|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
senior Član

Pridružen-a: Pon 12 Jan 2009 20:03 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.16 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 4:58 pm Naslov sporočila: Defragmentiranje pogonskega diska |
|
|
Pozdravljeni !
Defragmentiranje diska se ne izvede zaradi težave ,kakor napiše:
Fragmenti Velikost datotekeDatoteke, katerih ni mogoče defragmentirati
18 384 MB \WINDOWS\MEMORY.DMP
Tukaj pa se vse moje znanje konča !
Prosim za pomoč !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.12 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2011 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje bo da jo kar pobrišeš. V njej so shranjene samo napake sistema, nič pomembnega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
senior Član

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Batman je napisal/a: |
Najbolje bo da jo kar pobrišeš. V njej so shranjene samo napake sistema, nič pomembnega. |
Kaj ? Ali si siguren ? Menda se te mape ne smejo brisat ! Imaš kakšen naslov bloga ali kakšno stran kje se ,lahko zadeva preveri.
Pozdrav ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
tule _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
senior Član

|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2011 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 26, 2011 11:44 am Naslov sporočila: Re: Defragmentiranje pogonskega diska |
|
|
senior je napisal/a: |
Pozdravljeni !
Prosim za pomoč !  |
Preveri koliko imaš delovnega polnilnika?
KAteri operacijski sistem imaš??
NAmreč jaz te datoteke ne najdem v PC-ju. Obstaja verjetnost, da je ta datoteka povezana z delovnim polnilnikom in je prišlo do okvare. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
senior Član

|
Objavljeno: Ned Jun 26, 2011 5:27 pm Naslov sporočila: Re: Defragmentiranje pogonskega diska |
|
|
darko32 je napisal/a: |
Pozdravljeni !
Prosim za pomoč !  |
Preveri koliko imaš delovnega polnilnika?
KAteri operacijski sistem imaš??
NAmreč jaz te datoteke ne najdem v PC-ju. Obstaja verjetnost, da je ta datoteka povezana z delovnim polnilnikom in je prišlo do okvare. |
Pozdravljen !
Delovni pomnilnik ima še prostega ogromno - 12,5Gb ,uporabljam pa Windows XP Professional !
Menim,da gre za shranjevanje podatkov, zato je ne upam kar tako izbrisat! Problem je le v tem,da mi ta datoteka zavira postopek fragmenta parta na pogonskem disku! Takoj ko postopek fragmenta zaženem ,se zadeva ustavi in se pojavi napis kot sem ga označil v vsebini;
Hvala za pomoč ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Ned Jun 26, 2011 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne gre za shranjevanje podatkov. Notri so razni podatki, ki se navezujejo na težave z računalnikom.
Če ne veš, kaj je ta datoteka, je ne boš potreboval. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 12:35 pm Naslov sporočila: Re: Defragmentiranje pogonskega diska |
|
|
Pozdravljen !
Delovni pomnilnik ima še prostega ogromno - 12,5Gb ,uporabljam pa Windows XP Professional !
Menim,da gre za shranjevanje podatkov, zato je ne upam kar tako izbrisat! Problem je le v tem,da mi ta datoteka zavira postopek fragmenta parta na pogonskem disku! Takoj ko postopek fragmenta zaženem ,se zadeva ustavi in se pojavi napis kot sem ga označil v vsebini;
Hvala za pomoč ! |
Na trdem disku imaš 12,5 Gb prostora. RAM pa mislim, da imaš 256 MB.
TAko je mogoče problem, ker imaš vključeno mirovanje, kjer se vpisujejo zadnji podatki pred stanjem mirovanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
senior Član

|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:14 pm Naslov sporočila: Re: Defragmentiranje pogonskega diska |
|
|
darko32 je napisal/a: |
Pozdravljen !
Hvala za pomoč ! |
Na trdem disku imaš 12,5 Gb prostora. RAM pa mislim, da imaš 256 MB.
TAko je mogoče problem, ker imaš vključeno mirovanje, kjer se vpisujejo zadnji podatki pred stanjem mirovanja. |
Darko,si na pravi poti, povej mi samo kaj to pomeni,da imam vključeno mirovanje,kjer se vpisujejo zadnji podatki in kaj lahko naredim !
Hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko gre računalnik v stanje mirovanja, se slika spomina vpiše v hiberfil.sys in ne v memory.dmp!
Google ti bo odgovoril čemu služi memory.dmp, ki pa ni nujna za delovanje sistema in se generira, če imaš to vključeno.
Da pa je velika 18384MB (to naj bi bilo 17.953GB) pa z njo definitivno nekaj ne štima, razen če nimaš toliko RAMa. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Forumaši ti lepo svetujejo, da pobrišeš datoteko, a ti se ne daš, kaj?
Tukaj je Microsoftov dokument v katerem lepo piše, kaj lahko s to datoteko narediš. Če ne upaš, nesi računalo na servis, pa bo nekdo drug pritisnil Delete tipko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Umnik: saj ni potrebno, da dobi vse na pladnju. Učili so nas, da brez muje se še.....
Včasih mi gre resnično na vodo, ker se niti malo ne potrudijo s kakšnim iskalnikom in izluščijo zrno od plevela. Pa še kaj pametnega bi se naučili.
Kot si napisal, najbolje, da ga nese na servis! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
@Umnik: saj ni potrebno, da dobi vse na pladnju. Učili so nas, da brez muje se še.....
Včasih mi gre resnično na vodo, ker se niti malo ne potrudijo s kakšnim iskalnikom in izluščijo zrno od plevela. Pa še kaj pametnega bi se naučili.
Kot si napisal, najbolje, da ga nese na servis! |
Glede raznih nepotrebnih datotek se nabere v mapi
c:\Users\ (ime uporabnika)\AppData\Local\Temp\,
v c:\Windows\Temp\
izredno veliko odprada. V teh dveh mapah lahko imaš tudi arhivirane viruse itd. Dobro je tudi uporabiti ukaz čiščenja diska iz teh dveh map. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
senior Član

|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zahvaljujem se vsem forumašem za potrpljenje in izdatno pomoč !
Hvala ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni