|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matthew Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2011 8:25 pm Naslov sporočila: SAW resonator |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me kako bi testiral SAW resonator 433.92. Na internetu sem našel sliko za testiranje, vendar ne vem natančno kaj naj bi to pomenilo 50 ohmov iz vira. Skratka prosil bi vas da mi bolj "po domače" poveste kako naj testiram ta resonator. Tukaj prilagam še link:
http://www.rfm.com/products/data/rp1308.pdf
Lp, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2011 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je nov, se kar zanesi, da je dober. Tudi sicer. Lahko pa narediš oddajnik in mu izmeriš oddajno frekvenco... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2011 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matej, če ne veš kaj bi pomenilo tistih 50ohmov iz vira, je najbolje da zadevo pustiš. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matthew Član

|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2011 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
No hvala za odgovore. Bom poizkusil izmeriti oddajno frekvenco. Ni nov, je od daljinskega upravljalnika. Če bom vsako stvar pustil, da bo naredil nekdo drug namesto mene, se ne bom nikoli ničesar naučil. Še enkrat hvala za odgovora.
Lp, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2011 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepše z vektorskim analizatorjem.
Ja vem, nimaš. No če te res prav hudo muči lahko prideš do mene. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matthew Član

|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2011 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne tega nimam. Sem mislil poskusiti z multimetrom, ki ima možnost merjenja frekvence. Ali se s tem ne bi dalo? Hvala za ponudbo, samo je malo daleč, ker sem iz ljubljane. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matthew Član

|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2011 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oziroma se ne bo dalo, ker ne meri do teh frekvenc . Ali je morda še kakšen drug način?
Lp, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2011 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
matthew je napisal/a: |
Hvala za ponudbo, samo je malo daleč, ker sem iz ljubljane. |
Ni za kaj... No če si iz Ljubljane, te pa prosim, če daš kraj bivanja v profil, da ne bo tam pisalo to kar piše, saj vendar nisi iz Butal ?!
No mislim, da ni kakega enostavnejšega načina, ki bi bil primeren zate. Sicer sem pa mnenja, da ti bolj potrebuješ nekaj razlage kaj tak filter pravzaprav je in kako deluje, kot pa kaj drugega. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matthew Član

|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2011 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za opozorilo. Če se da bi prosil, da mi malo opišete delovanje. Kolikor sem sam gledal naj bi bil to nekakšen ojačevalnik frekvence?
Lp, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matthew Član

|
Objavljeno: Pet Jun 03, 2011 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Končno sem prišel do konca in nekako ugotovil vzrok nedelovanja brezžičnega zvonca. Ker mi zadeva z resonatorjem ni bila jasna sem ga pustil ob strani in še naprej malo raziskoval po vezju. Ugotovil sem da manjka kondenzator, ki naj bi bil vezan pred diodo (so SMD elementi in nisem prej opazil ). Za nasvet kakšne vrednosti naj bi bil kondenzator sem nato vprašal kolega, potem sem nabavil, zlotal in stvar deluje .
Tako da se opravičujem za neprimerno vprašanje.
Lp Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Jun 03, 2011 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tak resonator običajno crkne, če ga mehansko treščiš nekam.
Ampak ob kitajskem daljinskem zvoncu bo vse ostalo prej crknilo kot pa resonator
Samo da si poštimal. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17 Prispevkov: 604 Aktiv.: 3.42
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 4:00 pm Naslov sporočila: Vprašanje |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Najlepše z vektorskim analizatorjem.
Ja vem, nimaš. No če te res prav hudo muči lahko prideš do mene. |
Kakšen instrument je to, oziroma kaj merimo s tem instrumentom?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blay44 Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17 Prispevkov: 604 Aktiv.: 3.42
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 8:59 pm Naslov sporočila: Vektor |
|
|
Hu, čist majčekno.
Pa vseeno. Če prav razumem tole, je to v bistvu signal generator katerega signal pošiljamo v merjenec na izhodu pa merimo amplitudo(razliko)kot nekašen spektralni analizator ter fazni zamik. Potem pa procesor izračuna impendanco, moč, kapacitivni ali induktivni karakter merjenca, itd. pri posameznih frekvencah.
To bi jaz rabil
Tukaj se mi odpira ena misel. Torej ne rabiš na vhodu merjenca konstantne amplitude, ampak samo meriš razliko med vhodno in izhodno
Ve kdo za kakšen dober načrt VF voltmetra? Z čim bolj linearno skalo seveda.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2011 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Naprimer TALE je v free izvedbi, danes bi sicer lahko uporabil drugi detektor. Obstaja jih kar nekaj, ki imajo dosti višje frekvenčno področje.
Obstaja pa jih kar nekaj, ki za merjenje uporabljajo diodno sondo. Take tovarniško izdelane se da dobiti dokaj poceni in nastane zelo natančen in uporaben instrument. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni