|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Andrej zanimivo ampak angleške mere mi ne ležijo...  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, za najbolj enostavne pretvorbe poskrbi kar Google (vpisi recimo "5 ft in cm", brez ""), sicer pa obstaja cel kup zastonjskih kalkulatorjev, ki jih lahko najdes online (vpisi "unit converter" v Google, brez "" seveda).
Google razume tudi sestavljene enote (npr. "1 inch^2 in mm^2" vrne povrsino v kvadratnih milimetrih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Mar 02, 2006 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat saj ni problem pretvorba - le ko sem tako gledal načrt nisem imel predstave o dimenzijah naprave. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri izdelavi ohišja je krivljenje pločevine zoprna stvar. Brez opreme ne gre. Če delam ohišje sam, je narejeno iz plošč, ki so skupaj privite z L profili. Potrebno je nekaj vrtanja in nekaj vijakov. Matice so na notranji strani prilepljene z dvokomponentnim lepilom, tako da se vsak stranica lahko sname iz ohišja. Je pa enostavneje kupiti narejeno ohišje. Nič prahu, ropotanja, stranice so gladke in pravokotne, prsti celi
Orodje: kotnik (imenovan tudi winkel, zelo pomemben za lepe škatle), risalna igla ali tanek flumaster, ravnilo, žaga za kovino, pila, vrtalni stroj in svedri. Aluminij je boljši tisti, ki je bolj trd. Mehak aluminij se packa in zamaši pilo ali žago. Za piljenje aluminija so posebne pile z redkimi zobmi.
Jur
Nazadnje urejal/a jur Pet Mar 03, 2006 4:39 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem večina ohišij naredil sam. (malo "kleparskega programa" -v službi imamo ročno kleparsko napravo za krivljenje in izdelavo žlebov.) Krivljenje poteka podobno kot v napravi, ki jo je pripel Andrej. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
To kar napisal Jur,je pa res zoprna stvar.Običajno je Al pločevina velike dimenzije,je pa najlažje rezati s strojem v kovinarski delavnici.In še stroj za krivljenje lepo krivijo v kot.Tako sem prosil za idelavo škatle iz Al in železno pločevino in plačal s pivo.Če pa doma izdelal,bi pa najlažje na posebni napravi z vreteno in primerno orodje.Ali pa z hidravilično dvigalko(ki se uporablja dvigovanje avto), okvir iz U profila in kalup oblika V:ali pa s tisto napravo,ki sem pripel gor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Mar 03, 2006 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem si ravnokar izdelal ohišje (no ja ni še dokončano) za rezalnik tiv. Naredil sem tako da sem narezal plošče aluminija, ter povezal z kvadratnimi profili. Sem pa v srednji šoli za zaključni izpit potreboval ohišje, ki je bilo polovico cenejše kot pri Mali-ju. Po nekaj urah mučenja pri sestavljanju sem le tega enostavno vrgel v koš. Naročil pri maliju z izvrtinami. Vse skupaj se ujemalo kot ata na mamo in še profi izgled je bil. Tako da jaz naredim ohišje samo še če res ni nevem kakšnih zahtev. Če pa bo takšno ohišje nekje na polici, pa obvezno narejeno po meri, pri ljudjeh ki se s tem ukvarjajo. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni