|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2011 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.00 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2011 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, to sem potreboval . Dobra razlaga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2011 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
71GA je napisal/a: |
... res je spodaj labela hang: a še vedno ne vem, zakaj bi na začetku tolikokrat skakal na to labelo. |
A si prebral, kaj sem ti napisal
To so lokacije interrupt vektorjev, ki so hardversko fiksne. Definirane z arhitekturo procesorja. Nekaj na teh lokacijah mora biti. In najbolj praktično je, da če ne uporabljaš interruptov, daš tja rutino hang, ki dejansko obesi program.
Torej, če se interrupt po nesreči sproži, ki se ne bi smel, se program kontrolirano zablokira (skoči v hang rutino in tam ostane).
p.s.
Predlagam ti, da nekje dobiš HC11 razvojni sistem, ki je bil včasih uporabljan na FE, zraven pride en fajn špeh literature, in se tam naučiš assemblerja. Koristen korak.
http://aljaz.info/fax/L2/hc11/oms.htm _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.00 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2011 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
71GA je napisal/a: |
... res je spodaj labela hang: a še vedno ne vem, zakaj bi na začetku tolikokrat skakal na to labelo. |
A si prebral, kaj sem ti napisal
To so lokacije interrupt vektorjev, ki so hardversko fiksne. Definirane z arhitekturo procesorja. Nekaj na teh lokacijah mora biti. In najbolj praktično je, da če ne uporabljaš interruptov, daš tja rutino hang, ki dejansko obesi program.
Torej, če se interrupt po nesreči sproži, ki se ne bi smel, se program kontrolirano zablokira (skoči v hang rutino in tam ostane).
p.s.
Predlagam ti, da nekje dobiš HC11 razvojni sistem, ki je bil včasih uporabljan na FE, zraven pride en fajn špeh literature, in se tam naučiš assemblerja. Koristen korak.
http://aljaz.info/fax/L2/hc11/oms.htm |
Hvala za nasvet. Sedaj vidim, da sta s Krokotom v bistvu govorila isto ampak mi je fino, ker mi je Kroko zraven malo citiral ukaze pa je blo zaradi tega malo lažje doumeti. Torej, če sem te pravilno razumel, bi potlej v primeru, da bi uporabljal FIQ interupte namesto
napisal kar
, kjer je base adress od interupt kontrollerja x6000 0000 in naslov FIQ x104.
To sem pogledal v LPC3141 user manualu http://ziga-lausegger.netau.net/download/diploma/LPC3141/lpc3141_user_manual-extended.pdf stran 222, tabela 182. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni