www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Open Office vsv. Windows Office
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pa naj bo še en glas v drugo smer.
Jaz uporabljam izključno MS office. Predvsem Excell in skoraj nič Worda in ostalih komponent, če izvzamemo Outlook za mail. Enostavno ima manj težav s kompatibilnostjo, če imaš zadnjo verzijo.
Je pa res, da je uradna cena legaliziran "rop" (glede na količino prodanih).
Zato ob inštalacijah sistema prijateljem običajno naložim OO in recimo Foxit reader namesto sr......ja od Grdobe, ki želi update vsaj 2 krat na dan Smile Smile

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V sližbi OOo, doma OOo. Nobenih težav, dela B.P.

Nekdo je omenjal slabo podporo za formule. OOo ima boljšo podporo za formule, ki je 100% kompatibilna z LaTeXom. Na Faxu sem vse zapiske delal z OOojem, vključno z matematičnimi predmeti.

Vilko. Brez problema. Poizkusi, na računalniku imaš lahko oba in boš najbolje videl sam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.62
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Imam zelo zelo slabe izkušnje z OPen Office. Ko sem na vojem računalniku doma nekaj časa uporabljal Linux sem namesto Microsoft Offica preko emulatorja uporabljal Open Office, sem npr. Soma izdelal poročilo za praktični pouk in ko sem le tega odprl v šoli sem moral vse slike ponovno vmeščati v kolikor nisem tega storil že doma na bratovem računalniku.

Če se navadiš spravljat poročila v .pdf preden ga neseš za predstavitev to sploh ni problem Wink.

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam OOo ko je še bil 0.99 verzija... predvsem zaradi tega, ker imajo vsi, za katerih računalnike skrbim (mati, oče, taščica, moja draga, kolegi itd.) nameščen OOo. Prav tako ga imam na laptopu, ker nekak lažje diha z njim.
Na svoje primarnem računalniku pa zraven OOo uporabljam licenčni MSO, ker ga pač moram zaradi licenčnosti in kompatibilnosti (preveč časa bi mi jemalo konvertiranje iz OOo v MSO, ki ga še vedno uporablja večina, pa še izključim možnost napak v prikazu).

Večina "službenih" fajlov je v MS formatih, večina privatnih fajlov je v OOo formatih.

Drugače pa, Vilko, just go for it! zadnja verzija (mislim, da je 3.2.2?) je že 99,99% približek idealnemu.

Samo tak BTW, moja draga dela v pravosodju, kjer uporabljajo izključno OO.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Nekdo je omenjal slabo podporo za formule. OOo ima boljšo podporo za formule, ki je 100% kompatibilna z LaTeXom. Na Faxu sem vse zapiske delal z OOojem, vključno z matematičnimi predmeti.

Formule so bile "blato" v verziji 2, kar je zagotovo marsikoga odvrnilo.
Nazaj na vrh
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo. Bom v kratkem preizkusil Ooo. Excel ima VBA, ki sem ga pred leti v službi nekajkrat uporabil; naprimer pri izdelavi poročila o doseganju norme za nek oddelek, ko vodja vpiše vse potrebne podatke o prisotnosti, izdelanih komadih, ....
Kako je s tem v Ooo?
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Pyr0Beast

Hvala za how to.

Zanimivo pa, da glede na datum, je stvar že obstajala, ko sem iskal seznam ukazov (verzija OOo mislim, da bila 2.6 in potem 3), pa ga niso znali dati niti na uradnem angleškem OOo forumu, ampak je bilo samo kup odprtih tem kako se vraga piše formule in nikjer odgovora.

Če odštejem nekaj doktorskih disertacij na OOo in drugih forumih, da ta sistem (n)ima veze z Latex.

Sem pa kljub how to mnenja, da bi to moral biti del help datoteke OOo paketa samega.

Kompatibilnost z MS pa kot berem je še vedno križ, enako kot sem ugotavljal malo nazaj, ko je doc napisan s Softmaker bil pravilno prikazan v MS Office verzijah 6, 2k, XP, 2007, v OOo pa nič od pravega prikaza in sem zadevo moral prenesti v pdf, kar je prineslo na srečo rešljiv problem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Drejcek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58
Aktiv.: 0.44
Kraj: Blagovica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2010 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem presedlal na OO, ko sem zamenjal OS, in sem zadovoljen do te mere, da sem tudi v Windowsih naložil OO Very Happy
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2010 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa je pri OO z jezikovnimi posebnostmi, šumniki, tipkovnicami, meniji, ?
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2010 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni problemov. Podpira vse možne jezike.
bluel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Apr 2008 20:11
Aktiv.: 0.38
Kraj: Kreplje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2010 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam glasujem za OO, saj ga uporabljam že od vsega začetka. Včasih je imel kako težavo več. Od verzije 2.xx naprej je pa vredu za uporabo.

Kar se tiče prenosa, je le problem, če uporabljaš kake skripte. Le te sem sam predelal, ko sem prehajal iz MS offica na OO. Sam ga uporabljam tudi v službene namene.Pazit je le potrebno kaj se pošilja ven, saj večina je vajena .doc končnic, ko dobi dokument.

Se zmeraj če pa pišem kaj daljšega raje uporabim kak LATEX oz. MikTex (pač vajeni programirat... tudi tekst).

Jezikovna podpora je pa kar celotna.

lp Alen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(leto kasneje) - ni ravno naslovna tema, pa da ne odpiram nove: nameraval sem presneti in naložiti OpenOffice , pa mi je nekdo, ki se poklicno ukvarja z računalništvom, omenil LibreOffice .

Zgodba bi naj šla takole: OpenOffice je prevzela neka firma in zaspala v razvoju. Medtem so "odpadniki" ustanovili LibreOffice in že naredili nekaj korakov naprej.
Nimam želje inštalirati in uporabljati programov, ki jih nima nihče drug. Glede na to, da LibreOffice na tem forumu ni omenjen niti z eno besedo, sklepam, da je OpenOffice še vedno prva in prava izbira ?
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Libre Office je samo preimenovan OOo. Če je od časa preimenovanja bilo še kaj dejanskega razvoja in izboljšav in ne samo konverzije hroščev v zmožnosti (It's Not a Bug, It's a Feature!), pa ne vem, namreč že ko je Sun v času verzije 2 obipal nad projektom, je projekt šel samo še rakovo pot.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

azrael: predvidevam, da nisi uporabnik ne enega ne drugega? OpenOffice in LibreOffice zaenkrat cisto v redu funnkcionirata.

psevdonim: ce ze isces razlog za en ali drugi paket, gre moj glas LibreOffice. Drugace sta oba med sabo popolnoma kompatibilna, razlikujeta se le v feature-jih in kolicini / pomanjkanju hroscev.

Zgodba, zakaj sta kar naenkrat dva paketa, je pa priblizno taksna: OpenOffice je nastal pod okriljem podjetju Sun. Sun je kodo tega paketa do neke mere odprl, a je obdrzal nadzor nad njo. Ze pred mnogimi leti je obljubil, da bo predal kontrolo neodvisni organizaciji, kar se pa ni zgodilo. Treba je vedeti, da je OpenOffice podpiralo ogromno stevilo zunanjih programerjev, od posameznikov do vecjih podjetij kot so IBM, in distribucij linuxa, kot so v prvi vrsti predvsem Novell in Red Hat. Pred casom je Sun kupilo drugo podjetje, Oracle. Ta ima se slabsi pedigre odnosov do odprtokodne skupnosti, zato se je velika vecina zunanjih razvijalcev po ignoriranju s strani Oracla odlocila, da sami ustanovijo neodvisno organizacijo, pod katero bodo naprej razvijali LibreOffice, kodo so pa takrat forkali.

Torej imas sedaj dva office paketa, ki oba izvirata iz iste kode, s tem da ima LibreOffice vecino razvijalcev. Tudi Oracle je ocitno spoznal, da sam ne more razvijati OpenOffice-a, zato ga namerava predati odprtokodni skupnosti (a ne LibreOffice!) - namrec Apache Foundation.

Uf, sem se natipkal Smile Upam, da sem vsaj malo osvetlil razlike (in podobnosti) med tema dvema paketoma.

LP!
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja Od Suna je OOOrg prevzel Oracle, ki je imel z OOOrg nevem kakšne načrte. S tem se ni strinjala ena kopica razvijalcev, ki so lahko zaradi licence naredili novo vejo, ki se pa ni smela imenovati OOOrg, ker je ime zaščitno. Oracle pa je imel vse pravice. Od tu Libre office. Libre je vmes pobral nekaj novosti še od Go-oo, s katerim so se združili. Vse skupaj pa razvijajo po okriljem Document foundation-a.

Vmes se je Oracle premislil, in kompleten paket ponudil Apache foundation, ki po novem skrbi za razvoj OOorg-a.

Kaj se bo iz vsega izcimilo bomo videli. Oba paketa podpirata enak format datotek, ki so med seboj kompatibilne, saj je format neodvisen.

Sam sem preizkušal doma oba paketa, sem pa vsaj z prvimi verzijami imel težave z že obstoječimi dokumenti, ker so pozabljali slike. Žal uporabljam Office doma premalo, da bi komentiral novosti, uporabljam pa v službi ves čas OOorg, kjer nimam vpliva na to kaj imam naloženo. Ne vidim nobene potrebe po kakšnem MS izdelku te družine.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni