|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2011 7:00 pm Naslov sporočila: raziskovalec in drevesni pogled |
|
|
Na namizju imam bližnjice do določenih map. Hočem, da se ob dvokliku teh bližnjic odpre raziskovalec, vendar tako, da je na levi drevo map (tree view).
Našel sem navodila na googlu:
tools - folder options - file types - folder - advanced
tukaj sem nastavil na explore, namesto na open.
Zadeva deluje. ne glede na to, na kaj kliknem (moj računalnik, moji dokumenti, bližnjice...), se odpre razskovalec z vklopljenim drevesnim pogledom.
Težava je v tem, da se običajno po ene 10 sekundah odpre še en idetinčni raziskovalec v isti mapi z istim pogledom.
To me počasi že frustrira.
Ima kdo boljšo rešitev?
Win XP SP3
_________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.98 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi Ti bolj ustrezalo, če na namizju ustvariš bližnjice do Windows Explorerja in jim s stikali in potmi določiš, kako naj kaj odpro:
1.) Na namizju ustvariš bližnjico do Windows Explorerja
2.) Bližnjico ustrezno preimenuješ
3.) Desno klikneš bližnjico, izbereš "Properties", nato:
- na zavihku "Shortcut", polje "Target", dodaš stikala " /n, /e," in pot " [pot do mape]" (pozor: navednic ne vpisuješ; pred desnima poševnicama stikal in pred potjo mora biti razmak!) in potrdiš. Primer dodanih stikal in poti: " /n, /e, D:\Arhiv\Slike\Narava\Gore\Slovenske".
4.) Ponoviš točke 1-3 za ostale bližnjice.
Nastavitev: tools - folder options - file types - folder - advanced, vrneš na open.
Na spodnjih sličicah vidiš primer: z nastavitvami na levi sličici Explorer odpre privzeto mapo, s tistimi na desni pa pokaže mape (in datoteke) osnovnega imenika na disku "D:".
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
69.15 KB |
Pogledana: |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, bom se po temu ravnal.
_________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni