www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Visokotlačni čistilnik problem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41
Aktiv.: 0.57
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 1:22 pm    Naslov sporočila:  Visokotlačni čistilnik problem Odgovori s citatom

Mene pa zanima, če kdo ve kaj o visokotlačnih čistilnikih na vodo.
Imam namreč enega majhnega hobi Karcherja 2.02 kateri mi od začetka deluje normalno, po parih minutah pa izgubi tlak.
Ko sem odprl samo zunanje ohišje sem opazil, da je malo mastno okoli črpalke. Črpalka je iz aluminija razen vrhnji del kateri je plastičen.
Naprej nisem hotel podirati ker ne vem kako in kaj.

Ali ima kdo kakšno idejo?
Kaj pa deluje olje v črpalki razen najbrž mazanja?
Najbrž so to batne črpalke. Ali je ta bat mazan? Ali je mogoče narejeno kot kakšen komprsor kjer je mazano podobno kot batni motorji?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je tako kot pri avtomobilskih kompresorjih klime. V krogu so razporejeni batki, odmika pa jih ekscentrična plošča pritrjena na osovino motorja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Npr:
http://www.pelicanparts.com/techarticles/911_Nippondenso_rebuild/pic8.JPG
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam eno noname low cost varianto. Zgodilo se je podobno. Črpalka je dajala zelo slab tlak. Zadevo sem razstavil. Bil je počen listič, ki služi kot ventil. Izdelal sem novega iz "špahla" za kitanje. Zadeva še danes deluje.
benc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41
Aktiv.: 0.57
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo ti je verjetno dajala vedno slab tlak. Meni ga začne dajati po parih minutah dela!

Najbrž, da je podobna kot kompresor klime samo ne vem, če ima več batkov. Pa olje tam kroži po sistemu medtem, ko tukaj ne more.

Ne, čisto odvisno - včasih je delala popolnoma ok. (tisti listič se je odlomil tako da je se je prosto premikal. Če je pokril odprtino v celoti je delala čisto vredo.)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je pretok vode do črpalke slab je problem enak.
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obujam temo, ker rabim nasvet glede izbire visokotlačnega čistilnika. Cena do 150€.

Malo sem pobrskal po Internetu in ugotovil, da imajo low-cost variante plastično črpalko in zato niso primerni za višje temperature vode (>40°C), taki s kovinsko črpalko, ki jih lahko priklopim na višjo temp. vode, pa so precej dražji.

Potem sem naletel na tega , ki ima aluminjasto glavo. Ne razumam pa, zakaj je še vedno omejen na max. 40°C vodo.

Čistilnik bo za "gospodinjsko rabo" (avto, dvorišče, ...). Kaj svetujete.

lp, Gašper

joc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19
Aktiv.: 1.65
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

benc je napisal/a:
Samo ti je verjetno dajala vedno slab tlak. Meni ga začne dajati po parih minutah dela!

Najbrž, da je podobna kot kompresor klime samo ne vem, če ima več batkov. Pa olje tam kroži po sistemu medtem, ko tukaj ne more.

Ne, čisto odvisno - včasih je delala popolnoma ok. (tisti listič se je odlomil tako da je se je prosto premikal. Če je pokril odprtino v celoti je delala čisto vredo.)

Možno je tudi, da imaš zabit filter na dovodu vode v napravo ali pa so fuč tesnila oz. gumice v visokotlačnem delu...

lp.

drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2011 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP čez 2 leti

Mene pa zanima kakšno olje moraš doliti v črpalko za visokotlačni čistilec, je to kašno posebno?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2011 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drVrh je napisal/a:
LP

Mene pa zanima kakšno olje moraš doliti v črpalko za visokotlačni čistilec, je to kašno posebno?

Mislim da bi bilo primerno olje za reduktorje, okoli SAE 90. Vsaj naš Pavarini dela brez roblemov s tem oljem.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2011 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V navodilih za uporabo nič ne piše?

Ali pa na spletu proizvajalca?

drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SAE 90 ne velja.Je pregosto.Daj navadno olje 15-40
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(april '12) po nekaj letih smo poskusili zagnati Karcher HDS 790C. "Vizuelni" pregled pred vklopom je pokazal uničeno kartico (verjetno za mehčanje vode) in zlepljen kontaktor ter žice na dovodu na kontaktor.
Ko pokrov zapreš, so žice in kartica čisto skupaj tako da še ne vem, ali je zagorela kartica in uničila še žice/kontaktor, ali obratno.

Predlog je bil, da preizkusimo motor, da vidimo, ali se sploh splača popravljati. Motor smo zagnali, a nismo pazili na to, da mora biti pištola stalno vklopljena, in je odtrgalo en čep na črpalki z vsemi deli, ki so pod čepom (neka vzmet in mrežasta plastika).

Za rezervne dele sem se pozanimal pri servis Kusljan (odgovor še čakam), tukaj pa me zanima, če je kdo že naletel na tako skurjene dele in kaj bi bil vzrok, da se to ne bi več ponovilo.

img001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  90.49 KB
 Pogledana:  3 krat

img001.jpg

img002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.89 KB
 Pogledana:  11 krat

img002.jpg

img003.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  85.84 KB
 Pogledana:  7 krat

img003.jpg

img004.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  89.43 KB
 Pogledana:  4 krat

img004.jpg

img005.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  52.12 KB
 Pogledana:  4 krat

img005.jpg

Nazadnje urejal/a psevdonim Sre Apr 04, 2012 8:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še priponka 6:

img006.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  53.31 KB
 Pogledana:  2 krat

img006.jpg

Nazadnje urejal/a psevdonim Sre Apr 04, 2012 8:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sigurno je prišla notri voda in je prišlo do stika na kontaktorju.

LP Nace
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni