www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vrtalnik za splošno rabo
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 1:53 pm    Naslov sporočila:  Vrtalnik za splošno rabo Odgovori s citatom

Kupujem nov vrtalnik za splošno rabo. V temi o baterijskih vrtalnikih je veliko pametnih nasvetov in izkušenj, zanimajo me še vaše izkušnje in priporočila za nakup električnega vrtalnika.

Gledal sem ta model, vendar me moti, ker nima novejše zatezne glave...

Nisem pa pristaš nobene znamke, zanima me samo kvaliteta in dobra cena.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nejckovka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31
Aktiv.: 0.64

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,
sam več ali manj vse po hiši postorim s sledečim Bosch-ovim vrtalnikom;
http://www.bosch-pt.si/boptocs2-si/Obrt+-+industrija/Orodja/SI/sl/gw/Akumulatorski+vrtalni+vija%C4%8Dnik/101327/GSR+12+V/11746/3165140478410/index.htm
Obnese se dobro, v kompletu sta dva akumulatorja, zaenkrat je zdržal precej in enostavno nimam pripomb.

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:40 pm    Naslov sporočila:  Re: Vrtalnik za splošno rabo Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
... za nakup električnega vrtalnika.
Nazaj na vrh
nejckovka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31
Aktiv.: 0.64

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem do sedaj živel v laži, saj sem mislil da mojega tudi poganja elektrika.
Se opravičujem.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, rad bi vaše izkušnje z vrtalniki, ki so napajani neposredno iz sheme splošnega napajalnega omrežja. Sem bil dovolj jasen, nepristranski in korekten?
Nazaj na vrh
Kemenb
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2008 20:22
Aktiv.: 0.19
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma eno staro rdečo od iskre in je do nedavnega služila svojemu namenu, sedaj pa čaka na nove krtačke...

Dobil sem nov CMI ročni vrtalik (230V) z samozatezno glavo, s to firmo imam bolj slabe izkušnje ampak zadeva dela, vrti se levo/desno, tudi v beton lepo vrta, verjetno pa to ni stara iskra in jo bo prej pobralo.
Do sedaj je delala kakšno uro vrtanje, brušenje in krtačenje.

Malo dnarja malo muske.

qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imel iskrino mašino, pa je dala svoje skozi (počeno ohišje, krtačke...) Imam tudi B & D, vendar se ji delo po 20 letih tudi že pozna.

Update: za vrtalnik, omenjen v prvem postu je možno dobiti tudi samozatezno glavo, stane okoli 15 €.

Sicer pa kot sem omenil, potrebujem vrtalnik za splošno rabo, to je za kako luknjo v beton, za mešanje jupola, za občasno vrtanje v jeklo in les, skratka za popravilo/montažo vsakdanjih stvari.
Nazaj na vrh
zagajski
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 20 Jul 2011 15:16
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vrtanje v beton ti priporočam udarno kladivo.
Vrtalnik za vse ostalo pa bi bil dober De Waltov DW505, ki se je zelo izkazal.
Ima tudi avtomatsko vrtalno glavo, ki je skoraj neuničljiva.
Dobiš ga v Merkurju, ali direktno pri zastopniku G-M&M v Grosuplju.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Opis
Elektronska nastavljiva hitrost vrtanja.

To me moti pri vseh teh vrtalnikih, nimajo elektronske nastavitve hitrosti, temveč imajo elektronsko nastavitev moči. Ko bolj pritisneš sveder v materijal, se hitrost vrtenja upočasni, ko popustiš, sveder podivja.
Pa tako bi bila dobrodošla elektronska nastavitev hitrosti...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dewalt ni več vreden svojega denarja.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
karkoli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Sep 2010 20:53
Aktiv.: 0.52
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eden vrtalnik ne more zadovoljiti vseh potreb. Nisem kakšen poseben majster doma, vendar imam kar nekaj vrtalnikov.
Eden 1000W od BD starost okoli 15 let, za vrtanje z debelejšimi svedri in privijanje vijakov v les. Manjši model od BD starost okoli 20 let. ta je priročen za manše svedre in takrat ko potrebuješ eno roko za držanje. Je dovolj lahek za delo z eno roko.
Električni deli pri teh starih BD so v redu imel sem samo eno napako in še to manjšo. Pri obeh so slabi ležaji in o kakšni centričnosti ni govora. Ta velik opleta kakšna 2mm.
Posebej za beton enhel. Poceni model ker ni veliko v uporabi. Je pa učinkovit.
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mene zanima nakup novega baterijskega vrtalnika saj mi je na vrtalniku od B&D odpovedal accu pack (NiCD, 12V). Sicer me mika da bi tudi accu pack obnovil, vendar ne vem kje dobiti enake celice čimceneje. Ta vrtalnik je sicer najnižjega ranga, saj ni stal več kot 55€. Sedaj razmišljam o temle; http://www.metalmikulic.si/naprava.php?id=2 , pa se bojim da bi se spet opekel pri izbiri tako kot pri prejšnjem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi pogledal za Li-po. Poglej pri Neckermanu Einhell. Jaz ga imam in sem zelo zadovoljen. Sicer pa v tem cenovnem rangu glede Li-po nimaš velike izbire.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 31, 2011 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je pa baterija popustila pri vrtalniku iz interdiskonta, glede na to da je vrtalnik še v odličnem stanju (očitno je bila nizka cena vrtalnika samo zaradi slabe kvalitete baterije) baterija pa je je 18 V, sem naročil iz hobykinga ustrezno lipo baterijo, jo dal v škatlo namesto nimh celic in sem zelo zelo zadovoljen, celo kapaciteta je sedaj večja. Za polnjenje pa imam kar modelarski polnilec na krokodilčke.
Najbolj me je prej motilo, da sem vrtalnik rabil vsake 3 mesece za kaj malega povrtat ali pošraufat, baterija je bila pa zmeraj skoraj prazna. Za tisto malo dela, tudi če sem jo polnil do konca je bila ob naslednji uporabi spet prazna. Sedaj ko imam lipo ni več teh problemov.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2011 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z Makito imam vedno več dobrih izkušenj.

Za domačo rabo sem si vzel BHP451 18V 3Ah Li-Po. Zdrži nenormalno dolgo.

Nazadnje sem delal žično vezavo na lesenih stebrih na vrtu. Stebri so iz trna in zlahka sem z eno baterijo zvrtal 6 lukenj fi8 in še je ostalo na "zalogi".

Z MisterTool, ki jo imam še od prej, je baterija vzdržala le dve luknji (debelina stebra cca 15-20cm).

Pri tej Makiti mi je všeč tudi, da ima 3 stopnje hitrosti.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni