www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CNC rezkalni stroj za tiskana vezja - nadaljevanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat:
Da ne bo pomote. Servo motor ni niti priblizno podoben modelarskemu "servu". To je v bistvu asinhronski 3. fazni motor, ki ima lastnost, da ima pri nizkih vrtljajih zelo velik navor. Krmili pa se jih z PWM signalom

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 03, 2006 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Servo motor za razne CNC stroje res ni enak kot modelarski servo mehanizem, se pa razen 3 faznih motorjev uporabljajo tudi enosmerni motorji, le da povratna zanka ni izvedena s potenciometrom, kot pri modelarskih servo mehanizmih, ampak inkrementalnimi , ali linearnimi dajalniki pozicije(merilne letve), Linearni so v bistvu boljši, saj eliminirajo vpliv zračnosti reduktorjev.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšna zgleda glavca za vpenjanje svedrov (CNC vrtalnik)
Izgleda enostavno a je velik izziv za novopečene strugarje.
še slikici:

DSC00514.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  122.37 KB
 Pogledana:  106 krat

DSC00514.JPG

Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 04, 2006 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

in še narazen...

DSC00511.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  139.31 KB
 Pogledana:  107 krat

DSC00511.JPG

Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2006 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Znanec mi je pokazal tole internetno stran kjer imajo motorje in še marsikaj, tudi narejene cnc konstrukcije. Tale iz povezave za 1300€ mi je kar všeč, samo še elektronika manjka, to pa lahko naredim sam.

Ker o italijanskem jeziku nimam pojma, me zanima, če kdo ve, kako je z nakupom tiste konstrukcije, če je kdo blizu Italije doma, pa da mu je to bolj jasno.
Jaz bi to kar kupil, saj me v samogradnji ves material, delo strugarjev in motorji pridejo tudi okrog tega zneska. Kako je z nakupom v Italiji, ali je ta znesek 1300€ z davkom ali brez.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dingo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Dec 2005 21:52
Aktiv.: 1.15
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 06, 2006 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni je nekdo posredoval to stran in moram rečt, da imajo kar solidne cene.
Zanimajo me predvsem koračni motorji.(predvsem tisti za 110€)
Verjetno jih bom v kratkem tudi naročal.
Problem je samo to, da ne znam italijansko.... Embarassed

Lp B

SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reber:
Jaz ti lahko nabavim, ce kaj rabis iz italije.
Prevod:
-- Area di lavoro:300x200mm
- Delovno obmocje 300x200mm

-- Completa di motori su 3 assi
- Kompletno z motorji na 3. oseh

-- Prezzo:1.300 euro
- Cena (verjetno z davkom)

-- Fuori produzione
- Izven proizvodnje

Ocitno jih ne izelujejo vec. Ni pa nujno, da jin nimajo se na rezervi!

reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala SimonS.
Tisto sem uspel razvozljati, saj je precej jasno, razen tistega izven proizvodnje.
Ja, Vsekakor bi moral kontaktirati to firmo, da bi videl, če imajo še kaj na zalogi, kakšna je dejanska cena, da ni še kakšen davek za povrh in pa kako je s prevzemom. Če je ta cena končna bi se kar odpeljal tja in prevzel.
Menda je firma nekje v bližini Rima ?
Kako je z uvozom take stvari čez mejo, saj smo v EU, potem bi bilo to enostavno ali ne ?
Če bi šel tja iskat bi seveda rabil nekoga ki zna italijansko in se na Italijoi spozna Smile
Kako je s paketno dostavo iz Italije ?

Vprašanje je mogoče izven teme ali vsaj malo ne spada sem, ampak glede na to, da je to praktično polizdelek ki ga je potem treba opremiti še z elektroniko, bi lahko to spadalo sem. Material za solidno konstrukcijo tako ali tako stane toliko kot ta narejena.

Če se vprašanje preveč oddaljuje od teme, bi jo lahko razdelil v novo temo konkretno na konstrukcijo iz te firme + mogoče še katere firme. Mogoče bi bil za nakup še kdo zainteresiran ?

Elektroniko sem mislil narediti tisto "cnc3ax" ki ima fet-e na izhodu (2 stranski tiv) na lpt port, ploščice sem že naredil, nabavil material ...
Velikost 300x200 mi ustreza, še nikoli nisem delal večje plošče, pa jo najbrž tudi ne bom, če ne jo pa še vedno lahko zvrtam ročno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reber
Sicer italjansko nekaj znam. Bolj govorno, kot pisno, ampak macka v zaklju mi ne bodo prodali Smile Lahko bi sel tudi s teboj na izlet, ampak le cez vikend. Na meji ne bos imel nikakrsnih tezav, ce imas racun. (Ali vsaj nekaj, kar nakazuje, da si stvar kupil in ne ukradel)
Glede poste... hmmm glede na tezo (100kg) bi rekel, da se ti absolutno splaca iti dol na izlet!
Sicer pa kaj vec raje pod zasebno!
p.s. imas kaksno ploscico za elektroniko viska?

alesfoxy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Mar 2006 22:55
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Reber, mene bi tudi zanimala ena ploščica
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, naročila spadajo bolj na mail, ne v forum v tole temo, ampak naj bo. Ni problema, trenutno sem oddal, kar sem naredil, prvi naročnik me je navdušil, ker mi je naročil ploščico in me nekako prepričal v bolj resno razmišljanje samogradnje, potem pa mi je pokazal tisti link zgoraj v Italiji, pa sem se spet navdušil za nakup kunstrukcije, saj mislim, da cenovno ni razlike, pa še čas bom prihranil, v tem času lahko pokrijem morebitno razliko v ceni.
Glede na to, da ste nekateri ploščico že sestavili, pa tudi videti je v redu, potem verjetno ni dvoma o primernosti konkretnega driverja za motorje.

Ploščica je skonstruirana v redu, le velikost pad-ov je po mojem mnenju premajhna ( spet ) no in zaradi tega sem vrtal majhne luknje 0,7mm in 0,8mm tiste ki so bolj majhni. Mogoče bo treba kakšnega povrtat.
Prebral sem celotno temo, pa vidim , da jo bo treba še enkrat. sedaj postajam že resno navdušen Smile
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 07, 2006 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je prešlo v debato o cenah, reklamah, poznavanju Italije in jezika, ...

Temo zaklepam!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stran 8 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni