www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Defragmentiranje pogonskega diska
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
senior
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jan 2009 20:03
Aktiv.: 0.16
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 4:58 pm    Naslov sporočila: icon_question Defragmentiranje pogonskega diska Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Defragmentiranje diska se ne izvede zaradi težave ,kakor napiše:

Fragmenti Velikost datotekeDatoteke, katerih ni mogoče defragmentirati
18 384 MB \WINDOWS\MEMORY.DMP

Tukaj pa se vse moje znanje konča !

Prosim za pomoč ! Silenced
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje bo da jo kar pobrišeš. V njej so shranjene samo napake sistema, nič pomembnega.
Nazaj na vrh
senior
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Batman je napisal/a:
Najbolje bo da jo kar pobrišeš. V njej so shranjene samo napake sistema, nič pomembnega.

Kaj ? Ali si siguren ? Menda se te mape ne smejo brisat ! Imaš kakšen naslov bloga ali kakšno stran kje se ,lahko zadeva preveri.

Pozdrav !
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tule
senior
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
tule

Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne ! Dancing
Nazaj na vrh
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 11:44 am    Naslov sporočila: icon_question Re: Defragmentiranje pogonskega diska Odgovori s citatom

senior je napisal/a:
Pozdravljeni !

Preveri koliko imaš delovnega polnilnika?
KAteri operacijski sistem imaš??

NAmreč jaz te datoteke ne najdem v PC-ju. Obstaja verjetnost, da je ta datoteka povezana z delovnim polnilnikom in je prišlo do okvare.
Nazaj na vrh
senior
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 5:27 pm    Naslov sporočila: icon_question Re: Defragmentiranje pogonskega diska Odgovori s citatom

darko32 je napisal/a:
senior je napisal/a:
Pozdravljeni !

Preveri koliko imaš delovnega polnilnika?
KAteri operacijski sistem imaš??

NAmreč jaz te datoteke ne najdem v PC-ju. Obstaja verjetnost, da je ta datoteka povezana z delovnim polnilnikom in je prišlo do okvare.

Pozdravljen !

Delovni pomnilnik ima še prostega ogromno - 12,5Gb ,uporabljam pa Windows XP Professional !
Menim,da gre za shranjevanje podatkov, zato je ne upam kar tako izbrisat! Problem je le v tem,da mi ta datoteka zavira postopek fragmenta parta na pogonskem disku! Takoj ko postopek fragmenta zaženem ,se zadeva ustavi in se pojavi napis kot sem ga označil v vsebini;

Hvala za pomoč !
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne gre za shranjevanje podatkov. Notri so razni podatki, ki se navezujejo na težave z računalnikom.

Če ne veš, kaj je ta datoteka, je ne boš potreboval.

darko32
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 12:35 pm    Naslov sporočila: icon_question Re: Defragmentiranje pogonskega diska Odgovori s citatom

senior je napisal/a:
Pozdravljen !

Delovni pomnilnik ima še prostega ogromno - 12,5Gb ,uporabljam pa Windows XP Professional !
Menim,da gre za shranjevanje podatkov, zato je ne upam kar tako izbrisat! Problem je le v tem,da mi ta datoteka zavira postopek fragmenta parta na pogonskem disku! Takoj ko postopek fragmenta zaženem ,se zadeva ustavi in se pojavi napis kot sem ga označil v vsebini;

Hvala za pomoč !

Na trdem disku imaš 12,5 Gb prostora. RAM pa mislim, da imaš 256 MB.

TAko je mogoče problem, ker imaš vključeno mirovanje, kjer se vpisujejo zadnji podatki pred stanjem mirovanja.
Nazaj na vrh
senior
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:14 pm    Naslov sporočila: icon_question Re: Defragmentiranje pogonskega diska Odgovori s citatom

darko32 je napisal/a:
senior je napisal/a:
Pozdravljen !

Hvala za pomoč !

Na trdem disku imaš 12,5 Gb prostora. RAM pa mislim, da imaš 256 MB.

TAko je mogoče problem, ker imaš vključeno mirovanje, kjer se vpisujejo zadnji podatki pred stanjem mirovanja.

Darko,si na pravi poti, povej mi samo kaj to pomeni,da imam vključeno mirovanje,kjer se vpisujejo zadnji podatki in kaj lahko naredim !

Hvala !
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko gre računalnik v stanje mirovanja, se slika spomina vpiše v hiberfil.sys in ne v memory.dmp!
Google ti bo odgovoril čemu služi memory.dmp, ki pa ni nujna za delovanje sistema in se generira, če imaš to vključeno.
Da pa je velika 18384MB (to naj bi bilo 17.953GB) pa z njo definitivno nekaj ne štima, razen če nimaš toliko RAMa.

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Forumaši ti lepo svetujejo, da pobrišeš datoteko, a ti se ne daš, kaj? Brick wall
Tukaj je Microsoftov dokument v katerem lepo piše, kaj lahko s to datoteko narediš. Če ne upaš, nesi računalo na servis, pa bo nekdo drug pritisnil Delete tipko.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Umnik: saj ni potrebno, da dobi vse na pladnju. Učili so nas, da brez muje se še.....
Včasih mi gre resnično na vodo, ker se niti malo ne potrudijo s kakšnim iskalnikom in izluščijo zrno od plevela. Pa še kaj pametnega bi se naučili.
Kot si napisal, najbolje, da ga nese na servis!

darko32
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 28, 2011 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
@Umnik: saj ni potrebno, da dobi vse na pladnju. Učili so nas, da brez muje se še.....
Včasih mi gre resnično na vodo, ker se niti malo ne potrudijo s kakšnim iskalnikom in izluščijo zrno od plevela. Pa še kaj pametnega bi se naučili.
Kot si napisal, najbolje, da ga nese na servis!

Glede raznih nepotrebnih datotek se nabere v mapi

c:\Users\ (ime uporabnika)\AppData\Local\Temp\,
v c:\Windows\Temp\

izredno veliko odprada. V teh dveh mapah lahko imaš tudi arhivirane viruse itd. Dobro je tudi uporabiti ukaz čiščenja diska iz teh dveh map.
Nazaj na vrh
senior
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 28, 2011 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zahvaljujem se vsem forumašem za potrpljenje in izdatno pomoč !

Hvala !
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni