli letos dodatno zaračunavati uporabo proklika 4,5€/mesec.

Vsekakor bodi pozoren na drobni tisk.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plačila se bodo izvajala le državi (dve postavki za dopolnilno dejavnost) tako da tega (številčno gledano) ne bo veliko in mi posledično to ne predstavlja večjega stroška.

Bolj se mi gre da ne bi po nepotrebnem plačeval nekih blaznih stroškov vodenja računa, nadomestil za banko itd. Wink

Ja, na drobni tisk so me pa že mnogi opozorili... Mr. Green

LP

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj še k Abanki. Meni se zdi, kar ugodna. E-bančništvo in mesečna provizija me letno staneta nekje 25 evrov, zraven imam še debetno kartico Visa elektron. Če se bom kdaj odločil za kakšen internetni biznis bom lahko pri njih sklenil pogodbo, dali mi bodo skripto in to me bo potem stalo samo majhne provizije ob vsakem uspelem nakupu stranke.

Nazadnje urejal/a kobranka Sob Maj 21, 2011 10:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svoj čas je imela najboljše pogoje za podjetnike Banka Koper. Ne vem kako pa je sedaj. Spraša se ti vprašat več bank. Pa ne samo po internetu gledat, dejansko da greš do njih in jih vprašaš kakšne ugodnosti ti nudijo če pri njih odpreš račun.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.99
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pri Sparkasse:

Stroski vodenja racuna:9 EUR mesečno.
NETstikPRO: 6,5 EUR mesečno.
Provizija za plačilo v domovin ali EU: 0,8 EUR
Provizija za interno prenakazilo znotraj banke: 0,35 EUR
Provizija za priliv: 0,1 EUR

Niso ne vem kako ugodni, a kompenziram z računom za fizične osebe, kjer provizij za plačila ni, in dvigi na bankomatih drugih bank, za kar ne plačujem provizije.

elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, bo treba očitno res po malo več informacij direktno na banke (še prej si pa pogledat kaj ponujajo preko neta).

Hvala za info zaenkrat Wink

LP

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 21, 2011 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi (zveza društev) smo ravno v petek zraven TRR na NLB, ki ga imamo že petnajst let, odprli nov poslovni TRR na Banki Koper.

En izmed razlogov je bil logistične narave:
- BK je edina banka, ki ima poslovalnice tako v Il. bistrici (sekretarica) kot v MB (prezidente)

Drugi je bil čisto ekonomske narave: na leto nas bo stalo cca 250 € manj, zraven tega nam BK da gratis dve poslovni kartici ter pristop k elektonskemu bančništvu je gratis.

V glavnem, terna.

LP iz MB, R.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 22, 2011 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam isto kot S55M, pa tudi sam razmišljam, da bi za poslovni račun banko zamenjal. Za osebni račun so ses ugodni, poslovni pa ni tako poceni. Se skupaj skompenzira in všeč mi je, da je spletni vmesnik enak za oba računa, po drugi strani pa ... Dnar je dnar!

Lp,g

digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 22, 2011 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam TRR pri novi KBM. Elektronsko bančništvo je prijazno. Stroški vodenja TRR in provizije se itak poznajo pri konkretnih cifrah. Moje to niso. Sem se pa kljub temu odločil, da menjam banko. Namreč za pridobitev kredita 4.000 eur, sem moral znositi tja tone papirja oziroma ga tudi producirati v ta namem. Na koncu pa sem moral zastaviti še hišo, kot garancijo.Brick wall 10 let nazaj sem kredit v takšnem znesku dobil kot delavec v firmi zgolj na podlagi plače.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S55EI
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47
Aktiv.: 3.10
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 22, 2011 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam račun pri Banki Koper in so mi totalno dvignili pritisk.
Prvič sem za nakazilo 150 € v Srbijo plačal provizijo 8,70€ , OK
Drugič sem v Srbijo nakazal 100€ so me dobesedno oropali za 43,70€
Ko sem znorel in vprašal zakaj dvojna tarifa, so me odpravili, da tako pač je, drugič pa naj se pozanimam kako to stane. Potem sem jih prijavil na inšpektorat, pa odgovora še nisem dobil. Mafija. Banka Koper ODSVETUJEM.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 22, 2011 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S56INF
Kriva je bila valuta plačila.
Če v tujino nakažeš danes do 10:00 , se bo plačilo izvedlo jutri.
Če pa nakažeš danes po 10:00, se bo plačilo tudi izvedlo jutri, vendar po "nujnem postopku" in s temu primerno oderuško provizijo.
Zato moraš vedno za nakazilo v tujino nakazati kadar koli danes, valuto pa nastaviti na pojutrišnjem. Jah, pišem iz izkušenj ...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
S55EI
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47
Aktiv.: 3.10
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 22, 2011 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne,ne, nič ni bilo nujno!
Enkrat so poslali preko Deutche Bank, kar je stalo 2€ drugič pa preko Bank Austria kar je stalo 37€. Taki so pač stroški tuje banke.

Imam to srečo, da ni nekdo prijel mojega denarja, ga peljal v Beograd in mi zaračunal 1800€ potnih stroškov, ker se pač nisem pozanimal kakšni so stroški.

O D E R U H I !!!!!

Ko sem jih pobaral zakaj ne skrbijo za komintente in ne pošiljajo preko cenejše banke, v temu primeru Deutche Bank, sem dobil odgovor, da se oni s tem ne ubadajo in da to ni njihov problem.
Še enkrat, Banka Koper ODSVETUJEM

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni