|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 12:27 pm Naslov sporočila: Google čudno obnašanje |
|
|
Zadnje dni opažam, da se mi v google brskalniku pojavlja sledeči problem.
Recimo ko iščem kakšen dataset ali tudi kaj drugega in ko kliknem na povezavo se mi
odpre okno na povezavo, ko pa potem kliknem v brskalniku nazaj mi pa zmeraj stran z iskanimi temam vrže na prvo zgornjo povezavo in to ko brskam na prvi strani recimo čisto spodnjo povezavo odprem in mi potem zmeraj skoči nazaj na vrh. Ko pa potem grem z iskanjem na drugo stran se med preklopom strani zaslon malo obarva v sivo in ko kliknem na tej drugi strani povezavo se le ta normalno odpre a ko spet kliknem nazaj, da bi se pojavila ta stran recimo ji 2 stran spet skoči na prvo stran čisto zgoraj. To se mi dogaja in tudi, če zaporedno recimo grem iz strani 1 na 2 itd do recimo 5 strani in ko tam nekaj odprem in ko kliknem nazaj namesto, da bi ostalo na tej 5 strani mi spet vrže čisto na začetek. Ne vem ali je kaj z googlom narobe ali imam jaz kaj narobe nastavljeno ali kaj bi bilo. Uporabljam pa drugače Mozillo firefox. Sicer sem začasno rešil tako, da kliknem z desnim klikom miške na
odpri v novem zavihku a kaj ko sem bil navajen na tak postopek kot sem navedel.
Upam, da sem razumljivo napisal kaj se mi dogaja.
LP Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.85 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne samo tebi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.55 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
True. Nisem opazil, ker vedno, ko kaj takega iščem, odpiram povezave v novih zavihkih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 4:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je možno Google nekako prepričati, da vsaj meni zoprne Instant funkcije ne uporablja, če so piškotki izklopljeni oz. se brišejo, npr. pri meni jih gre večina v null, po ponovnem zagonu PCja?
Googe piškotek gre pri meni redno v brisanje, ker opažam, da kmalu začne preferitati strani, ki sem jih večkrat obiskal, konkurenčnih pa potem ne najde več. Prvi trenutek ugodno, potem pa niti malo.
Vprašam, ker je prej to lepo šlo z nastavitvijo IE8 na združljivostni pogled za google strani, sedaj pa to žal ne dela več.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče s kakšnim dodatkom, ki bi znal za vsako stran posebej nastaviti user agent. Če nastaviš takega, ki ga Google ne prepozna, bo morda ta funkcija samodejno izklopljena. Vendar lahko to predstavlja težave pri drugih google produktih, recimo Gmailu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2012 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
(januar '12) - kot domačo stran imam nastavljeno http://vss.scv.si/ . Pri prvem zagonu Mozilla Firefox (prvi po vklopu računalnika, Win XP) v spodnjem levem kotu vidim, da se nekaj časa nalaga http://www.google-analytics.com . Le nalaga, dejansko pa te strani ne pokaže. Od kod to ? Od Mozille, od domače strani, kakšen "spy", ... ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Jan 21, 2012 1:06 am Naslov sporočila: |
|
|
To je vključeno kot pomoč upravljavcu strani da analizira od kod prihajajo uporabniki in tako dalje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni