www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Remote Desktop
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 6:05 pm    Naslov sporočila: icon_idea Remote Desktop Odgovori s citatom

Ima kdo naložen kak pc z XP SP2 za testiranje? Tole bi bilo za poskusit.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ohoho, končno nekaj uporabnega izpod Microsoftovih prstov. Že testiram...

Edit: Test uspešen. Deluje B.P. Trenutni uporabnik sploh ne opazi remote connection-a. Le v task managerju so vidni vsi uporabniki in računalniki iz katerih so le ti priklopljeni. Simpatična izboljšava. Hvala Silvo za link.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem se preizkusil, imam pa eno vprasanje za oversc0re-a: ce prav razumem, je lahko drugi login samo drugacen account od prvega (torej *ne* v stilu prijav na *nixih, kjer se en uporabnik lahko prijavi veckrat, ce to sistem dopusca ... in ponavadi seveda dopusca) ? Sprasujem zato, ker ponavadi preko RDP popravljam en racunalnik, kjer je uporabnik prijavljen s svojim accountom, jaz pa bi se rad izognil temu, da ko popravljam nastavistve za njegov account, njega zabrise ven.

Ali se mi splaca komplicirati s tem ali je samo izguba casa (racunalnik trenutno ni prizgan in do njega nimam dostopa, tako da ne morem preizkusiti).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne... tako daleč pa billy ni mislil. Če se prijaviš z istim accountom je stvar enaka kot je bila do sedaj. Žal.
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva testirana tudi z moje strani. Cool Deluje kot je napisal oversc0re. To mi bo zelo prav prišlo v službi. Na eni lokaciji imam namreč en PC z XP kot "server". Za kako oddaljeno administracijo sem moral "dol metati" uporabnika tam.
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa se prijavite kot drug uporabnik, potem pa v Task managerju pod Users kliknite desno in izberite Remote control. S tem lahko delaš isto kot z VNC-jem...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak, a potem njega vrže dol ali gleda kaj počne remote? (Bi probal, pa je šla sestra že spat Wink)
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Zadeva testirana tudi z moje strani. Cool Deluje kot je napisal oversc0re. To mi bo zelo prav prišlo v službi. Na eni lokaciji imam namreč en PC z XP kot "server". Za kako oddaljeno administracijo sem moral "dol metati" uporabnika tam.

Ce prav razumem, bos to pocel tudi sedaj (razen ce je uporabnik na tistem racunalniku uporabljal drugi account) Sad

Konec koncev so WinNT skopirali po VMSu, ki je cisto zaresen multiuser OS in ne nekaj takole napol Confused
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja... pa saj v končni fazi ni tak problem narediti en remote account.
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re je napisal/a:
Ampak, a potem njega vrže dol ali gleda kaj počne remote? (Bi probal, pa je šla sestra že spat Wink)

Ne, ravno to je fora, da ga ne vrže dol. Delaš tako kot pri VNC-ju... Oba imata miško in tipkovnico aktivno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTo, bom preizkusil to tvojo varianto ob priliki. Torej rabim ta spremenjeni .dll za priklop z drugim imenom (tudi admin) ter izbiro opcije, ko sem enkrat prijavljen ?

Oversc0re: ravno v tem je problem - ni isti uporabnik in ce nekaj nastavis za enega, ni nujno, da bo to delovalo (oz. da se bo prikazalo enako) tudi za drugega.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 1:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
NeoTo, bom preizkusil to tvojo varianto ob priliki. Torej rabim ta spremenjeni .dll za priklop z drugim imenom (tudi admin) ter izbiro opcije, ko sem enkrat prijavljen ?

Mislim da je remote dostop preko administrator accounta po defaultu izključen.

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mozno; ne spomnim se vec tocno kaj vse sem popravljal, da je zacelo delovati (vem da je bil password prazen in da je to potrebno posebej nastaviti v registru za delovanje RDP).
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re je napisal/a:
Sokrat je napisal/a:

Mislim da je remote dostop preko administrator accounta po defaultu izključen.

Zakaj bi pa to bilo? Meni je v prvo delalo, pa se ne spomnim, da bi kaj posebej nastavljal...
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, drži. Tudi pri meni dela. To sem nekoč prebral na neki strani, pa sem slepo verjel.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni