|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam paypal, ker je veliko bolj varen od kreditnih kartic. Kreditna kartica je narejena na tak način, če hočeš nekomu plačati, mu daš celo svojo denarnico in jo ima pri sebi in jemle ven kadar se mu le zazdi. Noro do konca, tudi ne vem kaj še delajo magnetni zapisi na karticah, ker jih zna prekopirati vsak osnovnošolec. Pa saj to je denar...
S paypalom sem po eni strani zadovoljen, po drugi strani pa ne morem verjet, kako partizansko plačujemo v tej dobi moderne tehnologije.
Paypal imam zelo na kratko imam namreč dva študentska računa, na različnih bankah. S tistim, ki plačujem z paypalom je skoraj vedno prazen. Ko bi kaj naročil nakažem denar.
Največji hakeljec so tukaj gesla, seveda ti lahko pri paypalu ukrade nekdo geslo.. na tak ali drugačen način. Moral bi imet kakšen genrator asimetričnih ključev.
Paypal ima tudi obupen uporabniški umesnik, vse je narejeno nekaj bav bav, nepregledno in zajujoče. Vrjetno vam denar trgajo, ker si naredil trajnik, oziroma je bilo pri plačilu potrdiš neko pogodbo s prodajalcem in te lahko molzejo brez tvoje potrditve.
kje pa to prekličeš in kako veš, da ti trgajo? Do tam je pa cev labirint, da to ugotoviš in prekličeš...
Uglavem, najbolj varen si, če imaš račun prazen.. Seveda moraš imeti debetno kartico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Navedel si premalo informacij. Recimo: na paypalu imaš registrirano kreditno ali plačilno kartico? Ker če imaš kreditno ti ti, da nimaš nič denarja na računu ne pomaga prav nič.
MAgnetni zapis ti pri kreditni brez pina ne pomaga čisto nič.
Nakazovanje denarja pred nakupom. Tudi sam sem o tem nekoč razmišljal. Problem je ta, da se prenakazila na bankah izvajajo v delovnem času. Če hočem nekaj kupiti popoldan racimo bi moral potem čakati do naslednjega jutra, da lahko nakup izvedem. Pri ebay je recimo to precej omejujoče, pa tudi splošno. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
Navedel si premalo informacij. Recimo: na paypalu imaš registrirano kreditno ali plačilno kartico? Ker če imaš kreditno ti ti, da nimaš nič denarja na računu ne pomaga prav nič. |
Sem omenil, da moraš imeti debetno in ne kreditno. Sam imam vsekakor debetno. Pri nas jo ima za enkrat samo Abanka, SKB.. za več ne vem..
BluPhenix je napisal/a: |
MAgnetni zapis ti pri kreditni brez pina ne pomaga čisto nič. |
Mislim, da ni nek problem dobiti tudi pina, če že kopiraš magnetni zapis. Naprimer kamerca, ali predelaš celotno napravo za plačevanje... saj to delajo, brezveze, da razlagam.
Ja to prenakazovanje je tudi srednjeveško, večkrat se zgodi, da bi denar prej prinesel osebno. Najlažje je, če denar samo položiš na račun v svoji banki in se takoj pojavi gor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
xfce je napisal/a: |
Sem omenil, da moraš imeti debetno in ne kreditno. Sam imam vsekakor debetno. Pri nas jo ima za enkrat samo Abanka, SKB.. za več ne vem..
|
Jaz imam pri banki koper debetno Visa Electron, ki je vezana na isti račun kot maestro kartica, ki jo nosim s sabo. Glede na to, da sem študent se pa ne sekiram, da bi imel preveč na računu za vzet. Za vsak slučaj pa še takoj ko se nabere 200+ je že kak paket iz farnella oz kako razvojno orodje na poti (iz varnostnih razlogov seveda ) _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj me moti pri PayPal-u to, da imajo shranjeno tvojo kontrolno številko. Jaz mislim da bi za plačilo moral vsakič vnesti kontrolno številko, ki ne bi smela biti zapisana niti na kartici - ampak v spremljajočem dokumentu.
Mastercard izgleda kot maestro z vpisanim PINom na zadnji strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Najbolj me moti pri PayPal-u to, da imajo shranjeno tvojo kontrolno številko. Jaz mislim da bi za plačilo moral vsakič vnesti kontrolno številko, ki ne bi smela biti zapisana niti na kartici - ampak v spremljajočem dokumentu.
Se pravi da nek virus keyloger dobi še varnostno številko in lahko zapravi precej več od omejitve na paypal-u direktno s tvoje kartice, kjer še zavarovan nisi. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
mucek4 je napisal/a: |
Se pravi da nek virus keyloger dobi še varnostno številko in lahko zapravi precej več od omejitve na paypal-u direktno s tvoje kartice, kjer še zavarovan nisi. |
Zato je potrebno biti pazljiv, pa večkrat "čekirat" stanje na recimo Klik-u, zmanjšati limit, če ni neke velike potrebe in je to to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni