www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Usmernik AM100N in vecstanovanjska hisa

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bandy
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Apr 2009 22:31
Aktiv.: 0.13
Kraj: JV okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:45 pm    Naslov sporočila:  Usmernik AM100N in vecstanovanjska hisa Odgovori s citatom

V hisi je 7 stanovanj in stresna antena je razpeljana v vsakega od stanovanj. Vsako stanovanje ima tudi usmernik AM100N. Ker trenutno le dve stanovanji od sedmih uporabljata stresno anteno, se pojavlja tezava, ker mi obcasno "zmanjka" signala zaradi tega, ker kdo od ostalih stanovalcev iz napajanja izkljuci svoj usmernik. Moj usmernik je stalno prikljucen. Zal se na te reci ne spoznam, zato me zanima, kako je narejena instalacija, da imajo drugi "vpliv" na moj signal. Zanima me, ali se ta tezava da resiti, da bi imel signal kljub temu, ce bi vsi ostali izkljucili usmernike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno zmanjka signala le za moment.

Drugače pa odstraniti obstoječe usmernike in pri anteni namestiti novega in večkanalni spliter. Tako, bo priklopljen v stanovanjih samo antenski kabel in ne bo možnosti popačenj.

bandy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu signala sploh ni, ce eden (doloceni) od sosedov izklopi svoj usmernik. V bistvu sem to opazil med nevihtami, ker ljudje ponavadi iztaknejo iz elektrike naprave. Koliko jih sploh se ima vklopljene usmernike, pa ne bi vedel. Sumim, da imamo vklopljene 3 od 7. Kakor sem gledal na podstresju, ima vsako stanovanje svoj kabel.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredite tako kot je napisal uporabnik ElGrigon.

Čisto lahko, da je večina usmernikov pokvarjena (tudi tvoj), kar prinese opisan problem (ali so v inštalaciji slabi stiki). Če so še kabli stari par desetletij, bo prenova najboljša in tudi najcenejša rešitev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bandy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napeljava je stara manj kot 10 let.
Danes smo malo s sosedi preizkusali. Ocitno je problem pri meni. Sem preizkusil se delujoci usmernik od soseda in "ni signala" na TVju. Ce pa kdo od sosedov prikljuci svoj usmernik, pa je v redu.
A je mozno, da zaradi razdelilnika (Hirschmann VFC 0421) ne pride napetost do ojacevalca? Predstavljam si, da je sedaj napeljava takole:
ANT ---- razdelilec VFC 0421 ---- AM100N ---- TV
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, precej razdelilcev ne prevaja enosmerne napetosti in tako, če imaš med ojačevalcem in usmernikom tak razdelilec, ojačevalec ni napajan.

Edit:

Tako je, zadeva ne prevaja enosmerni tok:
Citiram:
Inner conductor isolated capacitively

Vir.

Nazadnje urejal/a Azrael Tor Jul 05, 2011 9:52 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
bandy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej moram preizkusiti se:
ANT ---- AM100N ---- razdelilec VFC 0421 ---- TV

Hvala vsem za nasvete.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, tako bo bolj prav.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni