www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spice simulator
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ira
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Jun 2011 10:02
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 10:07 am    Naslov sporočila:  Spice simulator Odgovori s citatom

je kdo, ki obvlada ta simulator? rabim pomoč pri analizi vezja.... če je kdo, ki je pripravljen žrtvovat kako urco, se naj prosim javi Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiši kaj potrebuješ
Nazaj na vrh
ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

4. Frekvenčno karakteristiko ojačenja in zgornjo frekvenčno mejo.
5. Preostalo napetost in slew rate. -tu mi ni jasno kaj je sploh mišljena preostala napetost
6. Temperaturno odvisnost od zgornje frekvenčne meje (območje poljubno)
7. ojačenje za majhne izmenične signale pri f 1kHz v odvisnosti od upora R3 (10k ohm<R3<100k ohm; korak 1k ohm)

sploh mi dela probleme zgornja fr. meja.. ker dobivam neke čudne grafe, ko mislim da jih sploh ne bi smela...

diferencni_ojacevalnik.rar
 Opis:
vezje

Download
 Ime datoteke:  diferencni_ojacevalnik.rar
 Velikost datoteke:  5.23 KB
 Downloadano:  19 krat

Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri žljk-soft odpira in simulira tvoj filet?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

icaps? ...to misliš?
Nazaj na vrh
ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kdorkoli..?
Nazaj na vrh
cerovac_i
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34
Aktiv.: 3.03
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ti je sploh jasno kaj se zahteva in kakšen tip analize je treba narediti? Ali se v šoli v Butalah niste nič učili o tem? Imaš morda težave s samim simulatorjem?
Uporabljam drugačen simulator in zato ne morem vedeti kako izgleda tvoje vezje. Domnevam da gre za neki tip operacijskega ojačevalnika s povratno vezavo. Question Poiskal sem tudi tvoj program ICAP (ne icaps) z namenom da bi si ga namestil na računalnik, vendar je zahteval predhodni izklop antivirusa in sem se zato malo ustrašil in se premislil.
Kaj pravijo sošolci, ali ti oni lahko pomagajo vsaj za začetek. Question V mojih časih smo si veliko pomagali.

ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 12:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če bi mi vedli pomagat, se ne bi tukaj obračala na vas. problem je v tem, da za frekvenčne meje zaženem ac analizo.. dopišem tisto da je treba v dB izrisat ipd., ampak mislim, da mi graf ne pride, kot bi mi moral.... druge analize gre in vse lepo prav pride kot mora, ne vem pa zakaj ne morem nič, kar je povezano s frekvenčnimi mejami...
prit more neki trapezoidni graf... jaz pa dobim obični bode diagram, kar mi je malo čudno....
Nazaj na vrh
cerovac_i
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali imaš merilno sondo (V-meter) na izhodu?
ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mam ja..
Nazaj na vrh
cerovac_i
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako dobiš potem Bode-jev diagram? Confused
Mislim da vseeno pramalo poznam tvoj problem. Ne poznam ne simulatorja ne vezja. Moral bi ti pomagati nekdo drugi ki že rabi tak simulator. Drugače bo vse skupaj izpadlo podobno tistemu ko slep kaže slepemu pot skozi puščavo! Silenced Sad

ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ma zgleda ko bode diagram...Evil or Very Mad čudno je ja... hvala vseeno... Smile
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za AC analizo je normalen izhod Bode graf, amplitudni in fazni. Menda veš, da je frekvenčna meja pri točki na grafu, ki je -3dB od referenčne točke, na obeh straneh. Če opraviš še temperaturni sweep, se bo izrisala družina krivulj. Moben trapez ni niti za pričakovati.

Daj shemo in podatke v pdf ali gif, da bomo lahko pomagali.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ira
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v pdf sem dala, kaj dobim pa kaj mislim, da bi mogla dobit...

dif_ojac.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  179.73 KB
 Pogledana:  49 krat

dif_ojac.jpg

graf.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  graf.pdf
 Velikost datoteke:  15.32 KB
 Downloadano:  13 krat

Nazaj na vrh
cerovac_i
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da bi frekvenčni potek moral izgledati približno takole. Ne vidim nobenega razloga za padec ojačenja pri nizkih frekvencah, kot si pričakovala.
Verjetno bi res dobila nekaj takega, če bi izrisala tudi amplitudo v logaritemskem merilu. Very Happy
Edino se mi ni dopadlo to je da je bil ojačevalnik za moj "okus" malo premalo kompenziran, zato sem si dovolil povečati kondenzator na 150 pF. Drugače ne vidim smisla za meritev mejne frekvence, ker se pojavi tisti hribček. V mojem primeru pride okrog 440 kHz.

Simulator.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  246.81 KB
 Pogledana:  25 krat

Simulator.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni