|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 9:05 pm Naslov sporočila: Webso, Amway, Network21...mit ali ? |
|
|
Živjo!
Debata o gravitacijskih motorjih in ena pripomba me je spomnila na sledeče:
Ogromno čudnih ljudi me je že napeljevalo na eno od teh 21 procentnih hudih zaslužkih. Zanima me naslednje: Kot pristaš dejstva, da z lufta nič ne pade, tem stvarem ne verjamem in ne vidim v tem nikakršnega zaslužka. Se motim? Vsako mnenje pozitivno ali negativno je dobrodošlo. Modra bo debata koristila še komu.
P.S. če moderatorji mislijo, da taka debata ne spada na forum, naj jo pobrišejo!
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Temo si dal v pravi del foruma.
Jaz tudi ne verjamem v te "firme". Velika večina bodo samo potrošniki, zaslužili ne bodo nič, prej izgubili. Tisti ki so pri "koritu" bodo služili mastne denarce. To je čisto preprosto. Sicer pa psihologija pri amway ni služiti na račun drugih, ampak biti njihov potrošnik in tako zaslužiti mimogrede lahko še koga povabiš noter ....
Bil sem na sestankih golden in amway in oboji so trdili da so najboljši le kako, najboljši je lahko samo eden, torej nekdo tukaj laže. Kdo pa ja slabši in najslabši, vsi ne morejo biti najboljši. To vprašanje sem zastavil na enem sestanku goldna, čez teden dni sem zvedel, da je tisti ki me je povabil dobil grajo in da na njihove sestanke nisem več zaželen. Prava reč, saj tudi nisem hotel več tja, očitno pa sem jim stopil na žulj.
Nekateri so zelo nadležni in vsiljujejo tisto robo ...
Poznam kar nekaj ljudi, ki so se neuspešno ukvarjali z enim ali z drugim. Nikogar ne poznam ki je uspel, čeprav so nekateri kar žareli od navdušenja...
Verjamem samo v delo svojih rok, na take limanice mene ne ujamejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je smartgsm napisal v tej temi ... tezko bi bolje zadel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jih ene par poznam, ki so hodili na razne seanse v GEM collection ali nekaj tacega. No na začetku so bili vsi navdušeni in govorili da bojo kmalu zaslužli 2x več kot sedaj z nič dela in da si bojo kupili nevem kakšne avte pa bla bla bla. No sedaj so še vedno zaposleni tam kjer so bli prej, avtomobile imajo še vedno enake kot prej, manjka jim edino kar nekaj denarja na njihovem proračunu.
Sam pa sem bil že dvakrat povabljen na take seanse, kjer človeku operejo možgane. No nekaterim so jih kar fino oprali in pravtako njihov račun. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.60 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa reklame po internetu, pa dolarčki kar cingljajo na tvoj račun...
L.p.; Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, v tej temi, na katero si prilepil link, se mi je porodila misel o razpravi ter izkušnjah s temi fake-o-mati kot so Amway...itd ravno v postu od smartgsmja. Saj nebi, vendar toliko ljudi me je že pregovarjalo in vabilo na seanse, med drugimi tudi en moj boljši prijatelj, vendar se ne dam (sem s hribow )
Tudi te filozofije ne razumem: troši, da boš služil!
Hec je tudi v tem, da vsi nekaj obljubljajo, ko jih pa vprašaš, koliko pa ti dejansko zaslužiš s tem, a mi maš kaj pokazati??? Lej, jaz ti pokažem mojo plačilno listo...res ni 3000€, kolikor mi obljubljaš, je 3x manj, vendar vseeno...je pa. Takrat, pa vsi onemijo. Jezi me samo tole, da me celo prjatu skuša v ta drek zvleči...groza.
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bray Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53 Prispevkov: 327 Aktiv.: 1.38 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sre Mar 01, 2006 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni sta poznani dve zadevi...amway in pa neka cudna "organizacija" kjer obljublajo bajno placilo za mesanje lufta in mores za prvi razgovor placat 5 jurjev pa obvezna je "biznismen" oprava s kravato.
Amway se mi niti ne zdi tok napacna filozofija glede tistih produktov. Je pa to se vedno piramidni sistem in tisti na vrhu sluzijo na racun tistih spodaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vladek Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11 Prispevkov: 111 Aktiv.: 0.47 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom je bila v Sobotnem Delu zelo dobra analiza tovrstne prodaje.
Povzetek vsega je, da so največji, takorekoč edini potrošniki tovrstnih produktov prav prodajalci le teh.
Če hočejo kaj prodati, morajo stvari kupiti. Nekaj malega se res proda, ostalo pa porabijo v gospodinjstvu. Ker pa želijo nadaljevati s "prodajo", morajo zadeve spet kupiti. Itd.
Da ne govorim o raznoraznih seminarjih, tudi na Dunaju, ki si jih seveda morajo plačati sami.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
bray je napisal/a: |
...cudna "organizacija" kjer obljubljajo bajno placilo za mesanje lufta in mores za prvi razgovor placat 5 jurjev .... |
To dokazuje, da se iz mešanja zraka skoraj brez dela da bajno služiti. Dokler se najdejo ljudje, ki za prvi razgovor plačajo 5 jurjev bo posel tekel. Ker so že zapravili prvi denar, bodo plačali tudi naslednje razgovore (domnevam, da niso zastonj).
Razmišljam, da bi odprl nov posel. Prodajal bi biofrikatorje. Naprava ne potrebuje baterij, ker se napaja iz samoindukcije izmenične komponente zemeljskega geomagnetnega polja. Ob mahanju z napravo v smeri vzhod-zahod, frikator ugodno vpliva na ras las. Ne boste jih imeli več, vendar bodo močnejši in daljši. Ob mahanju v smeri sever-jug naprava ugodno deluje na prebavo. Za beljenje zob mahajte v smeri levo-desno.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Jur
Kolega je enkrat razlagal kako so ga odvlekli na eno tistih seans; najprej so mu rekli, da bo vse skupaj v Ljubljani, ko je prisel tja, so ga dali v avto in odpeljali - on je mislil da pac nekam blizu Ljubljane, bilo pa je nekje na Hrvaskem Tako si v bistvu prepuscen tistim cudakom za cel dan in ne mores nazaj kadar bi sam hotel, ocitno se dolocen procent ljudi "zlomi" in placa da ima mir. Kolega je precej skeptika in se jim je grdo zameril, tako da (podobno kot reber) ni bil vec zazelen Je pa sel en dan po gobe in v retrospektivi ... ce bi se kaj resnega zgodilo, ne bi nihce vedel kje in kaj je bilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri vsej stvari gre pač za podjetniško zadevo. Kaj sploh je bistvo kapitalizma?
Da ustvarjaš nove potrebe in ljudi prepričaš, da nujno rabijo tisto, brez česar so še včeraj živeli popolnoma normalno.
Poglejmo v prvi trgovski center n.pr. BTC.
Mirne duše lahko zatrdim, da je vsaj 50% izdelkov ki se tam prodajajo čisto navadna šara. Toda ta šara se očitno prodaja, zato tudi je tam.
Najboljši motivator potrošniške družbe je seveda denar; le kdo ga nebi hotel. Ljudje pač lovijo svoje sanje, pa čeprav so na koncu po večini opeharjeni.
Toda lahko obračamo kakor hočemo, to je pač bistvo podjetniške pobude. Najti pri ljudeh željo, za katero so pripravljeni odšteti svoj denar.
Ta želja pa je lahko:
- poceni odspajkalnik na vroč zrak ali pa poceni šara v košu kakšnega conrada (na katerega padamo mi) ali pa
- vitamini, ki jih prodaja golden (no na te pač padajo stare mame).
In mi smo kao boljši od babic  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to, da te odvlečejo nekam daleč je pa res zoprna in nadležna zadeva. Jaz sicer na sestanek nisem šel dlje kot 10km, saj so bili sestanki na Bledu in v Radovljici, tako da sem imel pravzaprav zelo blizu. Na sestanke sem hodil iz radovednosti, saj sem želel vedeti, zakaj točno se gre. Večkrat sem bil na sestanku, bolj mi je bilo jasno, da je zadeva zelo varljiva.
Obvezna "biznismen" obleka pa je psihološki pritisk in pranje možganov ... zakaj? ... najprej se vprašajmo, kolikokrat na leto običajni ljudje oblečemo "reklc" in kravato nekateri za "ta velike" praznike, nekateri za k maši, nekateri za posebne priložnosti, .... no in, sestanek kar naenkrat postane posebna priložnost in to na človeka naredi vtis, močan vtis, človek se počuti pomembnega ....
Name ni naredilo vtisa, vtis pa je name naredilo samo to, kako se nekateri ljudje pustijo zavesti. Tisto ploskanje, pozdravljanje, poljubljanje na lica, rokovanje, vse to je psihološki učinek na udeležence.
Kdor pa na sestanku ne deluje tako kot oni želijo, ali pa celo utegne soudeležencem sestanka vzbuditi dvom, zelo hitro postane nezaželen.
Sestanki so bili pri nas sicer brezplačni, tako da stroškov nisem imel, razen izgubljenega časa. Čas pa vendarle ni bil izgubljen, saj sem po tej izkušnji modrejši in bogatejši za eno izkušnjo, ki pa je bila k sreči še zelo poceni in poučna.
Naj omenim, da mi "biznismen" obleka sploh ni tako zelo pri srcu, tako da mi je že to odveč, najbolje se počutim v kavbojkah in majici in po potrebi še pulover. Obuvalo pa superge ali treeking čevlji, ali pa cokli. Torej, na take sestanke nikakor ne spadam. V življenju sem se v "biznismen" obleko oblekel za svojo poroko, za sestrino poroko, za kakšen pogreb mogoče, pa še za kakšno priložnost, za prvo obhajilo mojega sina in .... mi je kar nerodno priznati, za sestanek golden in amway  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.54
|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 2:06 pm Naslov sporočila: :) |
|
|
He he , pa [slovenščina je zame španska vas] vas malo sprovociral.
To kar ste napisal je res. Je pa po drugi strani res nekaj.
Vceraj sem bil v Marlesu. Pač sem šel malo pogledat montažne hiše. Zadevo so prov fajn, oh in sploh. Po želji dobiš vse. Hm, steno prestavit sploh ni problema. Pa boljša okna tud ne. Pa hm, na zeljo skoraj carajo.
No potem pa trenutek resnice: CENA
Zadeva, ki bila zame sprejemljiva je tam nekje cca 23 do 30 mio sit brez kuhinje in kaj vem se brez vsega.
HM, 23.000.000,00 sit je tolko. Eh, se si mislu , bom se kar naučil zidat, ploscice pa ze znam polagat. res ne bo narejeno v 3 mesecih , ampak enkrat bo.
Drugače pa je AMWAY in ostalo zguba časa. Ali ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni