www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HP 4710s - win7 - težava z baterijo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hahalolek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49
Aktiv.: 1.08
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 29, 2011 8:39 pm    Naslov sporočila:  HP 4710s - win7 - težava z baterijo Odgovori s citatom

Nisem vedel kam naj dam to temo pa sem o dal kar tukaj

Doma imam 1 leto star prenosnik.
Približno teden nazaj mi je win 7 začel javlati težavo :
Prišlo je do težave z akumulatorjem, kar lahko privede do tega, da se bo računalnik nemudoma zaustavil.

Zdaj pa se vsakič ko ga odklopim od napajanja ugasne.

Zagnal sem tudi test baterije. Je res treba zamenjati baterijo?

Rezultati testa:

Akumulator:Zadnje popolno polnjenje (v odstotkih)
Akumulator je pri zadnjem popolnem polnjenju shranil manj kot 40 % načrtovane zmogljivosti.
ID akumulatorja 01818 2010/02/01Hewlett-PackardPrimary
Načrtovana zmogljivost 63360
Zadnje popolno polnjenje 12730
Zadnje popolno polnjenje (v odstotkih) 20

Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Je res treba zamenjati baterijo?

Najbolje da jo.

Se ti ugasne - tako da se sistem ugasne ?
Ali crkne kot bi ga potegnil iz štroma brez baterije ?
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.40
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se to dogaja na modelu 4510s, ki je star cirka 2 leti. Res je problem v bateriji. Moja je za enkrat še toliko prisebna da zdrži do cirka 35%, nato pa se računalnik izklopi. Tako, da tudi mene verjetno kaj kmalu čaka menjava Whistle ...

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede baterije je lahko problem v tem, da je prišlo do blokade polnjenja. NAmreč določeni računalniki imajo funkcijo, da lahko izključiš polnjenje baterije.

Predlagam, da zaženeš računalnik in ne odpiraš programov. ZAgon narediš tako, da nimaš na napajanju. Ko se bo zagnal pa čakaj, da se sam ugasne. Možna varjanta pri tebi je blokada baterije.

Kolikor poznam HP-je in baterije je navadno, če je baterija v okvari ali okvare ene izmwed celic ta, da se baterija hitro napolni do 100%, ko jo izključiš iz polnjenja pa računalnik takoj ugasne, ker nima baterija dovolj napetosti.
Nazaj na vrh
hahalolek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49
Aktiv.: 1.08
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 31, 2011 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj potem naredim ko se ugasne?
Ga pustim ugasnjenega in ga probam napolniti?

Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali.
Nazaj na vrh
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hahalolek je napisal/a:
In kaj potem naredim ko se ugasne?
Ga pustim ugasnjenega in ga probam napolniti?

Potem priklopi napajanje in ga ne smeš vklučiti, dokler na ugasne signalizacija za polnitev na prenosniku.
Nazaj na vrh
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do mene je prišla nepotrjena informacija, da ima Win7 težave z baterijami v prenosnikih. Pri Acerjih (mogoče tudi pri drugih proizvajalcih) naj bi narobe zaznaval kapaciteto baterije. In čeprav je v njej še npr 50% energije, win7 javi da je prazna. In ko to stori nekaj 10x je baterija res fuč. To naj bi opažali uporabniki, ki so imeli prej na svojem prenosniku nameščen Win XP in je baterija zdržala npr. 1h, potem pa so naližili Win7 in ni zdržala niti pol toliko.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Batman je napisal/a:
Do mene je prišla nepotrjena informacija, da ima Win7 težave z baterijami v prenosnikih. Pri Acerjih (mogoče tudi pri drugih proizvajalcih) naj bi narobe zaznaval kapaciteto baterije. In čeprav je v njej še npr 50% energije, win7 javi da je prazna. In ko to stori nekaj 10x je baterija res fuč. To naj bi opažali uporabniki, ki so imeli prej na svojem prenosniku nameščen Win XP in je baterija zdržala npr. 1h, potem pa so naližili Win7 in ni zdržala niti pol toliko.

Jaz imam pa nepotrjene informacije, da je ravno obratno. Meni je s WinXP zdržala pol manj kot z Win7.

Drugače pa... baterija v prenosniku ni samo skupek celic vezan na napajanje prenosnika. Vmes so še varovalna vezja, ki zelo pogosto odklopijo kakšen niz celic veliko predčasno. Sploh pri baterijah, s katerimi prenosniki zdržijo po eno uro (iz tega sklepam, da je baterija tudi že v letih).

Je ta tvoj vir slučajno namestil nazaj WinXP in preveril, da se mu potem avtonomija povečala nazaj?

Nazaj k HP-ju - meni je na HP 8510p po dveh letih čez noč baterija izgubila vsaj 30% kapacitete. To opažam pač tako, da procenti padajo 2x hitreje kot prej. Avtonomija prenosnika je zdaj okoli dve uri, če ga res šparam.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno Windows nimajo nobene vloge pri teh baterijah.

Prenosnik ima lahko tudi 5 let garancije, baterija pa samo 6 mesecev. Za baterijo je najbolje, da prenosnik vklopiš na elektriko, da se baterija napolni, potem napajanje izklopiš in ga ponovno vklopiš, ko je skoraj prazna. Tako bo imela najdaljšo življenjsko dobo.

V resnici tega nihče ne dela. Pri nas v službi imajo nekateri prenosnik dan in noč priklopljen na napajanje in jim baterije crknejo dejansko v 6 mesecih, ker prenosnik nima programa za cikliranje baterij.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni