www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava ohišja za usmernik!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naprava za krivljenje pločevine
http://www.vintageprojects.com/machine-shop/Press-Brake.pdf
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Andrej zanimivo Cool ampak angleške mere mi ne ležijo... Evil or Very Mad
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, za najbolj enostavne pretvorbe poskrbi kar Google (vpisi recimo "5 ft in cm", brez ""), sicer pa obstaja cel kup zastonjskih kalkulatorjev, ki jih lahko najdes online (vpisi "unit converter" v Google, brez "" seveda).

Google razume tudi sestavljene enote (npr. "1 inch^2 in mm^2" vrne povrsino v kvadratnih milimetrih).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 02, 2006 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat saj ni problem pretvorba - le ko sem tako gledal načrt nisem imel predstave o dimenzijah naprave.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri izdelavi ohišja je krivljenje pločevine zoprna stvar. Brez opreme ne gre. Če delam ohišje sam, je narejeno iz plošč, ki so skupaj privite z L profili. Potrebno je nekaj vrtanja in nekaj vijakov. Matice so na notranji strani prilepljene z dvokomponentnim lepilom, tako da se vsak stranica lahko sname iz ohišja. Je pa enostavneje kupiti narejeno ohišje. Nič prahu, ropotanja, stranice so gladke in pravokotne, prsti celi Very Happy

Orodje: kotnik (imenovan tudi winkel, zelo pomemben za lepe škatle), risalna igla ali tanek flumaster, ravnilo, žaga za kovino, pila, vrtalni stroj in svedri. Aluminij je boljši tisti, ki je bolj trd. Mehak aluminij se packa in zamaši pilo ali žago. Za piljenje aluminija so posebne pile z redkimi zobmi.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Pet Mar 03, 2006 4:39 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem večina ohišij naredil sam. (malo "kleparskega programa" -v službi imamo ročno kleparsko napravo za krivljenje in izdelavo žlebov.) Krivljenje poteka podobno kot v napravi, ki jo je pripel Andrej.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To kar napisal Jur,je pa res zoprna stvar.Običajno je Al pločevina velike dimenzije,je pa najlažje rezati s strojem v kovinarski delavnici.In še stroj za krivljenje lepo krivijo v kot.Tako sem prosil za idelavo škatle iz Al in železno pločevino in plačal s pivo.Če pa doma izdelal,bi pa najlažje na posebni napravi z vreteno in primerno orodje.Ali pa z hidravilično dvigalko(ki se uporablja dvigovanje avto), okvir iz U profila in kalup oblika V:ali pa s tisto napravo,ki sem pripel gor.
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem si ravnokar izdelal ohišje (no ja ni še dokončano) za rezalnik tiv. Naredil sem tako da sem narezal plošče aluminija, ter povezal z kvadratnimi profili. Sem pa v srednji šoli za zaključni izpit potreboval ohišje, ki je bilo polovico cenejše kot pri Mali-ju. Po nekaj urah mučenja pri sestavljanju sem le tega enostavno vrgel v koš. Naročil pri maliju z izvrtinami. Vse skupaj se ujemalo kot ata na mamo in še profi izgled je bil. Tako da jaz naredim ohišje samo še če res ni nevem kakšnih zahtev. Če pa bo takšno ohišje nekje na polici, pa obvezno narejeno po meri, pri ljudjeh ki se s tem ukvarjajo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni