|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
skodlar Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 21:09 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 9:39 pm Naslov sporočila: led osvetlitev tablice /gori lučka pregorele žarnice |
|
|
Tako , na avto VW Golf 6 sem zmontiral original led diode od modelskega letnika 2012 , pa če prav ima v samem računalniku da se lahko odklopi nadzor žarnic mi kaže lučko za pregorelo žarnico.
probal sem že par stvari npr eno žarnico pustil , dal eno led vse uredu dela brez lučke pregorele žarnice
dal upor na eno lučko ( obe led ) mi gori lučka , dal upore na obe lučke ni lučka za pregorelo žarnico ne gori ( upor je od utm-ja 216-8 u 39R 10%)
Upore bi že nekak uporabil ampak zaradi prostora ne morem nikakor oba upora stisniti tam notri. Še ena rešitev je da vse skupaj priklopim na konektor katero loči karoserijo od odbijača tam bi naredil adapter , ampak je problem , ker z uporom katerega imam še vedno lučka gori .
zdaj me zanima kakšen upor naj dam da ne bo lučka gorela
Evoti štrom plan
J519 - Krmilnik električnega omrežja
T8l - Konektorska povezava, 8-polna
T2aj - Konektorska povezava, 2-polna, pod odbijačem, zadaj desno
W41 - Plus povezava (58) v kabelskem snopu lučke za osvetlitev registrske tablice
X4 - Lučka za osvetlitev registrske tablice, levo
X5 - Lučka za osvetlitev registrske tablice, desno
345 - Masna povezava v kabelskem snopu za odbijač
preko testerja mi pokaže da je lučka kao krmiljena z 12.05v
original žarnice so pa w5w 12v 5w
mi lahko kdo pomaga ?
Dušan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
mi lahko kdo pomaga ? |
Zmontiraj notri original žarnice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ti je kaj cvililo z original žarnico, ali te je v ovinkih v hrbet zbadalo ?
Ja res, ne razumem tega. Menjava delujoče žarnice za LED, pri osvetlitvi tablice ...
Pride mularija z raznimi wooferji, ampi, kaj vem kakšnimi neonkami in ledicami - majster, dajte mi to priklopit. Gume pa takšne, da še za na kres niso.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo da plavo sveti!
Odgovor: Daj originalno žarnico! _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skodlar Član

|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm žarnice so original vw samo za letnik 2012 in ni neki čunga lunga izdelek z a3m-ma, ne svetijo plavo ampak nežno belo svetlobo
glejte sej jest nisem pristaš teh led diod ampak ker so original naj pa bodo če ne drgač , plus tega ima avto že v originalu zadaj in sprtedaj led dnevne žaromete - golf 6 gti |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Sob Maj 28, 2011 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj z uporom nižje vrednosti. Če je zdaj 40 naj bo potem 20 , seveda primerne moči. Tako se boš znebil dveh uporov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Maj 29, 2011 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa si probal priklopit to na računalnik pa odklopit/izključit nadzor žarnic ali pa preklopit nadzor toka iz navadnih žarnic na ledice? Sicer pa daj upore nekam drugam, samo da bodo povezani na isto linjo, skupaj z lediacmi, pa seveda pazi da se kaj ne vžge.
Sicer pa res ne vem kaj je narobe če človek vgradi original led zadnje luči, ker če so original morajo ustrezat nekemu normativu, ker sicer se ne bi mogle te luči prodajat skupaj z novim avti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skodlar Član

|
Objavljeno: Ned Maj 29, 2011 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
odklopil sem nadzor ampak ne gre. prosil bi le za pravi upor da bi vse skupaj delovlako ker z trenutnim uporom , če dam vse na eno linijo še vedno prižge lučka za pregorelo žarnico.
Aja , avto ima vse original , ampak je letnik avta 2011 , z letnikom 2012 in z tem ledicam so šele dokončno izklopili nadzor pri novemu modelu pri staremu se tega ne da |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Ned Maj 29, 2011 9:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda, da ima na T52c priključku sensing toka in ker je z Led premali, misli, da so pregorele, tu je ves problem po moje ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skodlar Član

|
Objavljeno: Ned Maj 29, 2011 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
ja , pri t52c gre iz enega kabla na dva kabla , če dam upore na vsak kabel lučka ne gori , če dam sam na en kabel kučka gori , če pa dam vse skupaj na začetek pred tem ko gre iz enega na dva z istim uporom pa prav tako lučka gori , ma ne vem vem kako in kaj
kako velik upor sploh rabm za to |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Maj 29, 2011 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Z uporom 27E bo delovalo. Lahko preveriš tudi z 33E.
Saj si že sam povedal naslednje:
En upor 40E ni dovolj. Dva upora 40E = 20E je dovolj.
Tega je na forumu že veliko napisanega in najdeš tudi to, da lahko uporabiš 24V žarnico namesto upora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni