|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ler Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.07 Kraj: NM
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 5:55 pm Naslov sporočila: Merjenje LiPo baterije z ATMEGO32 |
|
|
Spet imam teža in potrebujem pomoč. Rad bi izmeril napetost na posameznih celicah na LiPo bateriji. Prvo celico ni težko izmerit vendar pa je napetost na drugi že seštevek prve in druge celice, napetost tretje seštevek prve, druge in tretje celice ,itd. Ker pa na ATMEGI lahko merim samo do 5V sem se odločil, da naredim uporovni delilnik. Že po prvem poizkusi se mi je vse izjalovilo. Ko sem pomeril na uporovnem delilniku z instrumentom (dva upora) sta bila enaka padca napetosti na obeh uporov, ko pa priklopim na ADC vhod pa napetost ni polovična. Poizkušal sem z večjim in manjšimi upori in zadeva ne funkcionira. A imate kak predlog in še kako bi zmeril še napetost na 3 celili, 4 celici,itd... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.92 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo se poigraj z operacijskimi ojačevalniki v vezavi odštevalnika.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni